Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Volonterski izazov - takmičenje volonterskih akcija


Rok za konkurisanje: 15.10.2017.
Email adresa za prijavu: offce@rvc.rs

Volonterski Izazov je takmičenje volonterskih akcija realizovanih od strane svih ljudi dobre volje koji žele da naprave pozitivnu promenu u svom okruženju. Našu misiju ostvarujemo tako što inspirišemo i podstičemo ljude sa teritorije Balkana da kreiraju društvene promene kroz proces građanskog angažmana i doživotnog učešća u volonterskim programima. Možemo reći da je volontiranje za nas smisao života.

Regionalni volonterski centar

Volonterski izazov pokrenut je 2017. godine po prvi put od strane Regionalnog volonterskog centra (RVC). RVC je dobrovoljna mreža organizatora volontiranja sa teritorije Južnog Banata, koja afirmiše i promoviše aktivnu i pozitivnu ulogu volontiranja u društvu, kroz razvoj  volonterskih programa i vrednovanje i nagrađivanje volonterskog rada. Radom RVC-a administrira organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ iz Pančeva.

Volonterski izazov pruža priliku da se javnost upozna sa pokretačima promena, volonterskim akcijama i njihovim značajem. Nagradom želimo da učinimo vidljivim sve heroje i heroine koji svojim zalaganjem naše male svetove čine boljim. Želimo da im se zahvalimo, znajući da volontiranje nema cenu.

Volonterske akcije mogu da budu iz sledećih oblasti: Prevencija zavisnosti, Socijalne aktivnosti za decu i mlade, Briga o starijima, Kultura i umetnost, Zaštita okoline, Zaštita i zbrinjavanje životinja, Briga o siromašnima, Briga o beskućnicima, Briga o osobama sa poteškoćama u razvoju, Podrška izbeglicama, Mentorstvo i savetovanje.

 

Kako da počnem?

  • 1. korak - Pronađi problem u svojoj zajednici
  • 2. korak - Organizuj ekipu
  • 3. korak - Reši problem
  • 4. korak - Snimi akciju i podeli sa nama

 

Selekcija

Počasni žiri, sačinjen od uglednih pojedinaca iz našeg društva, izvršiće selekciju i izabrati 20 volonterskih akcija na osnovu unapred definisanih kriterijuma.

 

Online maraton

Zajednica će glasati na društvenoj mreži facebook od 1. novembra do 01. decembra za 20 izabranih volonterskih akcija. Izabrane volonterske akcije predstaviće se javnosti videom sa akcije.

 

Nagrade

– fond 75.000,00 din –

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. Decembra na tradicionalnom Sajmu volontiranja u organizaciji Regionalnog volonterskog centra i grada Pančeva biće proglašeni pobednici Volonterskog Izazova u 2017. godine i dodeljeni vaučeri u vrednosti od 75.000 dinara.

 

Ko može da se prijavi?

Pojedinci, neformalne grupe, udruženja građana i građanki i kompanije koje su realizovale volontersku akciju na teritoriji Srbije u periodu od 1. novembra 2016. godine do 1. oktobra 2017. godine.

 

Akcija

Volonterske akcije mogu da budu iz sledećih oblasti: Prevencija zavisnosti, Socijalne aktivnosti za decu i mlade, Briga o starijima, Kultura i umetnost, Zaštita okoline, Zaštita i zbrinjavanje životinja, Briga o siromašnima, Briga o beskućnicima, Briga o osobama sa poteškoćama u razvoju, Podrška izbeglicama, Mentorstvo i savetovanje.

 

Kako da se prijavim?

Jednostavno. Popunjavanjem prijavnog formualara i slanjem videa sa volonterske akcije. Popunjen prijavni formular i video sa akcije poslati na mejl office@rvc.rs do 15. oktobra 2017. godine.

 

Važno

Volonterski Izazov otvoren je do 15. oktobra 2017. godine. Prijave  se šalju na mejl offce@rvc.rs. Kriterijume za Volonterski Izazov možete skinuti na sledećem linku – kriterijumi. Nagrade će biti uručene na tradicionalnom 5. po redu Sajmu volontiranja koji Regionalni volonterski centar Pančevo organizuje povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra 2017. godine u dvorani „Apolo“ u Pančevu.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti Hoti Denizu na telefon: +381 63 305 816 ili putem elektronske pošte deniz.hoti@connecting.org.rs.

Prijave slati isključivo e-mailom.

Adresa: Zmaj Jove Jovanovića 2, 26000,Pančevo; Tel: +381 63 305 816; e-mail: office@rvc.rs;