Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Telu sad treba više vode

Telu sad treba više vode 31.07.2017

Visoka spoljna temperatura dovodi do pojačanog znojenja i gubitka tečnosti iz organizma. Najosetljiviji na nedostatak tečnosti su deca, starije osobe, hronično oboleli i sportisti.

detaljnije


Druga šansa za sticanje indeksa od 4. septembra

Druga šansa za sticanje indeksa od 4. septembra 31.07.2017

Mada je junski upisni rok na Univerzitetu u Novm Sadu završen, maturanti koji u ovom roku nisu uspeli da steknu indeks ne moraju mnogo da brinu jer je na bezmalo svim fakuletima UNS-a ostalo slobodnih i budžetskih i samofinansirajućih mesta.

detaljnije
Leti smo agresivniji

Leti smo agresivniji 28.07.2017

Kada sledeći put zatražite pomoć na plus 40 stepeni, nemojte da se iznenadite ako vas prijatelj ili neznanac odbije. Istraživači iz Nortvesterna su ustanovili da smo manje skloni da pomažemo drugima kad nam je neprijatno vruće.

detaljnije
Budućnost je tu – neverovatni izumi su nam dostupni!

Budućnost je tu – neverovatni izumi su nam dostupni! 27.07.2017

U Srbiji je 2016. godina proglašena godinom preduzetništva. Ono što su nekada bila ograničenja, sada su mogućnosti i u godini za nama pokrenute su brojne akcije da bi podstakle mlade ljudi na otkrivanje i prevazilaženje postojećih granica stvaralaštva.

detaljnije

Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju

Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju 25.07.2017

Vodeći godinu dana kroz učeničku kompaniju, od ideje preko biznis plana, promocije proizvoda i kontakta sa klijentima, pa do zatvaranja, srednjoškolci stiču preduzetnička znanja i pripremaju se za izazove koje nosi promenljivo tržište rada u Srbiji, smatraju u organizaciji „Dostignuća mladih“.

detaljnije


Google planira da redizajnira svoju stranicu

Google planira da redizajnira svoju stranicu 25.07.2017

Doba kada je manje bilo više gotovo je za Google. Kompanija koja je počela sa internet pretraživačem, a danas nudi nudi niz digitalnih usluga, najavila je da će njena početna stranica doživeti redizajn - prvi od 1996. godine.

detaljnije

Pet medalja za mlade srpske fizičare u Indoneziji

Pet medalja za mlade srpske fizičare u Indoneziji 24.07.2017

Na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je održana u Džogdžakarti u Indoneziji ekipa Srbije je ostvarila veliki uspeh, osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje, saopštio je vođa tima Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

detaljnije


Znate engleski, imate internet i skajp, eto biznisa

Znate engleski, imate internet i skajp, eto biznisa 21.07.2017

Ono što su nekada bili dodatni poslovi za mlade, kao što je pranje kola, košenje travnjaka ili konobarisanje, danas je to, usled pojave interneta i globalizacije, predavanje engleskog preko skajpa ljudima s Dalekog istoka, najpre Kinezima i Japancima, ali uslugu sve više koriste i državljani Filipina.

detaljnije