Anketa

Da li imate organizovan plan učenja za prijemni ispit?

Imam plan i strogo ga se pridržavam
Imam plan, ali dozvoljavam sebi da ga ponekada prekršim
Imam plan, ali nije dovoljno definisan
Nemam nikakav plan
Želim da primam najave preko mejling liste

Student tužio profesora

(Preuzeto sa sajta Kurir - 22. 12. 2009.)

Apsolvent Akademije za bezbednost i diplomatiju Dejan Milošević podneo je krivične prijave za prevaru i falsifikat protiv univerzitetskog profesora Zorana Dragišića i biznismena Orhana Dragaša, nekadašnjeg vlasnika ove visoko školske ustanove.

Prema Miloševićevim rečima, tokom promotivne kampanje za upis 2006. godine oni su tvrdili da će studentima predavati profesori sa svetskih univerziteta, da će putovati u inostranstvo, kao i da im je obezbeđeno zaposlenje u Ministarstvu inostranih poslova.

- Za školarinu od 4.660 evra nismo dobili ništa, a veliki broj studenata je napustio državne fakultete da bi se upisao na ovu akademiju jer su nam obećavali neke od najboljih svetskih profesora s Kembridža, Jejla... - kaže Milošević i tvrdi da studenti sa diplomom ove akademije trenutno ne mogu da se zaposle.

Orhan Dragaš demantuje Miloševićeve izjave i kaže da će protiv njega podneti krivičnu prijavu.

- Neka mi pokažu ugovor u kome je pisalo da će im predavati ti profesori ili da im se garantuje zaposlenje! Pa nismo mi biro za zapošljavanje već obrazovna ustanova - objasnio je Dragaš. Profesor Zoran Dragišić kaže da će zbog navedenih laži tužiti studente.

Miloševićev advokat i pravni zastupnik grupe studenata akademije Slavica Grahovac potvrdila je da su protiv Dragišića i Dragaša podnete krivične prijave, kao i da sadašnje rukovodstvo Akademije podržava studente.

Katarina Martić Martić

 

Ocena: 0,0


Pogledajte druge vesti na temu: apsolvent,školarina,visokoobrazovna ustanova,tužba,profesor

Postavljeno: 22.12.2009
Broj pregleda: 1184
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije