Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage
Da li ste za sladoled sa snažnom ekološkom porukom?

Da li ste za sladoled sa snažnom ekološkom porukom? 26.06.2017

Želeći da ukažu na sve ozbiljniji problem zagađenja vodetroje studenata Nacionalnog umetničkog univerziteta u Tajvanu odvažilo se za neobičan umetnički projekat realizovan u vidu izložbe 100 sladoleda na štapiću, napravljenih od vode iz zagađenih jezera, reka i morskih priobalja ove istočnoazijske ostrvske zemlje.

detaljnijePrekobrojne prijave na Medicinskom, Filozofskom i FTN-u

Prekobrojne prijave na Medicinskom, Filozofskom i FTN-u 26.06.2017

Na Univerzitetu u Novom Sadu završen je prijem prijava za polaganje prijemnih ispita za osnovne strukovne, osnovne akademske i integrisane studije. Za ovaj rok na 9.559 mesta prijavilo se 8.744 svršena srednjoškolca, što je nešto više od 91 odsto planiranih.

detaljnije

Kako kvalitetno provesti vreme na raspustu?

Kako kvalitetno provesti vreme na raspustu? 23.06.2017

Ocene su prebrinuli, pa će brigu zameniti zabava. Osnovci i srednjoškolci su na raspustu, i sada idu slatke brige kako da upotpune slobodno vreme. Kako da im najduži odmor u godini bude i zabavan i koristan?

detaljnije


Počela predaja dokumenata na fakultetima u Srbiji

Počela predaja dokumenata na fakultetima u Srbiji 21.06.2017

Predajom dokumenata za polaganje prijemnih ispita, počela je "bitka za indeks" za većinu univerziteta u Srbiji. Tokom nedelje, pojedini fakulteti organizovaće probne prijemne, a sledeće su i zvanični prijemni ispiti. Predaja dokumenata traje do 25. juna. Konačne rang-liste fakulteti će objaviti 10. jula.

detaljnije


Budući brucoši u trci za upis na fakultete u Kragujevcu

Budući brucoši u trci za upis na fakultete u Kragujevcu 21.06.2017

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta u toku je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija, koje će trajati do 25. juna. Na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta za upis u prvu godinu studija ima ukupno 3.723 slobodnih mesta. Od tog broja 2.375 je budžetskih, dok je 1.348 samofinansirajućih.

detaljnije


Počeo junski upisni rok na DUNP

Počeo junski upisni rok na DUNP 21.06.2017

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje traje još sutra i prekosutra, a po broju kandidata koji  prvoga dana predaju dokumenta, može se očekivati velika konkurencija na većini studijskih programa.

detaljnije


Najbolji somborski maturant želi na FTN

Najbolji somborski maturant želi na FTN 21.06.2017

U velikoj sali Županije svečano su proglašeni učenici generacije u somborskim školama, 18 u osnovnim i devet u srednjim školama. Dejan Bogdanović je najbolji maturant, a kuriozitet je da dolazi iz Srednje tehničke škole. 

detaljnije


Karijerni kutak za lakši odabir budućeg zanimanja

Karijerni kutak za lakši odabir budućeg zanimanja 21.06.2017

Pred malim i velikim maturantima ovih dana je važan izbor. Kako odabrati pravo zanimanje, pitanje je na koje će kruševački đaci moći lakše da odgovore zahvaljujući "Karijernom kutku", projektu koji Kancelarija za mlade realizuje u saradnji sa Vladom Švajcarske.

detaljnije


Letnje radionice Student Launch su počele

Letnje radionice Student Launch su počele 21.06.2017

Letnje radionice “Student Launch” su zvanično počele! Ekipa iz agencije “Evoke”, kao i učesnici radionica, sjajno su se zabavljali na otvaranju ovog događaja, koji se održao u nedelju, 18. juna, u Startit Centru u Beogradu.

detaljnije