Prijemni.rs
Maturang
  • Udovičić i Štefanek sa đacima o dopingu


(Preuzeto sa sajta B92 - 26.02.2018. )

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Sportsku gimnaziju gde je razgovarao sa učenicima i otvorio predavanje "Osnovna antidoping edukacija".

Vanja Udovičić

Foto: Wikimedia/mediaportal.vojvodina.gov.rs

Ovo predavanja održala je direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić.

"Bavite se sportom i nastavite da nižite dobre rezultate. Budite zdravi, i igrajte pošteno. Vredno trenirajte, budite šampioni a mi ćemo i dalje biti vaša podrška", poručio je đacima Sportske gimnazije ministar Udovičić. 

Sportska gimnazija je jedna od škola koje imaju najveći broj nagrađenih učenika na konkursima Fonda za mlade talente za učenike srednjih škola koji su postigli uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostarnstvu, saopštilo je Ministarstvo. 

U poslednje tri godine iz te škole nagrađeno je 195 učenika. Po Konkursu za školsku 2016. godinu, Fond je nagradio 73 učenika Sportske gimnazije u ukupnom iznosu od 3,670 miliona dinara. 

Novi konkurs za rezultate postignte tokom 2017. godine biće rapisan krajem marta ili početkom aprila i da biće otvoren minimum mesec dana. Po isteku konkursa i objavljivanja rezultata i liste dobitnika nagrada očekuje se isplata nagrada sredinom godine. 

Ministar Udovičić istakao je i da svake godine postoji trend povećanja broja dobitnika nagrada Fonda, odnosno učenika koji dobijaju jednokratne nagrade Fonda u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara za postignut rezultat na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. 

Po Konkrusu za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima tokom 2016. godine a koji je realizovan tokom 2017. godine, nagrađen je rekordan broj učenika srednjih škola, ukupno 1.407. 

Ovaj broj je bio veći za 10 odsto u odnosu na broj nagrađenih učenika iz prethodnog konkursa a ponosni smo na činjenicu da se od 2013. godine broj nagrađenih učenika svake godine povećavao. 

Sa ministom Udovičićem u poseti Sportskoj gimnaziji bili su i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: