Prijemni.infostud.com


Studijski program - Strukovni farmaceutski tehničar

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Medicina, Farmacija,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Biologija-Ekologija-Zaštita-životne-sredine,

Gradovi: Beograd

Nastavni plan i ispiti

Studijski program trogodišnjih strukovnih studija Strukovni farmaceutski tehničar  traje šest semestara i nosi 180 ESPB bodova. Nakon završetka studijskog programa i položenog završnog ispita stiče se zvanje Strukovni farmaceutski tehničar.

Svrha studijskog programa iz farmacije je obrazovanje stručnog kadra za sticanje zvanja Strukovni farmaceutski tehničar, na nivou strukovnih studija. Studijski program je u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i obezbeđuje sticanje stručnog znanja i određenih kompetencija u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, prosvete i privrede.

Usvajanjem predviđenih teoretskih i praktičnih znanja student se osposobljava za složene zadatke i iskazivanje kreativnosti kako u samostalnom radu, tako i u okviru timova sa drugim zdravstvenim radnicima prilikom pružanja zdravstvenih usluga.
Savladavajući teorijsku i praktičnu nastavu student treba da se osposobi za rad u apoteci, bolničkoj i veterinarskoj apoteci, biohemijskoj, kontrolno-analitičkoj, galenskoj i razvojnoj laboratoriji, konsultanskoj farmaciji (starački domovi), farmaceutskoj zdravstvenoj zaštiti i kliničkoj farmaciji, farmaceutskoj, kozmetičkoj i sličnim industrijama, veletrgovini, marketingu, primeni farmaceutske legislative.

Kompetencije strukovnog farmaceutskog tehničara i njegova stručna sposobnost ogledaju se u sledećim aktivnostima, shodno mestu delovanja:

 • Apoteka
 • Bolnička apoteka
 • Veterinarska apoteka
 • Biohemijska laboratorija
 • Konsultantska farmacija - starački domovi
 • Klinička farmacija
 • Farmaceutska i kozmetička industrija
 • Veletrgovina

Preuzmite raspored predmeta po semestrima i godinama studija
Vesti o studiranju

 • VIŠER vas poziva na Dane otvorenih vrata VIŠER vas poziva na Dane otvorenih vrata
  Visoka škola elektrotehnike i računarstva (VIŠER) poziva maturante srednjih škola na druženje u okviru Dana otvorenih vrata koji se organizuje u maju mesecu, svake subote u terminu od 09.30 do 14.00…
  26.04.2017

 • Najskuplji indeks 243.500 dinara Najskuplji indeks 243.500 dinara
  Prema predlozima kvota i školarina, usvojenim na Senatu Univerziteta u Beogradu, ove godine moći će da se upiše 14.850 brucoša, od čega 9.511 na budžet. Ovo su samo predlozi fakulteta,…
  27.04.2017

 • Upis na fakultete: Šta očekuje brucoše? Upis na fakultete: Šta očekuje brucoše?
  Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu. Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži…
  26.04.2017

Saveti za polaganje prijemnog