Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.comSVI STUDENTSKI
DOMOVI I MENZE

Studijski program za Ruski jezik

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Filologija,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: -

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Studijski program "Ruski jezik"

Osnovne akademske studije ruskog jezika i književnosti imaju za cilj sticanje teorijskih znanja i ovladavnje praktičnim vještinama u oblasti ruskog jezika, ruske književnosti i kulture. Dalji cilj ovih studija je da se niz rusističkih disciplina postave u širi slavistički kontekst, kako bi se stekao širi uvid u slavistiku uopšte, kao i povezivanje toga troga (jezika, književnosti, kulture) sa nacionalnom kulturom. Ove studije treba da omoguće studentima sveobuhvatno sagledavanje rusističke struke i stvaranje osnova za dalji rad u nauci i primjene njenih rezultata u praksi. Internacionalna lingvokulturološka ljetna škola „Slovenski svijet – jedinstvo kultura“ (2011), održana je pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije. Grad domaćin Sunčev Brijeg u Bugarskoj okupio je studente slovenskih država i pružio mogućnost studentima da, osim svakodnevnog učenja ruskog jezika, učestvuju na festivalu i predstave državu iz koje dolaze. Naši studenti su predstavili Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku i na takmičenju osvojili visoko drugo mjesto, od ukupno 36 predstavnika slovenskih naroda iz svih slovenskih zemalja. Studenti, nastavnici i saradnici svake godne obilježavaju praznik “Slovenske pismenosti“ kao i književne večeri posvećene istaknutim ruskim piscima.
 

 • Ambasada Ruske Federacije je svojim memorandumom dala podršku naporima Univerziteta u realizaciji studijskog programa Ruski jezik.
 • Panevropski univerzitet “Apeiron” je potpisao sporazum o nastavno-naučnoj i akademskoj saradnji sa prestižnim Moskovskim državnim univerzitetom „LOMONOSOV“.
 • Studentima će biti omogućeno da jednu školsku godinu studiraju u Rusiji.

Akademska zvanja:
Diplomirani profesor ruskog jezika i književnosti 240 ECTS (diplomirani filolog - prevodilac)


faklruskislika1.jpg

Preuzmite listu predmeta po godinama studija.
Vesti o studiranju

 • Nacionalna matura, pa onda na fakultet u Srbiji Nacionalna matura, pa onda na fakultet u Srbiji
  Današnji učenici prvog razreda srednjih škola i gimnazija za četiri godine umesto dosadašnje mature imaće "američku" - polagaće završni ispit koji će biti i jedini uslov za upis na fakultete.
  21.02.2018

 • Cela plata za pripremu budućeg brucoša Cela plata za pripremu budućeg brucoša
  Od oko 220.000 studenata na državnim univerzitetima i visokim školama polovina ih je na državnom budžetu, dok ostali studiranje plaćaju iz svog džepa i zato svakoj novoj generaciji brucoša nije…
  19.02.2018

 • Svetski univerziteti - kako izabrati pravi Svetski univerziteti - kako izabrati pravi
  Upisati i završiti fakultet u svetu velika je investicija u budućnost. Kada steknete dugo željenu diplomu dobijenu stalnim zalaganjem i učenjem, obično se nađete na prekretnici ‒ kuda i kako…
  19.02.2018

Saveti za polaganje prijemnog