Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Kraljevački srednjoškolci dobrovoljno dali krv

Kraljevački srednjoškolci dobrovoljno dali krv 21.11.2017

U tradicionalnoj jesenjoj akciji prikupljanja rezervi krvi koju je minule nedelje Crveni krst Kraljeva, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao u kraljevačkim srednjim školama, prikupljeno je oko 200 jedinica ove dragocene tečnosti!

detaljnije
Zašto dolazi do fantomskih vibracija mobilnih telefona?

Zašto dolazi do fantomskih vibracija mobilnih telefona? 20.11.2017

Mnogi korisnici mobilnih telefona često, kako bi bili mirni, potpuno ugase ton za dolazak poruka i poziva na svom telefonu. Međutim, upravo tada do izražaja mogu doći tzv. "fantomske vibracije" – osećaj da je na uređaj stigla poruka ili poziv, iako to nije slučaj.

detaljnijeNovine u gimnazijskom obrazovanju

Novine u gimnazijskom obrazovanju 20.11.2017

Vežbe iz pojedinih obaveznih predmeta – strani jezik, biologija, hemija, kao i novi izborni programi, novine su koje predviđa nastavni plan za gimnazije koji je uradila Radna grupa Ministarstva prosvete.

detaljnije


Čokolada za doručak? Može, ali...

Čokolada za doručak? Može, ali... 20.11.2017

Sigurno mislite da je ovo najlošiji izbor za doručak, ali izgleda da nije tako. Nauka kaže da nema ništa loše u tome da ujutru uzmete kockicu svoje omiljene čokolade - naprotiv!

detaljnije


Zelena kultura živi u Beogradu

Zelena kultura živi u Beogradu 20.11.2017

Projekcijom filma „Doba posledica“ u punoj sali Doma omladine Beograda, u petak je zatvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“.

detaljnije


Black Friday 2017

Black Friday 2017 17.11.2017

Verovatno ste i vi do sada čuli za Crni Petak ili Black Friday? Radi se o uvek prvom petku posle Dana zahvalnosti, koji je ove 2017. godine 24. novembra.

detaljnijeČetiri decenije skandinavskih jezika u Srbiji

Četiri decenije skandinavskih jezika u Srbiji 16.11.2017

Grupa za skandinavistiku Filološkog fakulteta u Beogradu ove godine obeležava četiri decenije uspešnog rada. Osnovana kao Lektorat za skandinavistiku, u minulih četrdeset godina iznedrila je više od hiljadu studenata koji su uspešno završili studije skandinavistike.

detaljnije


Otvoren Green Fest

Otvoren Green Fest 15.11.2017

Projekcijom višestruko nagrađivanog dokumenatarnog filma “U poteri za koralom”, modnom revijom GREEN FASHION mladih srpskih i slovenačkih dizajnera i dodelom nagrada pobednicima takmičarskog filmskog programa, sinoć je u Domu omladine Beograda svečano otvoren 8. Međunarodni festival zelene kulture Green Fest, koji traje do petka 17. novembra.

detaljnije
Projekat kraljevačkih srednjoškolki najbolji

Projekat kraljevačkih srednjoškolki najbolji 14.11.2017

Gimnazijalke Tamara Savić, Milica Dukanac i Maša Vukobratov i Ivana Krasić iz Medicinske škole u Kraljevu, osvojile su prvo mesto u Srbiji na takmičenju srednjoškolaca "Svetska znanja za razvoj mladih", za sjajan projekat "Kingstown For Students".

detaljnije
Počinje 8. Green Fest - Preko 80 sati kvalitetnog programa

Počinje 8. Green Fest - Preko 80 sati kvalitetnog programa 14.11.2017

Najbolji i najnoviji filmovi o ekologiji i životnoj sredini će i ove godine biti na repertoaru najznačajnije ekološke manifestacije u Srbiji – Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, koji će biti održan od 14. do 17. novembra u Domu omladine Beogada.

detaljnije