Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Obezbedio stipendije na najprestižnijim školama, a onda obrijao glavu i otišao u monahe


(Preuzeto sa sajta RTS - 09.06.2017. )

Indijski tinejdžer Varšil Šah, iz grada Ahmedabad u državi Gudžarat, dobio je najviše moguće ocene na državnom ispitu u maju, što mu je otvorilo vrata za stipendije na najprestižnije univerzitete. Odlučio je, ipak, da krene drugim putem…

Tinejdžer umesto školovanja otišao u monahe

Foto: Twitter (RTS)

Rekao da nije zainteresovan da studira i jednog dana se probije na neku dobro plaćenu poziciju, jer visoke ocene i svetovni uspesi ne donose istinsku sreću.

Šah je zato odlučio da postane đainski monah. Svoj duhovni put otpočeo je u složenoj ceremoniji u četvrtak. Obrijao je glavu i obukao belu odoru, a od roditelja je zatražio dozvolu da odbaci zemaljski svet.

Sada će živeti po strogim pravilima monaha i posvetiće se asinketskom načinu života i meditaciji.

Sedamanestogodišnjak je, navodno, rekao svom ujaku da ga rezultati na državnom ispitu nisu iznenadili, odnosno da je očekivao da će sve uraditi.

„Ali da bih postigao mir, mislim da je odbacivanje sveta jedini način“, rekao je Šah ujaku.

„Uprkos tome što sam postigao najviše ocene, ne želim da idem uobičajenim putem gde ljudi jure za zemaljskim posedima. Moj cilj je postizanje unutrašnjeg mira i večne sreće. To će biti moguće samo kada ostavim sve iza sebe i postanem đainski monah“, objasnio je tinejdžer.

 

Maturang

Pripremite se za prijemni uz pomoć naše besplatne aplikacije Maturang, koja sadrži pitanja i testove za prijemne ispite na svim fakultetima u Srbiji. Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Učestvuj i u nagradnoj igri, radi testove i zaradi letovanje na Krfu.

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: