Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrageZašto krivimo glavu udesno kad se ljubimo

Zašto krivimo glavu udesno kad se ljubimo 25.12.2017

Većina ljudi naginje glavu u desnu stranu kad se ljubi, a evo i zašto. Kao što možete da pretpostavite, nije slučajno što glavu nakrećemo u desnu stranu - za to postoji naučno objašnjenje.

detaljnije


Učiteljica koja je očarala svet

Učiteljica koja je očarala svet 25.12.2017

Za nju malo ko zna, nije ni ministarka, ni starleta, ni žena fudbalera, ne vucara se po zadrugama i parovima. Nije ni vojni ni politički analitičar, ali jeste među 50 najboljih u svetu u svojoj struci.

detaljnije
Nikolina pametna rukavica spas za slepe

Nikolina pametna rukavica spas za slepe 25.12.2017

Nikola Krstić, maturant Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”, napravio je jedinstven proizvod u svetu - “pametnu” rukavicu namenjenu slepim i slabovidim osobama, koja će im znatno olakšati svakodnevni život.

detaljnijeSANU nagradila najbolje srednjoškolce Srbije

SANU nagradila najbolje srednjoškolce Srbije 22.12.2017

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) priredila je svečani prijem na kojem su uručene novčane nagrade učenicima srednjih škola iz Srbije koji su tokom 2017. godine osvojili nagrade na svetskim takmičenjima.

detaljnije


Učenje fizike on-lajn

Učenje fizike on-lajn 22.12.2017

"On-lajn" učenje sve je popularnije. Svetske trendove u ovoj vrsti edukacije uveliko prati i novosadska gimnazija "Isidora Sekulić".

detaljnije


Evo zašto uvek kinemo 3 puta zaredom

Evo zašto uvek kinemo 3 puta zaredom 21.12.2017

Iako se mnogima čini kao preterivanje, kada kinemo više puta za redom mi zapravo čistimo brojne iritante iz naših disajnih kanala - a idealan broj ponavljanja, čini se, iznosi tri puta.

detaljnije


Predavanje o evoluciji zvezda na niškom PMF-u

Predavanje o evoluciji zvezda na niškom PMF-u 20.12.2017

Kakav je “život” zvezda od gasa do eksplozija supernova, svi zainteresovani, kako kažu organizatori, moći će da čuju na predavanju koje će biti organizovano 21. decembra u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

detaljnije