Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

Studijski program - Poslovna ekonomija i finansije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Ekonomija, bankarstvo i finansije, Menadžment, Preduzetništvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Opšte obrazovanje i informisanost,

Gradovi: Novi Sad

Nastavni plan i ispiti

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije namenjen je onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu osposobljeni stručnjaci za uspešno delovanje i rešavanje problema u oblasti poslovne ekonomije i finansija. Kroz ovaj studijski program studenti stiču opšta znanja iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga, ali i usko specijalizovana znanja iz oblasti finansija.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije upoznaje studente sa različitim aspektima i modelima savremenog poslovanja, omogućavajući im da razumeju suštinu poslovne ekonomije i finansija i njihov značaj za razvoj privrede i društva u celini.

Za studente je tokom studija organizovana stručna praksa kao deo nastavnog procesa kako bi stekli veštine koje zahteva savremeno tržište rada i na taj način obezbedili sigurno zaposlenje.

Nastava je interaktivna i ostvaruje se u malim grupama i kroz mentorski rad. Kroz interaktivnu nastavu naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije, kao i na uspostavljanje neposrednog odnosa između studenata i profesora. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz privrede.

Studijski program Poslovna ekonomija i finansije traje četiri godine i njegovim završetkom studenti stiču 240 ESPB bodova i zvanje DIPLOMIRANI EKONOMISTA. Po završetku osnovnih akademskih studija student može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine.

Nakon završetka studijskog programa Poslovna ekonomija i finansije studenti su na raspolaganju brojne mogućnosti zaposlenja u oblasti poslovne ekonomije i to pre svega u domenu finansija. Studenti su u potpunosti pripremljeni i osposobljeni za uspešan razvoj karijere u bankarstvu, osiguranju, na berzi, kao i u različitim privrednim subjektima, kako u privatnom tako i u javnom sektoru.

 

Nastavni plan studijskog programa
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog