Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • FIzi Bizi Fest 7 - Poziv za predavače


Rok za konkurisanje: 22.10.2017.
Link za prijavu: http://centarplaneta.org/dokumenta/
Grad: Sombor

Organizatori Fizi Bizi Fest 7, pozivaju sve zainteresovane mlade i odrasle da prijave predlog predavanja za festival nauke u Somboru. Uslovi za prijavu su da predavač ima 15 i više godina starosti (gornja granica ne postoji), da je predavanje iz oblasti prirodnih nauka, matematike, informatike ili njihovih primenjenih disciplina, da će predavanje uključivati interakciju sa posetiocima (pitanja, zadatke i sl.), da se predavanje uklapa u trajenje od oko 20 minuta + 10 minuta predviđeno za pitanja, da predavač daje dozvolu organizatoru za snimanje i deljenje videa predavanja.

Fizi Bizi Fest

Rok za prijavu je 22. oktobar 2017.

Projektni tim Festivala odabraće uži izbor od 10 predavanja koje će biti deo programa, ali i napraviti proširenu listu u slučaju da neki od predavača iz nepredviđenih razloga mora da odustane od učešća! Za predavače organizatori obezbeđuju opremu za rad, ručak, osveženje, promotivni materijal (majicu, bedž, blokčić, zahvalnicu).

Fizi Bizi je događaj koji promoviše nauku među decom i mladima. Festival je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovanih mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naučnim istraživanjima, te je jedinstvena prilika da se svi oni okupe na istom mestu. Festival ima šestogodišnju tradiciju i privlači sve više učesnika i posetilaca, te ove godine prerasta na međunarodni nivo.

Dosadašnji predavači bili su nastavnici osnovnih i srednjih škola, profesori fakulteta, naučnici sa instituta: Prirodno-matematički fakultet Novi Sad, Biološki fakultet Beograd, Istraživačka stanica Petnica, Institut za biološka istaživanja ”Siniša Stanković”, Institut za onkologiju u Kamenici, Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, OŠ ”Ivo Lola Ribar” Sombor, Pedagoški fakultet u Somboru, Gimnazija ”Veljko Petrović” Sombor i dr.

Dodatne informacije, kao i prijavni formular moguće je naći na sajtu www.centarplaneta.org.

Festival „Fizi Bizi Fest 7“ podržavaju Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Grad Sombor, a organizatori su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.