Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

U red za vojne lekare

Konkurs za upis druge generacije kadeta Visoke škole Vojnomedicinske akademije otvoren je do kraja aprila, a na 25 mesta za medicinske studije do sada je prijavljeno više od 80 kandidata. Na VMA kažu da očekuje da će do kraja meseca dokumenta podneti još stotinu mladića i devojaka.

Prema rečima dekana Visoke škole VMA pukovnika akademika Miodraga Čolića, konkurencija za upis biće izuzetno jaka: svi kandidati su odlični učenici, a trećina su "vukovci".

- Veliko interesovanje za upis svedoči da je Visoka škola VMA za kratko vreme prepoznata kao mesto kvalitetnih studija - naglašava Čolić. - Nastavu trenutno pohađa po jedan stipendista Ministarstva odbrane Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na VMA ističu da su dobri učenici, koji vole medicinu i vojni poziv, prepoznali mnoge prednosti studiranja na Visokoj školi. To se, pre svega, odnosi na obezbeđeno radno mesto i besplatno školovanje. Tokom studija kadeti nose uniformu, stanuju, hrane se i imaju nastavu na VMA, gde će učiti uz najsavremenije aparate i opremu koja postoji u zemlji. Obezbeđeni su im udžbenici, pribor i kadetska plata od oko deset hiljada dinara.

- Naši kadeti vrlo su motivisani za učenje. Posle položenih ispita u januarskom i februarskom roku njihova prosečna ocena je 8.94 - naglašava Čolić.

Odmah služba

Prema procenama Ministartva odbrane 25 kadeta u ovoj školskoj godini je optimalan broj. Jer, cilj je da kadar odmah po diplomiranju postane deo sanitetske službe Vojske Srbije.

R. Dr.

(Preuzeto sa sajta Večernje novosti - 23. 04. 2010.)

 


Pogledajte druge vesti na temu: upis,Visoka škola Vojnomedicinske akademije,Beograd,studenti,prijemniSrodne vesti

Postavljeno: 26.04.2010
Broj pregleda: 2376
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije