Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu za septembar ostala i 53 budžetska mesta


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 27.07.2017. )

Junski upisni rok konačno je rezimiran i na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na kojem je od planiranih 565 budžetskih mesta popunjeno 518, a od 175 samofinansirajućih tek 50 mesta, tako da je za septembarski upisni rok ostalo slobodno još 53 budžetska i  119 samofinsirajućih mesta.

Prijemni ispit

Foto: ThoughtCo

U prvom ovogodišnjem upisnom roku na Poljoprivrednom fakultetu popunjena su sva i budžetska i samofinansirajuća mesta na ratarstvu i povrtarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu i na veterinarskoj medicini. Sva budžetska mesta već su zauzeta i na fitomedicini, na kojoj je za septembarski rok ostalo još osam samofinansiraućih mesta, na pejzažnoj arhitekturi, gde ima 12 samofinansirajućih, na agroekologiji i zaštiti životne sredine, gde je preteklo 22 samofinansirajuća mesta, na agroturizmu i ruralnom razvoju, gde ima još 31 samofinansirajuće mesto i na organskoj poljoprivredi, gde za septembar ima još 22 samofinansirajuća msta.

Sa druge strane, na stočarstvu, na kojem Konkursom nisu ni predviđena samofinansirajuća mesta, ostalo je nepopunjeno još 18 budžetskih, dok je na poljoprivrednoj tehnici za septembar ostalo još tri budžetska mesta.

Na ostalim smerovima na Poljoprivrednom fakultetu ostalo je slobodno za septembar i budžetskih i samofinansirajućih mesta. Tako na uređenju, korišćenju i zaštiti voda ima još sedam budžetskih i pet samofinansirajućih mesta, na agroekonomiji je ostalo devet budžetskih i 12 samofinansirajućih meta, na hortikulturi po četiri budžetska i samofinansirajuća, a na agroindustrijskom inženjerstvu ima još slobodnih 12 budžetskih i tri samofinansirajuća mesta.

Na Poljoprivrednom fakultetu samofinansirajući studenti moći će školarinu da plate u dve rate, a na na svim smerovima na kojima je ostalo samofinansirajućih mesta za septembarski upisni rok školarina je 74.800 dinara, osim na fitomedicini, na kojoj je 88.000.

Svi koji žele da konkurišu na neko od slobodnih mesta na Poljoprivrednom fakultetu prijave za drugi upisni krug moći će da podnesu 4. i 5. septembra. Uz ove prijave platiće i 6.600 dinara za polaganje prijemnog, koji je zakazan za 7. septembar. Preliminarne rang liste biće objavljene 8. septembra, konačne 12., a primljeni studenti u septembarskom upisnom roku upisivaće se od 13. do 15. septembra, a upis će platiti 5.750 dinara.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: