Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Nagradni konkurs Dunavski umetnik 2017


Rok za konkurisanje: 09.06.2017.
Email adresa za prijavu: dusica@mis.org.rs

Zajednički organizovano od strane Globalnog partnerstva za vode Centralne i Istočne Evrope (GWP CEE) i Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR), takmičenje ohrabruje decu da steknu bliži uvid o rekama u svom mestu i osvrnu se na to šta životna sredina znači za njih. Deca iz svih škola, NVO-a, dnevnih centara ili udruženja za decu u slivu Dunava pozvana su da budu kreatori umetničkih dela i uzmu učešće u takmičenju Dunavski umetnik, koji ujedinjuje hiljade dece širom sliva reke Dunav još od 2004. godine.

Mladi istraživači Srbije

Posle godinu dana pauze vraća nam se Umetnik na međunarodnom nivou sa jednom novinom, a to su dve kategorije:

  • umetnički rad od materijala koje nađete na obali reka, i
  • video do 1 minuta trajanja.

Detalji o organizatorima, ko može da učestvuje u takmičenju i na koji način, kao i o izboru pobednika, isti su u svim zemljama Dunavskog sliva i nalaze se ovde.

Za nivo nacionalnog takmičenja, u Srbiji, razlika je samo u tome što je rok za predaju radova 09. jun 2017. godine. Sve što vas dalje i više intresuje u vezi sa Dunavskim umetnikom možete saznati kontaktirajući Nacionalnog organizatora, Mlade istraživače Srbije i kontakt osobu Dušicu Trnavac Bogdanović, na dusica@mis.org.rs.