Prijemni.rs
Maturang
  • UNS: Ove nedelje i konačne rang liste


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 03.07.2018. )

Ove nedelje na većini fakulteta Univerziteta u Novom Sadu biće objavljene konačne rang liste za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih studija.

Univerzitet u Novom Sadu

Foto: UNS

Većina fakulteta krajem prošle nedelje objavila je preliminarne rang liste, a neki su bili i vredniji pa su liste i zaključili. Na Poljoprivrednom fakultetu 29. juna objavljene su preliminarne rang liste, dok je rok za objavljivanje konačnih lista 4. juli.

Filozofski fakultet je takođe objavio preliminarne liste. Konačne rang liste biće objavljene 5. jula, kažu na fakultetu.

Na Tehnološkom fakultetu preliminarne rang liste bile su objavljene 29. juna, a očekuju se i one konačne. Pravni fakultet preliminarne liste objavio je 28. juna, a sledećeg dana objavio je i konačne. To nije slučaj s Medicinskim fakultetom, koji je zadao sebi rok da preliminarne liste objavi do 30. juna, iako je liste za integrisane studije medicine, stomatologije i farmacije objavio dan ranije. Ipak, studenti će na konačne liste morati da čekaju do 6. jula, kada se završava i žalbeni rok.

Na Fakultetu tehničkih nauka preliminarni rezultati svih prijemnih ispita objavljeni su u subotu, a konačne liste na svim departmanima očekuju danas.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu preliminarne liste bile su objavljene u petak, a konačne liste, posle isteka žalbenog roka, očekuju se danas. Na Akademiji umetnosti, zbog tipa prijemnih ispita, na preliminarne liste čekaće se do srede, 4. jula, a konačne liste biće objavljene 10. jula.

Građevinski fakultet u Subotici preliminarne liste je objavio u ponedeljak, a u sredu, 4. jula, biće objavljene i konačne liste. Slično je i na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, gde su takođe objavljene preliminarne liste za upis na prvu godinu studija, a konačne liste biće objavljene 4. jula.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja zbog prirode testiranja preliminarne liste objaviće u četvrtak, 5. jula, a konačne dan kasnije, 6. jula, posle isteka žalbenog roka.

Pedagoški fakultet u Somboru prvi je objavio preliminarne rezultate prijemnih ispita, koji su polagali studenti prethodno prošavši proveru sposobnosti. Konačna lista je objavljena, ali predstavlja formalnost pošto je svih pedeset i troje kandidata položilo prijemni ispit i biće upisano na prvu godinu studija, na budžetu. Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici juče je objavio preliminarne liste, dok će konačna biti objavljena do petka, 6. jula.

 

Samo jedan pao prijemni

Prema podacima Univerziteta u Novom Sadu, koji beleži uspeh na polaganju prijemnih ispita, do sada su fakulteti prijavili 551 kandidata za prijemni ispit, od čega samo jedan nije prošao testiranje.

Podsetimo, u prvom konkursnom roku prijemni ispit prijavila su 8.334 kandidata od predviđenog 9.321 mesta. Za studije o trošku države izdvojeno je 5.397 mesta, dok će njih 3.924 morati da za sedenje u akademskoj klupi izdvoji novac za školarinu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: