Anketa

Na koji način ćete se informisati o studijama?

Putem interneta
Putem štampanih izdanja i vodiča u novinama
Od prijatelja, rođaka i poznanika
Otići ću direktno na fakultet ili visoku školu
U svojoj srednjoj školi od profesora
Želim da primam najave preko mejling liste

Studenti strahuju da će Pravni fakultet Univerziteta „Union“ biti ugašen

(Preuzeto sa sajta Blic - 11. 07. 2012.)

Studenti strahuju da će Pravni fakultet Univerziteta „Union“ biti ugašenDa li će privatni Pravni fakultet Univerziteta „Union" nastaviti normalno da radi ili će likvidacija biti sprovedena do kraja, znaće se sutra kada je zakazana skupština osnivača. Većinski vlasnici, koji su pokrenuli postupak pred Privrednim sudom, tvrde da nema ni govora o gašenju fakulteta i da 1.600 studenata nemaju razloga da strahuju.

- Mene savršeno nije briga ko će voditi fakultet, nego da završimo fakultet i dobijemo diplome. Neljudski je ovako se obračunavati, o studentima niko ne razmišlja - ogorčen je jedan od studenata.

Sukob je nastao između vlasnika fakulteta i to Nebojše Šarkića, Slobodana Badževića, Mine Prokić, Mirka Draškovića sa jedne strane i bračnog para prof. Vesne Rakić-Vodinelić i prof. Vladimira Vodinelića sa druge. Dekan fakulteta do penzionisanja bila je prof. Vesna Rakić-Vodinelić, a zatim njen suprug prof. Vladimir Vodinelić do juna ove godine, kada ga je nasledio prof. Dušan Kitić.

Studenti strahuju da će fakultet biti ugašen.

Prof. Sima Avramović, novoizabrani dekan Pravnog fakulteta UB, kaže da su spremni da pomognu studentima sa "Uniona", da nastave školovanje kod njih.

Autor: S. R. T. Foto: M. Jošida

Ocena: 3,7


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,Univerzitet Union,fakultet,Pravni fakultet,privatni univerzitetiSrodne vesti

Postavljeno: 13.07.2012
Broj pregleda: 752
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije