Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Prolećni Festival Matematike u Novom Sadu


(Preuzeto sa sajta RTV - 12.04.2017. )

Prolećni Festival Matematike održava se od 19. do 22. aprila u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu i na Departmanu za matematiku i informatiku, PMF-a.

Prolećni Festival Matematike

U sredu je Simpozijum "Savremeni problemi matematike", sa četiri interesantna predavanja u kojima ćemo čuti jedan izbor iz korpusa aktuelnih problema matematike kojima se bave matematičari sa PMF Novi Sad.

Predavanja će biti prilagođena učenicima srednjih škola, tako da će biti interesantna široj publici. Na kraju će biti podela diploma najuspešnijijm učenicima sa okružnog takmičenja iz matematike, a zatim i koktel za sve učesnike.

U četvrtak je Konferencija učenika "Matematički Podijum Mladih", sa puno interesantnih saopštenja učenika srednjih škola – detalji su u programu koji je u prilogu. Od 15 časova održava se Radionica za profesore matematike, gost će biti Dragana Stanojević, iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a tema će biti "Standardi postignuća učenika".

Program festivala u subotu počinje predavanjem dr Zagorke Lozanov Crvenković o istoriji statistike, a zatim se nastavlja Okruglim stolom za profesore matematike.

U sredu i četvrtak Festival je u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a u subotu na Departmanu za matematiku i informatiku PMF Novi Sad.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: