Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Ne, inteligencija nije merilo uspeha u životu, ali evo šta jeste

Ne, inteligencija nije merilo uspeha u životu, ali evo šta jeste 18.08.2017

Koliko je detetov uspeh određen njegovom inteligencijom? Ekonomista Džejms Hekman kaže da nije baš tako izgleda. Ispitivao je obrazovane ljude, posebno političare koliko se visina primanja može vezati za nečiju inteligenciju. Smatrao je samo 50 odsto, ali poslednji rezultati pokazuju da inteligencija određuje primanja samo u 1 do 2 odsto slučajeva.

detaljnije


Stiže 100 puta brži internet?

Stiže 100 puta brži internet? 17.08.2017

Naučnici Inženjerskog fakulteta univerziteta “Braun” u Providensu dokazali su da je moguće preneti veliku količinu podataka putem tehnologije visokofrekventne radijacije.

detaljnije


Počela potraga studenata za stanovima

Počela potraga studenata za stanovima 17.08.2017

Cene stanova koje najčešće iznajmljuju akademci uglavnom su iste kao i prošle godine, a bum na tržištu nekretnina u univerzitetskim gradovima u Srbiji očekuje se krajem avgusta i početkom septembra.

detaljnije
Na FTN-u ima mesta za još 342 brucoša

Na FTN-u ima mesta za još 342 brucoša 17.08.2017

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu je raspisao konkurs za septembarski upisni rok za preostala mesta na prvu godinu osnovnih akademskih i strukovnih studija za narednu školsku 2017/18. godinu.

detaljnije
Još jedno sjajno otkriće o čokoladi

Još jedno sjajno otkriće o čokoladi 01.08.2017

S najnovijim otkrićem čokolada je postala još veličanstvenija. Naučnici s Medicinskog centra Univerziteta Kolumbija objavili su rezultate eksperimenta koji se temelje na dejstvu flavonola na starenje ljudskog mozga.

detaljnijeHoće li se sport vratiti na fakultete?

Hoće li se sport vratiti na fakultete? 31.07.2017

Sportske nauke Univerziteta u Beogradu rangirane su u top 300 Šangajske liste. Iako sporta kao predmeta na fakultetima u Beogradu nema već dve decenije, akademci-sportisti nižu uspehe i na domaćim i na međunarodnim turnirima. Očekuju i da Beograd bude dobar domaćin Evropskih univerzitetskih igara 2020. godine.

detaljnije


Telu sad treba više vode

Telu sad treba više vode 31.07.2017

Visoka spoljna temperatura dovodi do pojačanog znojenja i gubitka tečnosti iz organizma. Najosetljiviji na nedostatak tečnosti su deca, starije osobe, hronično oboleli i sportisti.

detaljnije


Druga šansa za sticanje indeksa od 4. septembra

Druga šansa za sticanje indeksa od 4. septembra 31.07.2017

Mada je junski upisni rok na Univerzitetu u Novm Sadu završen, maturanti koji u ovom roku nisu uspeli da steknu indeks ne moraju mnogo da brinu jer je na bezmalo svim fakuletima UNS-a ostalo slobodnih i budžetskih i samofinansirajućih mesta.

detaljnije