Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Otključaj svoj karijerni put

Otključaj svoj karijerni put 21.05.2018

Želiš da se baviš modernim veštinama, da budeš u koraku sa savremenim poslovnim okruženjem i u skladu s inovacijama. Čini ti se da izbora ima mnogo, ali najbitnije pitanje na koje sad treba da nađeš odgovor jeste „Koji fakultet upisati?“

detaljnije
Kada je prekasno za učenje jezika?

Kada je prekasno za učenje jezika? 22.05.2018

Obično se smatra da starije osobe ne mogu baš lako da nauče strani jezik. Samo da li je to tačno i kada je prekasno da se počne sa učenjem jezika? Ukratko, nikada nije kasno.

detaljnije


Lako do indeksa i sa slabijim ocenama

Lako do indeksa i sa slabijim ocenama 22.05.2018

Ako je nekim svršenim srednjoškolcima važno da upišu fakultet, ali i da studiraju o trošku države, taj cilj u Srbiji mogu postići i oni sa slabijim ocenama jer ovde uvek ima visokoškolskih ustanova s dovoljnim brojem slobodnih mesta.

detaljnije


Kako odabrati fakultet?

Kako odabrati fakultet? 21.05.2018

Svakog proleća, najteže pitanje za oko 230 hiljada maturanata, ali i za njihove roditelja je: koji fakultet upisati. Kako izabrati, a ne pogrešiti?

detaljnije
U Petnici dodeljene nagrade mladim herojima znanja

U Petnici dodeljene nagrade mladim herojima znanja 21.05.2018

U Istraživačkoj stanici Petnica dodeljene su nagrade pobednicima trećeg po redu konkursa "Mladi heroji", čiji je cilj da se oni predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije.

detaljnije


Indeks za 9.321 brucoša na UNS

Indeks za 9.321 brucoša na UNS 21.05.2018

Univerzitet u Novom Sadu raspisao konkurs za upis studenata na 14 fakulteta. Na FTN najviše mesta - 2.534, od čega na budžetu 1.433 i 1.101 o svom trošku

detaljnije

U viru sveta pisane reči

U viru sveta pisane reči 18.05.2018

Profesor srpskog jezika i književnosti Ljiljana Šarac, pored izuzetnih rezultata u radu sa učenicima u Osnovnoj školi „Stefan Dečanski” u Beogradu, otisnula se i u književne vode.

detaljnijeZašto pričamo u snu

Zašto pričamo u snu 16.05.2018

Zašto ljudi pričaju u snu i kako je uopšte moguće da nesvesno izgovaramo rečenice dok spavamo? Statistika pokazuje da u snu priča čak 25 procenata dece i 5% odraslih.

detaljnije