Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Microsoft i Univerzitet Edukons potpisali sporazum o saradnji


(Preuzeto sa sajta 021 - 20.03.2017. )

Memorandum o razumevanju i saradnji između kompanije Microsoft u Srbiji i Univerziteta EDUCONS potpisan je u Svečanoj sali ovog univerziteta u Sremskoj Kamenici.

Educons i Microsoft saradnja

Ovaj sporazum za cilj ima da poboljša uslove za obrazovanje mladih iz oblasti informacionih tehnologija. Prvi korak predstavljaće sama dostupnost Microsoft tehnologija ovom univerzitetu.

Kako je istakao generalni direktor Microsoft-a Željko Vujinović, potpisivanjem memoranduma pokazana je privrženost ove kompanije razvoju obrazovnog sistema u Srbiji i uopšte cilju da se znanja iz oblasti informacionih tehnologija podignu na viši nivo.

Microsoft Srbija dugi niz godina aktivno participira u obrazovnom sistemu kroz raznorazne aktivnosti. Takođe, pokazujemo da nismo fokusirani samo na državni sektor, i da nam je podjednako bitno da u svakom od sektora razvijamo i svojim doprinosom pokažemo na koji način pre svega obrazovni sistem može da napreduje korišćenjem savremenih Microsoft tehnologija.

Ono što će Microsoft obezbediti ovom Univerzitetu prvenstveno jeste edukacija, angažman i priprema nastavnog kadra i studenata da koriste Microsoft alate u nastavnom procesu i kreativnom učenju. O tome koliko je ova saradnja značajna za Univerzitet EDUCONS i uopšte, privatni sektor obrazovanja u Srbiji, govorio je i rektor Aleksandar Andrejević.

Naravno da se lepo osećamo što, na neki način, polako počinje da se topi nivo predrasuda koji postoji u Srbiji, koji kaže da dobri fakulteti postoje samo na državnim univerzitetima. Siguran sam da ćemo ne samo opravdati poverenje, nego sigurno dati pun doprinos daljem razvoju IT sektora u Srbiji.

Andrejević je naglasio da ovo posmatra kao novo priznanje, te da je Microsoft prepoznao pun kapacitet ovog fakulteta.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: