Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Veslaj za svoju školu: Izvučeni timovi za kvalifikacije


(Preuzeto sa sajta RTS - 11.04.2017. )

U emisiji „Beogradska hronika“ izvučeni su takmičarski parovi timova beogradskih maturanata - gimnazijalaca, koji će se (u okviru osam grupa) u utorak, 18. aprila takmičiti u kvalifikacijama revijalne akcije redakcije Beogradskog programa „Veslaj za svoju školu“.

Veslaj za svoju školu

Polufinale je 20. aprila a pobednik pete revijalne veslačke manifestacije biće poznat, 21. aprila nakon finalne trke.

Revijalna manifestacija, namenjena beogradskim maturantima, koju organizuje redakcija Beogradskog programa RTS- a, "Veslaj za svoju školu" održaće se ovog aprila peti put- učestvovaće 22 gimnazije i jedna srednja škola iz Beograda.

I grupa: MATEMATIČKA GIMNAZIJA, GIMNAZIJA "SVETI SAVA", TREĆA GIMNAZIJA

II grupa: TRINAESTA GIMNAZIJA, ZEMUNSKA GIMNAZIJA, ČETVRTA GIMNAZIJA

III grupa: SEDMA GIMNAZIJA, DEVETA GIMNAZIJA, GIMNAZIJA OBRENOVAC

IV grupa: PETA GIMNAZIJA, OSMA GIMNAZIJA, ATŠ - ARHITEKTONSKA TEHNIČKA ŠKOLA

V grupa: DESETA GIMNAZIJA, GIMNAZIJA LAZAREVAC, ČETRNAESTA GIMNAZIJA

VI grupa: SPORTSKA GIMNAZIJA, ŠESTA GIMNAZIJA, GIMNAZIJA MLADENOVAC

VII grupa: PRVA GIMNAZIJA, GIMNAZIJA GROCKA

VIII grupa: GIMNAZIJA "PATRIJARH PAVLE" (XV), DVANAESTA GIMNAZIJA

„Veslaj za svoju školu" je revijalna veslačka trka, u kojoj timove čine i momci i devojke (po mogućstvu oni koji nisu aktivni sportisti). Takmičari veslaju u galijama, čamcima koji su namenjeni početnicima u veslačkom sportu. I ove godine nastupiće 12- očlani timovi iz 21 gimnazije, uz tim maturanata neke od srednjih škola iz Beograda (odabir se vrši po azbučnom redu)- ove godine je to Arhitektonska tehnička škola (ATŠ). Timove sastavljaju škole a za bezbednost učesnika zaduženi su iskusni treneri Veslačkog kluba "Crvena Zvezda", koji organizju i pripremne treninge sa učesnicima.

U prethodne četiri godine takmičenja, učestvovalo je oko 400 beogradskih maturanata. Toliko ih je bilo samo u čamcima- mnogo više bilo ih je u publici, u svojstvu navijača. 
Kvalifikacije su 18. aprila, u Savskom rukavcu a polufinalne trke biće održane 20. aprila. Po jedan pobednički tim iz svake od osam tamičarskih grupa nastupiće u polufinalu koje je zakazano za 20. april.

Finale revijalne manifestacije Beogradskog programa „Veslaj za svoju školu" gledaoci RTS- a će moći da prate uživo, u emisiji „Beogradska hronika", u petak 21. aprila.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: