Prijemni Infostud.com - Vredi studirati

  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Škola bez zidova ili dekodiranje procesa učenja

Škola bez zidova ili dekodiranje procesa učenja 10.02.2016

Vreme brzog tehnološkog razvoja i globalizacije postavlja brojne izazove na koje škola danas treba da odgovori. Oni koji, još uvek uspavani, obrazovanje svode samo na teorijska predavanja, ne izlazeći van zidova škole, sve očiglednije gube korak. Naročito se to odnosi na stručne škole. Škola za dizajn u Beogradu je jedna od škola koja pokušava brojnim aktivnostima da prati dešavanja na tržištu rada i promene u tehnologiji, ne zanemarujući pri tome dobar teorijski okvir koji pruža učenicima.

detaljnijeObeležava se Dan bezbednosti na Internetu

Obeležava se Dan bezbednosti na Internetu 09.02.2016

Dan bezbednosti na Internetu obeležava se danas, 9. februara, u organizaciji evropske Insejf mreže, s ciljem promovisanja sigurnijeg i odgovornijeg korišćenja onlajn tehnologije i mobilnih telefona, posebno kod dece i mladih širom sveta.

detaljnijeModel dualnog i kooperativnog obrazovanja

Model dualnog i kooperativnog obrazovanja 09.02.2016

Dualni sistem obrazovanja podrazumeva kombinovanje praktičnog rada učenika u nekom preduzeću ili fabrici sa obrazovanjem i teorijskim učenjem u stručnoj školi u toku jedne školske godine.

detaljnije


Škola po meri đaka

Škola po meri đaka 08.02.2016

Kada provedete samo jedan dan u novosadskoj školi "Milan Petrović" shvatite da je ona samo u nazivu škola. Svojim učenicima i korisnicima, osobama sa zdravstvenim teškoćama i invaliditetom, nudi mnogo više - napredne programe, podršku, posvećenost, kreativnost, pomoć u učenju, radu, pri zapošljavanju.

 

detaljnije
Subotica dobija Gradski omladinski centar

Subotica dobija Gradski omladinski centar 05.02.2016

Subotica uskoro treba da dobije Gradski omladinski centar. Projekat čiji je cilj podsticanje srednjoškolskog aktivizma, kao i unapređivanje društvene odgovornosti subotičkih preduzetnika, odobren je od Ministarstva omladine i sporta, a vredan je oko milion i dvesta hiljada dinara.

detaljnije


Vršac: Šetnja Sterijinim stazama

Vršac: Šetnja Sterijinim stazama 05.02.2016

Gradska biblioteka Vršac i učenici i učenice srednjih škola danas u 13.15 časova organizuju šetnju povodom 210 godina od rođenja Jovana Sterije Popovića. Polazak je ispred Sterijine kuće na Trgu Svetog Teodora Vršačkog.

detaljnijeModernizacija škola

Modernizacija škola 04.02.2016

U savremenoj metodologiji učenja, usled razvoja novih tehnologija, koncept elektronske edukacije ili učenja na daljinu, postaje sve aktuelniji.

detaljnije