Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Druga šansa za sticanje indeksa od 4. septembra


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 31.07.2017. )

Mada je junski upisni rok na Univerzitetu u Novm Sadu završen, maturanti koji u ovom roku nisu uspeli da steknu indeks ne moraju mnogo da brinu jer je na bezmalo svim fakuletima UNS-a ostalo slobodnih i budžetskih i samofinansirajućih mesta.

Univerzitet u Novom Sadu

Foto: UNS

Među 624 budžetska i 2.077 samofinanisrajućih mesta koja na UNS-u čekaju septembarski rok ni jednih ni drugih nema jedino za nastavu na srpskom jeziku na Medicinskom fakultetu, niti budžetskih na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

S obzirom na to da mesta za septembar ipak nije ostalo na svim studijskim grupama, narednih mesec dana doskorašnji srednjoškolci mogu iskoristiti da još jednom razmisle šta bi od onog što se za septembarski upisni rok nudi želeli da studiraju, te da imaju na umu i da se školarine za samofinansirajuće studente kreću od 50.000 dinara na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom s nastavom na mađarskom jeziku u Subotici, pa do 218.000 za strukovne studije optometrije na Prirodno matematičkom fakultetu i 5.500 evra za studije medicine i stomatologije na engleskom jeziku.

Drugu šansu za sticanje indeksa svršeni srednjoškolci koji žele da nastave školovanje, a u prvom pokušaju nisu uspeli da se upišu, imaće 4. i 5. septembra, kada će se na svim fakultetima UNS-a na kojima je ostalo slobodnih mesta primati prijave za polaganje prijemnih ispita. Prijemni ispiti počeće 7. septembra, istog dana na nekim fakultetima će biti objavljene i preliminarne rang liste, a od 8. septembra i konačne, dok će upis početi, već od 11. septembra. Drugačiji su termini jedino za Akademiju umetnosti, na kojoj će prijavljivanje u drugom ovogodišnjem upisnom roku biti 1. septembra, diferencijalni i prijemni ispiti počeće već 2., preliminarne liste, zavisno od odseka, objavljivaće se od 14. septembra , dok će se konačne liste pojaviti na dan kada će se primljeni kandidati i upisivati - 20. septembra.

 

U junskom roku indeks dobilo 6.859 maturanata

Na konkursu Univerziteta u Novom Sadu, u junskom upisnom roku od predviđenih 9.560 mesta - 5.379 budžetskih i 4.181 samofinansirajućeg, popunjeno je ukupno 6.859 mesta, i to 4.814 budžetskih i 2.045 samofinansirajućih.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: