Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Srednjoškolci nezainteresovani za poljoprivredne fakulteta

Srednjoškolci nezainteresovani za poljoprivredne fakulteta 05.10.2017

Na beogradskom Univerzitetu, i posle drugog upisnog roka, ostalo je nepodeljeno nešto manje od 1.600 indeksa, što je oko 10 odsto ukupnog broja mesta. Manji broj brucoša beleže i novosadski i niški univerzitet. Iako 40 odsto stanovništva živi na selu, a agrar se promoviše kao unosna budućnost Srbije, i na poljoprivrednim fakultetima ove godine ima upražnjenih mesta.

detaljnije


Besplatan naučni program za srednjoškolce

Besplatan naučni program za srednjoškolce 03.10.2017

BASF Chemgeneration, međunarodni naučni program namenjen srednjoškolcima, počeo je danas na Hemijskom fakultetu u Beogradu i trajaće tokom cele školske godine.

 

nauka, program, srednjoškolci, besplatan, Hemijski fakultet, beograd

detaljnije


Kreću Matematičke subote na PMF-u

Kreću Matematičke subote na PMF-u 03.10.2017

Departman za matematiku i informatiku PMF-a, u saradnji sa Društvom matematičara Novog Sada, od ove subote, 7. oktobra, organizovaće radionice Matematičke subote, namenjene, pre svega učenicima srednjih škola zainteresovanim za matematiku.

detaljnije
Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta 03.10.2017

Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu.

detaljnije


Novi Zakon o visokom obrazovanju pred brucošima

Novi Zakon o visokom obrazovanju pred brucošima 02.10.2017

Za oko 250.000 akademaca u Srbiji i zvanično počela nova akademska godina. Većini će to biti i prvi radni dan. Međutim, deo studenata već ima predavanja, jer da bi ispunili nastavne planove, profesori gotovo dve nedelje drže predavanja na Ekonomskom, Matematičkom, Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu.

detaljnijeSrpski košarkaši na američkim koledžima - i lopta i diploma

Srpski košarkaši na američkim koledžima - i lopta i diploma 02.10.2017

Igrati profesionalno košarku u Srbiji i studirati na ozbiljnom fakultetu skoro da je neizvodljivo. Zbog toga se sve više mladih srpskih košarkaša nakon sticanja punoletstva odlučuje da te dve stvari spoji u Americi, jer igranje u tamošnjoj nacionalnoj koledž ligi (NCAA) to omogućava.

detaljnije
Prva IT kapsula na Virtuelnim danima karijere i znanja

Prva IT kapsula na Virtuelnim danima karijere i znanja 28.09.2017

Na ovogodišnjem sajmu po prvi put naći će se IT kapsula gde će regionalne i lokalne IT kompanije izaći sa ponudom slobodnih radnih mesta za ovu struku. Osmi regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja 2017.“, ove godine biće održan od 11. do 18. oktobra.

detaljnije


Virtualni dani karijera i znanja 2017.

Virtualni dani karijera i znanja 2017. 28.09.2017

Svi oni koji traže posao ili usavršavanje, ali i šansu da steknu prvo radno iskustvo mogu od 11. do 18. oktobra da posete sedmi regionalni online Sajam zapošljavanja i obrazovanja "Virtualni dani karijera i znanja 2017.".

detaljnije
Maturanti pokradeni u Italiji

Maturanti pokradeni u Italiji 28.09.2017

Umesto da poslednju ekskurziju na završnoj školskoj godini u Italiji provedu što lepše, đake Devete beogradske gimnazije dočekalo je veoma neprijatno iznenađenje pošto su juče opljačkani u hotelu u blizini Rima.

detaljnije

Najbolja naučna zabava je ovog petka u 8. Noći istraživača!

Najbolja naučna zabava je ovog petka u 8. Noći istraživača! 27.09.2017

Još samo dva dana ostalo je do početka 8. Noći istraživača u Srbiji, besplatne manifestacije koja ima za cilj da kroz popularnu nauku i zabavu, predstavi istraživače, njihove ideje u novim, atraktivnim i interaktivnim programima koji su prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju predznanje.

detaljnije