Prijemni.infostud.com


Studijski program - Inženjerski menadžment

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Menadžment, Inženjerstvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Novi Sad

Nastavni plan i ispiti

FAM Inženjerski menadžment

Studijski program Inženjerski menadžment je koncipiran tako da budućim menadžerima, kroz četvorogodišnje studije, obezbeđuje bazičan fond znanja  iz oblasti inženjerskog menadžmenta koji obuhvata kako modele inženjerskih pristupa, tako i izbor različitih strategija podržanih jakom i pouzdanom informacionom osnovom, vezanom za oblast inženjerstva.

Program takođe podrazumeva sticanje kompetencija u oblasti planiranja, organizovanja, vođenja, nadzora i upravljanja segmentima preduzeća i preduzećima u celini. Studenti razvijaju kompetencije koje će popuniti prazninu u obrazovnim profilima koji nedostaju organizacijama u svim područjima delatnosti srpske privrede i društva. Program je fokusiran na razumevanje inženjerskih aktivnosti, kreiranje i primenu inženjerske strategije, kreiranje inženjerskih operacija i  procesa i razumevanje široke odgovornosti inženjerskog menadžmenta.

Svrha inženjerskog razmišljanja je otkrivanje novih strategija čija primena predstavlja preduslov za menadžerski uspeh.

Ključno određenje programa odnosi se na menjanje poslovne svesti i planiranja u oblasti inženjerskog menadžmenta tako da odgovaraju skici željene budućnosti pre nego stvaranju koncepta budućnosti na osnovu projektovanja sadašnje situacije. Osnovne akademske studije Inženjerskog  menadžmenta obezbeđuju znanja i veštine potrebne za uključivanje u proces rada i nastavak studiranja u oblasti menadžmenta.

Nastava se izvodi putem predavanja, vežbi i realizacijom stručne prakse.

Akademski naziv koji se stiče završetkom osnovnog akademskog programa je Diplomirani inženjer menadžmenta.

 

Nastavni plan možete videti ovde.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog