Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

Aktivnosti 

 

Pravnički dani “Prof. dr Slavko Carić” 

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu počev od 2004. godine organizuje tradicionalni naučni skup - pravnički dani "Prof. dr Slavko Carić“. Savetovanje je realizacija ideje prof. dr Slavka Carića da se u vremenu krupnih promena u pravnom sistemu, na kompetentan način, razmatraju i analiziraju najznačajniji segmenti pravne, prvenstveno privredno-pravne regulative. Autori tematskih celina i izlaganja su poznati profesori, nosioci značajnih državnih i društvenih funkcija, sudije najviših sudskih instanci i istaknuti naučni i stručni radnici.

 

Studentski parlament

Radi ostvarivanja prava i zaštite interesa studenata, na Fakultetu se organizuje Studentski parlament, koji omogućava studentima da budu aktivni učesnici u obrazovno-naučnom i naučno-istraživačkom radu Fakulteta. Svoje aktivnosti na Fakultetu studenti ostvaruju preko Studentskog parlamenta i njihovih predstavnika u organima Fakulteta. 

 

ELSA – Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika, LG (Lokalna grupa) UNIVERZITET Privredna akademija 

ELSA je najveće, međunarodno, nezavisno udruženje studenata prava. Ona deluje kroz lokalne grupe, koje se nalaze na skoro 300 univerziteta u 42 zemlje Evrope. ELSA nudi studentima mogućnost da razvijaju svoje postojeće sposobnosti, stiču nove veštine i upoznaju kolege studente i pravnike širom Evrope. 

 

Kursevi

Centar za edukaciju i specijalističke kurseve Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu osnovan je 2008. godine, jer je Fakultet prepoznao da je razvoj inicijative i kreativnosti mladih ljudi veoma važan faktor uspešnog profesionalnog osposobljavanja studenata pre dobijanja diplome.

U okviru Centra za edukaciju i specijalističke kurseve se organizuju sledeći kursevi koji pružaju mogućnost studentima da steknu specifična znanja iz vrlo aktuelnih oblasti:

 • Imovinski odnosi bračnih i vanbračnih partnera
 • Sistem bezbednosti Republike Srbije
 • Organizovani kriminalitet
 • Trgovina ljudima
 • Utvrđivanje činjeničnog stanja u krivičnom i parničnom postupku
 • Pravni i ekonomski efekti zloupotreba informacionih tehnologija
 • Pravnik u privredi
 • Ljudska prava
 • Finansijsko pravo

 

Centar za evropske integracije Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu osnovan je 2010. godine sa ciljem da se proces proširenja Evropske unije, a pre svega proces pridruživanja Republike Srbije približi studentima i ostalim zainteresovanim licima. U okviru Centra za Evropske integracije realizuje se specijalistički kurs pod nazivom Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

 

Besedništvo 

Besedništvo se definiše kao umetnost govorništva. U pitanju je veština koja bez obzira na postojanje talenta zahteva neophodna dodatna ulaganja da bi se savladala na adekvatan način. Upravo iz ovog razloga, na Fakultetu se pre samog takmičenja održavaju pripremni časovi, kako za takmičare, tako i za sve studente koji žele da usavrše svoj govor. Tokom ovih priprema studenti se upoznaju sa principima, zahtevima pravilnog govora, koji će im pomoći prilikom suočavanja sa bilo kakavim javnim nastupom.

Na prošlogodšinjem takmičenju u besedništvu pored studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, učestvovali su i maturanti iz Gimnazije “Isidora Sekulić” iz Novog Sada, Gimnazije “Živorad Janković” sa domom učenika iz Novog Sada, Gimnazije “Laza Kostić” iz Novog Sada i Karlovačke gimnazije. Na ovaj način Fakultet iskazuje svoju podršku u smislu negovanja i razvijanja veština govorništva i to ne samo kada su u pitanju studenti Fakulteta, već i maturanti novosadskih srednjih škola.

Najboljeg govornika na takmičenju bira kompetentan žiri. Na prošlogodišnjem takmičenju članovi žirija bili su: književnik Vanja Čobanov, prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta Nenad Pećinar, profesore dikcije na Filozofoskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu doc.dr Dejan Sredojević, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milorad Bejatović, profesor retorike na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Zdravko Jež i predsednik žirija generalni menadžer Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof.dr Marko Carić. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

Svake godine se u okviru takmičenja organizuje i prikladan prateći muzički program. Na prošlogodišnjem takmičenju učešće u navedemom delu manifestacije uzeli su vokalna grupa „Muzika Srca“, zatim Flavius Danica ispred profesionalnog orkestra „Banatska rapsodija“, dečiji hor muzičke škole „Music Harmony“.
Vesti o studiranju

 • Već je kraj juna i vreme je da odabereš fakultet Već je kraj juna i vreme je da odabereš fakultet
  Srednja škola je završena. Prošao je maturski ispit, matursko veče i крај junа je doleteo! Pred tobom je jedna od najvažnijih odluka u životu – izbor profesije odnosno fakulteta koji…
  25.06.2018

 • Extra je! Budi inženjer! Extra je! Budi inženjer!
  Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice upisuje studente u prvu godinu osnovnih strukovnih studija u školsku 2018/2019. godinu.
  21.06.2018

 • Zašto treba da studiraš? Zašto treba da studiraš?
  Sigurno se pitaš zašto je važno visoko obrazovanje i odabir visokoškolske ustanove? Dobro je razmišljati o budućnosti, planirati profesionalnu karijeru i imati viziju gde želiš da budeš za 5, 10…
  19.06.2018

Saveti za polaganje prijemnog