Anketa

Da li ste počeli sa pripremama za prijemni ispit?

Da, pre par meseci
Da, ali tek pre oko mesec dana
Upravo počinjem sa pripremama
Nisam još, mislim da je rano, ali planiram
Neću se pripremati, imam dobro predznanje
Neću se pripremati, planiram da prepisujem
Želim da primam najave preko mejling liste

U red za vojne lekare

Konkurs za upis druge generacije kadeta Visoke škole Vojnomedicinske akademije otvoren je do kraja aprila, a na 25 mesta za medicinske studije do sada je prijavljeno više od 80 kandidata. Na VMA kažu da očekuje da će do kraja meseca dokumenta podneti još stotinu mladića i devojaka.

Prema rečima dekana Visoke škole VMA pukovnika akademika Miodraga Čolića, konkurencija za upis biće izuzetno jaka: svi kandidati su odlični učenici, a trećina su "vukovci".

- Veliko interesovanje za upis svedoči da je Visoka škola VMA za kratko vreme prepoznata kao mesto kvalitetnih studija - naglašava Čolić. - Nastavu trenutno pohađa po jedan stipendista Ministarstva odbrane Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na VMA ističu da su dobri učenici, koji vole medicinu i vojni poziv, prepoznali mnoge prednosti studiranja na Visokoj školi. To se, pre svega, odnosi na obezbeđeno radno mesto i besplatno školovanje. Tokom studija kadeti nose uniformu, stanuju, hrane se i imaju nastavu na VMA, gde će učiti uz najsavremenije aparate i opremu koja postoji u zemlji. Obezbeđeni su im udžbenici, pribor i kadetska plata od oko deset hiljada dinara.

- Naši kadeti vrlo su motivisani za učenje. Posle položenih ispita u januarskom i februarskom roku njihova prosečna ocena je 8.94 - naglašava Čolić.

Odmah služba

Prema procenama Ministartva odbrane 25 kadeta u ovoj školskoj godini je optimalan broj. Jer, cilj je da kadar odmah po diplomiranju postane deo sanitetske službe Vojske Srbije.

R. Dr.

(Preuzeto sa sajta Večernje novosti - 23. 04. 2010.)

 

Ocena: 5,0


Pogledajte druge vesti na temu: upis,Visoka škola Vojnomedicinske akademije,Beograd,studenti,prijemniSrodne vesti

Postavljeno: 26.04.2010
Broj pregleda: 2196
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije
x
Vredi studirati