Prijemni Infostud.com - Vredi studirati

Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Budući brucoši već merkaju fakultete

Budući brucoši već merkaju fakultete 28.04.2016

Ovo je vreme kada se budući studenti uveliko raspituju o uslovima studiranja na privatnim i državnim univerzitetima. Kvalitetno obrazovanje, studijski programi i profesori su najvažniji, saglasni su i privatni i državni univerziteti, kao i Ministarstvo prosvete. Ono oko čega se ne slažu jeste način finanisiranja i korišćenje postojećih kapaciteta.

detaljnije


Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi

Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi 28.04.2016

U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, koju organizuje kikindski Crveni krst u saradnji sa Službom za transfuziju, humanoj akciji odazvali su se i učenici kikindskih srednjih škola.

detaljnije
Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome

Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome 28.04.2016

Vojvođanski romski centar za demokratiju, u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i Unijom studentskih organizacija UNS-a, organizovao je  Sajam obrazovanja romskih srednjoškolaca. Grupa diplomiranih romskih studenata postavila je štandove na kojima su promovisani fakulteti i smerovi da bi se srednjoškolci romske nacionalnosti ohrabrili, animirali i na vreme informisali o nastavku formalnog obrazovanja.

detaljnijeZlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti

Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti 27.04.2016

Od šestoro talentovanih tinejdžera iz Srbjie, koji su se 16. aprila uputili na Međunarodnu konferenciju mladih naučnika u Rumuniji, svo šestoro su se vratili sa medaljama – četiri zlatne i dve srebrne. Zahvaljujući inovativnim idejama na polju biologije, matematike, informatike i zaštite životne sredine, ovi srednjoškolci su u žestokoj konkurenciji uspeli da ostvare do sada nezapaćen uspeh.

detaljnije


Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu

Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu 26.04.2016

Prvaci u Hongkongu rešavaju mozgalicu sa brojevima parking mesta za 20 sekundi, a većini odraslih ili treba dugo vremena ili uopšte ne uspeju da je reše. Osim toga, njihovim vršnjacima u Evropi lako polazi za rukom rešavanje zadatka sa autobusom, sa kojim odrasli takođe imaju mnogo problema.

detaljnijeKoliko znamo i kako negujemo srpski jezik?

Koliko znamo i kako negujemo srpski jezik? 25.04.2016

Profesor Veljko Brborić, šef katedre za srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu, govorio je u Novom danu o akciji "Negujmo srpski jezik", koja je privukla veliku pažnju građana i medija.

detaljnije


Šta vreme rođenja govori o vama?

Šta vreme rođenja govori o vama? 25.04.2016

Od vremena, tj sata kada ste se rodili i ugledali svet zavisi da li ćete biti radoznali, ambiciozni, humani... Kažu da su ljudi rođeni u periodu od četiri do šest ujutru hrabre ličnosti. Utvrdite vreme svog rođenja i zavirite u ovo simpatično tumačenje.

detaljnijePraksom lako do plate

Praksom lako do plate 22.04.2016

Niška mašinska škola i Mašinski fakultet započeli sa dualnim obrazovanjem. Osim obuke, đaci mesečno dobijaju i novčanu nadoknadu od 50 do 150 evra

detaljnijeNove tehnologije i obrazovanje koje smo poznavali

Nove tehnologije i obrazovanje koje smo poznavali 21.04.2016

Kakva je svrha odlaska u školu kada se sadržaji svih školskih predmeta mogu savladati pomoću kompjutera ili telefona kroz virtuelno putovanje, interaktivni kurs ili video lekcije dizajnirane po meri učenika? Da li su nove tehnologije toliko promenile obrazovanje koje smo poznavali?

detaljnije