Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Ne treba vam tehničko znanje da biste uspeli

Ne treba vam tehničko znanje da biste uspeli 21.02.2018

Na Svetskom ekonomskom forumu koji je nedavno održan u Davosu, Ma je objasnio svoje iskustvo o tome kako je napravio Alibaba servis, najveću internet prodavnicu u Kini, koja se uspešno širi i globalno.

detaljnije
Cela plata za pripremu budućeg brucoša

Cela plata za pripremu budućeg brucoša 19.02.2018

Od oko 220.000 studenata na državnim univerzitetima i visokim školama polovina ih je na državnom budžetu, dok ostali studiranje plaćaju iz svog džepa i zato svakoj novoj generaciji brucoša nije svejedno u kojoj će od ove dve grupe studenata biti.

detaljnije


Svetski univerziteti - kako izabrati pravi

Svetski univerziteti - kako izabrati pravi 19.02.2018

Upisati i završiti fakultet u svetu velika je investicija u budućnost. Kada steknete dugo željenu diplomu dobijenu stalnim zalaganjem i učenjem, obično se nađete na prekretnici ‒ kuda i kako dalje, šta izabrati, gde se upisati, kakve su želje, a kakve mogućnosti ‒ duga je lista razmišljanja.

detaljnijeVideo-igre pomažu pri lečenju

Video-igre pomažu pri lečenju 19.02.2018

Iako to zvuči čudno, video-igre mogu da budu veoma korisne u razvijanju motoričkih veština, ali pre svega umnih. Lekari sa Kraljevskog koledža u Londonu su otkrili svoja istraživanja koja pokazuju da upravo “igrice” pomažu pri lečenju.

detaljnije


Svi bi da studiraju kineski, japanski, arapski...

Svi bi da studiraju kineski, japanski, arapski... 12.02.2018

Logika tržišta, odnosno sve veća tražnja za svim strukama i znanjima u Aziji, razlog je ogromnog interesovanja koje vlada za orjentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde se sva mesta za studije kineskog, japanskog, turskog i arapskog popune još prvog dana upisa, i zauzmu ih - najbolji.

detaljnije

Oksford, Kembridž i MIT još daleki san

Oksford, Kembridž i MIT još daleki san 08.02.2018

Dvanaest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu položili su prijemni i primljeni su na Oksford, Kembridž i MIT, ali je njihov odlazak na ove prestižne univerzitete pod znakom pitanja ukoliko ne dobiju stipendije.

detaljnije
Niš: Uručene stipendije mladima

Niš: Uručene stipendije mladima 08.02.2018

Stipendije u iznosu od 11.500 dinara mesečno narednih godinu dana i nagrade od 20.000 dinara za pokazani talenat u različitim oblastima dodelila je trinaesti put niška gradska opština Medijana.

detaljnije