Prijemni.infostud.com


Opšte informacije

 

O nama 

SAE Institut je najveća edukativna ustanova za kreativne medije u svetu, koji u partnerstvu sa Midlseks univerzitetom nudi 5 akademskih programa:
 • BA / BSc (Hons) Audio Production (180 ESPB/ 240 ESPB)
 • BA / BSc (Hons) Digital Film Production (180 ESPB/ 240 ESPB)
 • BA / BSc (Hons) Web Development (180 ESPB/ 240 ESPB)
 • BA / BSc (Hons) Visual Effects Animation (180 ESPB/ 240 ESPB)
 • BA / BSc (Hons) Game Art Animation (180 ESPB/ 240 ESPB)

Pored Njujorka, Londona, Pariza, Dubajia, Melburna i ostalih svetskih metropola, od 2010. godine SAE Institut postoji i u Beogradu. SAE Institut je deo internacionalne edukativne mreže koji nudi Bachelor of Arts/Science Degree Program sa 180 ETCS u partnerstvu sa Middlesex Univerzitetom iz Londona. Radimo po britanskom edukativnom sistemu, tako da imamo britansku akreditaciju, dok u Srbiji nismo akreditovani. SAE Institut raspolaže najsavremenijim uređajima i opremom, a stručni predavači predstaviće oproban miks teorijskih i praktičnih znanja.

SAE Institut

 

SAE Institut Beograd

SAE Institut je nastao kao škola za audio inženjering (SAE) u oktobru 1976. godine, a osnovao ga je Tom Misner, inženjer i producent koji je prvi u svetu počeo da kombinuje praktična i teoretska predavanja iz audio tehnike.

Trajanje akademskih studija: Tri školske godine (dve kalendarske godine), odnosno šest semestara.

Pored akademskih programa SAE Institute nudi i niz sertifikovanih kurseva u trajanju od dva dana do tri meseca. Više o kursevima možete pogledati na kursevi_com_h20.jpg

 

Upisni rokovi

Imamo tri upisna roka i školska godina na SAE Institutu startuje tri puta u toku godine:

 • 8. maj
 • 12. septembar
 • 22. januar

Brošure za upis se mogu naručiti putem našeg sajta popunjavanjem formulara, a možete se upisati ličnim dolaskom u prostorije fakulteta. (Čika Ljubina 8, 3. Sprat)

Svakog dana od 9-18h vrata SAE Instituta su otvorena za sve zaintersovane, od budućih studenata, njihovih prijatelja i roditelja, pa do svih profesionalaca u pomenutim industrijama.

 

Studijski programi

Audio produkcija

Audio produkcija  -  https://belgrade.sae.edu/rs/course/7458/BABSc_(HONS)_-_Audio_produkcija_(180ESPB)

Program obuhvata kompletno znanje o: teoriji zvuka, akustici, muzičkoj teoriji, osnovama elektronike, audio tehnici i uređajima, efekt procesorima i procesiranju signala, tehnikama miksovanja i produkcije, dizajnu zvuka za film i video, dizajnu zvuka i muzici za video igrice, live sound-u, snimanju koncerata, masteringu, menadžmentu u muzici i autorskim pravima.

Digitalna filmska produkcija

Digitalna filmska produkcijahttps://belgrade.sae.edu/rs/course/7459/Digitalna_filmska_produkcija

Program se temelji na tradicionalnom znanju iz filmske umetnosti koji je prilagođen savremenom pristupu i objedinjuje znanje iz: režije, filmske naracije, filmske gramatike, filmskih izraza, rada sa glumcima, montaže, rada sa kamerom i rasvetom i organizacione i produkcione veštine. Studenti kroz teoriju i praksu iskusi različite uloge unutar filmske ekipe kako bi stekli znanje o celokupnom produkcionom procesu.

WEB dizajn i programiranje

WEB dizajn i programiranje - http://belgrade.sae.edu/rs/course/7461/BABSc_(HONS)_-_Web_development_(180ESPB)

Uz praktičan i konkretan rad, tokom programa se savlada: PHP, JavaScript, jQuery, HTML, CSS, Wordpress development, UX/UI design, ali i napredne platforme kao što su Laravel, Angular JS, Ionic, game endžine poput Unity i Unreal Engine i C# programiranje, kao i mnoge druge atraktivne tehnologije.

Animacija i vizuelni efekti

Animacija i vizuelni efekti - http://belgrade.sae.edu/rs/course/7460/Interaktivne_animacije

Program objedinjuje: savladavanje najtraženijih softvera na tržištu - Adobe paket (Photoshop, Illustrator, After Effects) Autodesk (Maya, Mudbox, 3D Max, Motion Builder), Unreal Engine 4, zatim 3D modeling, teksturiranje, materijalizaciju, osvetljavanje i rendering, Keyframe animaciju, karakter animaciju (caracter animation), dinamičke simulacije, Compositing, Motion Graphics, Game Design, Level Design, VFX (Visual Film Effects).

 

Zašto upisati SAE Institut?

novideozazastosae1.jpg

 • Zato što je SAE Institut najveći svetski obrazovni centar iz oblasti digitalnih i kreativnih medija
 • Zato što nudi univerzitetsku diplomu priznatu u celom svetu
 • Zato što studirate u malim grupama, što omogućuje profesorima da Vam se potpuno posvete
 • Zato što nudi studentima korišćenje najsavremenije opreme (analogni i digitalni studio, SSL studio, studio za montažu, Apple računari i serveri, MIDI klavijature, kamere, rasveta i druga prateća oprema)
 • Zato što studije traju samo dve kalendarske godine i stiče se diploma “Bachelor of Arts” i “Bachelor of Science”
 • Zato što studije možete nastaviti u Londonu , Oxfordu, New-Yorku, Dubai-u ili u nekom drugom gradu u svetu gde postoje SAE Instituti
 • Zato što SAE nudi jedinstven sistem obrazovanja i pruža znanje koje je odmah primenjivo
 • Zato što su profesori vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, sa bogatim iskustvom u zemlji i inostranstvu
 • Zato što SAE Institut omogućuje priznavanje prve godine na osnovu radnog iskustva
 • Zato što omogućuje studentima praktičnu nastavu koja čini 70% nastavnog programa
 • Zato što studenti imaju neograničen pristup svim fakultetskim resursima
 • Zato što se SAE Institut Beograd bavi Vašim karijerama i pomaže Vam da nađete posao u struci po završetku studija
 • Zato što su svi zaposleni na SAE Institutu prijatni, nasmejani, drugačiji i uvek spremni da odgovore na sva Vaša pitanja

 

SAE Institut studije

 

i dnevni listovi "Blic" i "24 sata"Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog

 • Usmeno izlaganje predispitnih obaveza

  Predispitne obaveze obuhvataju prisustvo na predavanjima i vežbama, ali i pisanje seminarskih radova, odnosno referata. Često se ti isti radovi moraju prezentovati usmeno, u toku predavanja, a ponekad je dozvoljeno i korišćenje Power Point-a.


 • Namirnice koje zamenjuju kofein

  Kada postanete deo studentskog života, uvidećete da mnogi studenti vole da uče noću. Učenje noću, naročito u studentskim domovima, podrazumeva mir i vi ste napokon sposobni da se posvetite svom gradivu u miru.


 • Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

  Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva