Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrageStudentski domovi čekaju nove stanare

Studentski domovi čekaju nove stanare 13.10.2017

Studenti koji su upisali prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu uselili su se u studentske domove i popunili 386 mesta rezervisanih za brucoše, među kojima je i 80 studenata koji pripadaju osetljivim grupama.

detaljnije


PIO: Studenti sa porodičnim penzijama da dostave potvrde

PIO: Studenti sa porodičnim penzijama da dostave potvrde 13.10.2017

Republički fond PIO pozvao je danas studente, korisnike porodičnih penzija, koji su to pravo ostvarili po osnovu školovanja na visokim školama ili fakultetima, da do 25. oktobra dostave nadležnim filijalama tog fonda potvrde o upisu nove školske godine.

detaljnije
Fizika za osnovce i srednjoškolce na kragujevačkom PMF-u

Fizika za osnovce i srednjoškolce na kragujevačkom PMF-u 11.10.2017

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu profesori su organizovali časove i radionice iz primenjene fizike i elektronike za osnovce i srednjoškolce. Učenici osnovnih škola ponedeljkom a srednjoškolci utorkom učiće fiziku na njima pristupačniji način.

detaljnije


Nauka u zabludi: možda grešim kada kažem da sam u pravu

Nauka u zabludi: možda grešim kada kažem da sam u pravu 11.10.2017

Zablude su svuda oko nas i ponekad je veoma teško da razgraničimo šta je istina a šta obmana. Koliko god neke činjenice bile neverovatne ako su naučno dokazane moraju da se prihvate, isto tako i čista logika i iskustvo mogu da nas dovedu na pogrešan trag. Najteže je razgraničiti mistifikaciju i pseudonauku od utvrđenih činjenica a još zanimljivije je kada saznate koliko je priznatih i velikih naučnika i genijalaca bilo u zabludi.

detaljnije


Besplatna edukacija za nezaposlene mlade u 10 gradova Srbije

Besplatna edukacija za nezaposlene mlade u 10 gradova Srbije 10.10.2017

Nezaposleni mladi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Niša, Leskovca, Prokuplja, Prijepolja, Kraljeva, Novog Pazara i Kovina ove jeseni imaju priliku da steknu nove lične i poslovne veštine ključne za zaposlenje, na besplatnim edukativnim radionicama u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

detaljnije


Video-igrice i prednost u učenju

Video-igrice i prednost u učenju 05.10.2017

Neuropsiholozi rurskog Univerziteta Bohum obavili su eksperiment koji je trebalo da pokaže ko je bolji u učenju – gejmeri ili oni koji nisu redovno igrali video-igrice.

detaljnije


Kako je Mark Zuckerberg pričao pre 13 godina

Kako je Mark Zuckerberg pričao pre 13 godina 05.10.2017

Na Twitteru se pojavio intervju sa Markom Zuckerbergom koji je voditeljima TV programa predstavio svoju malu kompaniju. Facebook se 2004. godine zvao The Facebook, a trebalo je da poveže studente nekoliko fakulteta.

detaljnije


Fakulteti u Subotici traže brucoše

Fakulteti u Subotici traže brucoše 05.10.2017

Nova akademska godina na fakultetima i visokim školama u Subotici prekjuče je i zvanično počela, a na većini visokoškolskih ustanova još uvek ima slobodnih mesta.

detaljnije