Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Znanje je opet u modi!

Znanje je opet u modi! 26.05.2017

Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac raspisuje konkurs za upis studenata na osnovne strukovne studije za školsku 2017/2018. godinu

detaljnije
Mladi matematičari – samo novac prepreka za Kembridž

Mladi matematičari – samo novac prepreka za Kembridž 26.05.2017

Ove godine sedmoro đaka beogradske Matematičke gimnazije položilo je prijemni ispit na Univerzitetu u Kembridžu, među njima je troje iz Pančeva. Da li će svi nastaviti školovanje na tom prestižnom koledžu zavisi od toga da li će dobiti stipendiju od 37.000 funti, koju sami ne mogu da obezbede.

detaljnije


Srednjoškolac oborio rekord po broju retvitova

Srednjoškolac oborio rekord po broju retvitova 26.05.2017

Razlozi zašto neki tvit postane viralan je uglavnom neobjašnjiv, u većini situacija je to slučajno. Slično se desilo srednjoškolcu Karteru Vilkersonu koji je 5. aprila po mnogima napravio šalu kada je na zvaničnom tviter nalogu čuvenog lanca Wendy’s postavio pitanje koliko retvitova mu je potrebno da bi dobio besplatne pileće nuggets-e. 

detaljnije
IntegracIAA 2017: Konferencija za marketare prevazišla očekivanja učesnika

IntegracIAA 2017: Konferencija za marketare prevazišla očekivanja učesnika 25.05.2017

Konferencija pod nazivom IntegracIAA, koju je već šestu godinu po redu organizovala Sekcija Mladih profesionalaca (International Advertising Association Young Professionals – Serbian Chapter) je završena. Jedinstvenu priliku da 21. maja besplatno prisustvuje seriji radionica sa temom: REstart, REfresh, REdesign&Recreate imalo je 150 učesnika. 

detaljnije


Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu u Subotici

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu u Subotici 24.05.2017

Maturani srednjih škola, tačno u podne, otplesali su valcer na gradskom Trgu, kako bi obeležili završetak škole. U maturantskom plesu, koji se u Subotici izvodi po treći put, učestvovali su učenici iz svih subotičkih srednjih škola, nakon čega su pustili balone.

detaljnijePotvrda kvaliteta stigla iz Londona

Potvrda kvaliteta stigla iz Londona 23.05.2017

Beogradska poslovna škola, visoka škola strukovnih studija, dobila je sertifikat o ispunjavanju ISO 9001 2015 standarda, koji potvrđuje visok kvalitet rada ove obrazovne ustanove.

detaljnije


Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju 23.05.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju završena je tribinom u Rektoratu Univerziteta u Nišu, a ministar prosvete Mladen Šarčevuić je rekao da su u pripremu nacrta bili uključeni sve relevantni činioci i naglasio da će svi pristigli predlozi biti razmotreni, a neki od njih i ugrađeni u novi zakonski predlog.

detaljnije

Od jeseni indeks za 150 brucoša

Od jeseni indeks za 150 brucoša 19.05.2017

Poljoprivredni fakultet, prvi u Kruševcu, tokom zasedanja Radne grupe i Privremenog saveta ove visokoškolske ustanove, o čijem osnivanju je odluku donela Vlada Srbije - dobio je svoj Statut, a određene su i upisne kvote po kojima će biti mesta za 150 akademaca.

detaljnije


Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju

Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju 19.05.2017

Odlazak na letovanje je želja gotovo svakoj mladoj osobi. Međutim, to nije uvek jednostavan poduhvat. Nekad su ograničenja vremenska, da ne možemo da uklopimo letovanje sa studijama ili poslom. Sa druge strane, tu je i pitanje finansija. Odlazak na more u zavisnosti od destinacije za koju se odlučite može zahtevati više novca. Čak iako u moru aranžmana postoje ubedljivo najjeftinija letovanja za mlade, neki mladi biraju da rade tokom letovanja.

detaljnije


Srednjoškolci iz Kragujevca idu u Brisel!

Srednjoškolci iz Kragujevca idu u Brisel! 19.05.2017

Učenička kompanija „Lego Buzz” iz Prve kragujevačke gimnazije osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu u ponedeljak i utorak.

detaljnije


Vodič kroz svet skrivenih dragulja 14. Noći muzeja

Vodič kroz svet skrivenih dragulja 14. Noći muzeja 17.05.2017

Ovogodišnja, četrnaesta po redu, Noć muzeja uz premijerno otvaranje veličanstvenih zdanja i ekskluzivnih lokacija, doneće više od stotinu zanimljvih sadržaja koje posetioci 20. maja nikako ne bi trebalo da propuste. U narednim redovima predstavljamo izložbe koje su skriveni dragulji 14. Noći muzeja i čekaju da budu otkriveni.

detaljnije