Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Google danas slavi punoletstvo

Google danas slavi punoletstvo 27.09.2016

Prošlo je tačno 18 godina otkako su Leri Pejdž i Sergej Brin pokrenuli Google u jednoj garaži u Menlo Parku u Kaliforniji. Od skromnog početka, Google se u svojih 18 godina pretvorio u najpopularniji internet pretraživač na svetu.

detaljnije


Kraj septembra rok za dostavljanje potvrda o školovanju

Kraj septembra rok za dostavljanje potvrda o školovanju 26.09.2016

Učenici koji koriste porodične penzije, ako su stariji od 15 godina, imaju rok do kraja septembra da dostave potvrde o školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

detaljnije


Uz stipendiju sve je lakše

Uz stipendiju sve je lakše 26.09.2016

Obećanje koje je dala anonimna porodica O. V. iz Sidneja, čiji su koreni sa naših prostora, da će svakog meseca slati stipendiju za četvoro učenika gimnazije u Orahovcu, nije prekršeno. 

detaljnije

Studiranje u inostranstvu moguće i bez stipendija

Studiranje u inostranstvu moguće i bez stipendija 23.09.2016

U jeku upisa osnovnih, master i doktorskih studija odlučili smo da istražimo koje sve mogućnosti postoje za studiranje u inostranstvu. Osim klasičnih Erasmus plus programa, studiranje u inostranstvu je moguće čak i bez stidendije i posebnog programa, uz malo više hrabrosti.

detaljnijeSrbija 65. na svetu po inovativnosti

Srbija 65. na svetu po inovativnosti 22.09.2016

Švajcarska, Švedska, Velika Britanija, SAD i Finska su najinovativnije države na svetu, a Srbija se nalazi u "zlatnoj sredini", na 65. poziciji među 128 zemalja rangiranih u novom, devetom izdanju Globalnog indeksa inovativnosti (GII), saopštila je danas konsultantska kuća A.T.Kerni (Kearney).

detaljnije
Blogerama uskoro u subotičkim školama

Blogerama uskoro u subotičkim školama 21.09.2016

Učenici četvrtih razreda srednjih škola koji žele da se nauče kako se pišu blogovi, eseji, kratke priče, video scenariji ili da usavrše svoje spisateljske veštine mogu da se prijave na „Blogeramu“, besplatan tromesečni kurs koji organizuju Matica srpska i Filozofski fakultet u Novom Sadu.

detaljnije


U četvrtak manifestacija

U četvrtak manifestacija "Pronađimo nove nade" 21.09.2016

Na terenima Centra za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji u Beogradu u četvrtak 22. septembra, u periodu od 15 do 18 časova, biće održana humanitarna manifestacija sa ciljem animiranja mladih sa invaliditetom da se uključe u sportske aktivnosti.

detaljnije
Dan američkih koledža - 25. septembar 2016.

Dan američkih koledža - 25. septembar 2016. 20.09.2016

Nekadašnji i trenutni studenti američkih koledža i univerziteta i ove godine vam predstavljaju svoje institucije, dele iskustva i odgovaraju na pitanja o studiranju i životu u Americi. Dan američkih koledža se održava u nedelju, 25. septembra 2016. godine od 16:00 do 19:00 u beogradskom Domu omladine.

detaljnije