Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
Studentski domovi

 • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

 • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

 • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

 • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

 • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

 • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

 • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

 • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

FIMEK nagrađuje znanje

 

O takmičenju

„FIMEK nagrađuje znanje“ je takmičenje za sve maturante iz Vojvodine koje tradicionalno organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da maturanti kroz takmičenje i zabavu, jačaju takmičarski i timski duh, kao i sposobnosti kao što su: kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Stoga, ponovo želimo da nagradimo znanje novih generacija.

Cilj akcije “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno jeste promovisanje znanja i preduzetništva kao ključne kompetencije, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje i da razvijaju lične preduzetničke kompetencije. Znanje i kompetencije nisu samo sigurne investicije u budućnost, već predstavljaju i osnovni preduslov za stvaranje “društva znanja” gde su znanje i inovacije, svakako, glavna kreativna snaga društva i u funkciji su jačanja prosperiteta zemlje i blagostanja ljudi.

Takođe, ovim projektom se želi povećati broj maturanata koji nastavljaju svoje školovanje na visokoškolskim institucijama, a posebno onih maturanata koji svoje srednjoškolsko obrazovanje stiču u manje razvijenim područjima Vojvodine – čime se posredno daje doprinos smanjenju regionalnih razlika i povećanju konkurentnosti u Vojvodini.

Uz vredne nagrade i dobro druženje učesnici takmičenja imaju priliku i da upoznaju znamenitosti Novog Sada, uživaju u mini ekskurziji, saznaju ko su najkreativniji maturanti, upoznaju njihove srednje škole, kao i gradove iz kojih dolaze.

Treba naglasiti da je takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze.

 

Nagrade

Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga je prva nagrada putovanje u neku od evropskih prestonica, po izboru pobednika, kao i stipendija na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe. Druga i treća nagrada jesu popusti na školarinu, takođe, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Pored navedenih glavnih nagrada, za takmičare je obezbeđen i niz različitih nagrada prijatelja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Svi prijavljeni maturanti - takmičari, bez obzira na plasman, dobijaju besplatno polaganje prijemnog ispita na našim Fakultetima, kao i promotivne poklone.

 

Program takmičenja

Takmičenje pored pomenutih nagrada, pruža maturantima i priliku da se na mini ekskurziji upoznaju sa najznačajnijim kulturno - istorijskim znamenitostima grada i da uživaju u međusobnom druženju, što predstavlja i početak programa takmičenja. Nakon obilaska grada, srednjoškolce na Fakultetu dočekuje tim studenata koji ih vodi u obilazak kompleksa prostorija Fakulteta, studentskog doma i studentske kantine. Tom prilikom učenici imaju priliku da se upoznaju sa nastavnim i nenastavnim osobljem. Nakon toga, svi učesnici takmičenja i njihovi navijači udobno se smeštaju u amfiteatar FIMEK-a, „Prof. dr Slavko Carić“ u kome se odvija takmičarski deo programa koji podrazumeva 20 pitanja iz oblasti opšte kulture i informisanosti na koja će takmičari davati odgovore. U polufinalu i finalu takmičari će pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema, kao i svoju kreativnost kroz rešavanje slagalice „Doris“.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog