Anketa

Da li planirate da pronađete posao preko leta?

Već jesam, uveliko se radi
Ni ne pomišljam, uživam u dugom raspustu
Nisam tražio/la, ali bih rado ako mi neko ponudi
Tražim, ali ništa zanimljivo nije iskrslo
Prvo ću malo da odmorim, pa ćemo videti
Želim da primam najave preko mejling liste

Škola građanske hrabrosti

Škola građanske hrabrostiHelsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, u saradnji sa organizacijom GARIWO iz Sarajeva i uz podršku Kraljevine Norveške, organizuje školu građanske hrabrosti – „Građanska hrabrost i suočavanje sa prošlošću u Srbiji".

Imajući u vidu stepen poricanja i negiranja zločina koji su počinjeni tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-tih godina, neophodno je da se u Srbiji govori o činjenicama vezanim za ova ratna dešavanja. Bavljenje ovom temom, pa i samo njeno pominjanje, u Srbiji još uvek predstavlja čin građanske hrabrosti.

Smatramo da ovu temu i ljude koji se njome bave moramo osnažiti. Takođe, imamo obavezu i da mlade upoznamo sa činjenicama kako bi mogli da na tim osnovama formiraju zdrave predstave o prošlosti svoga društva i time omoguće proces pomirenja u budućnosti.

Škola „Građanska hrabrost i suočavanje sa prošlošću u Srbiji" će se baviti osnovnim mehanizmima i grupama koje u Srbiji učestvovale u ratnom projektu tokom devedesetih: vojska, crkva, obrazovanje, mediji i elita. Takođe, Škola će se osvrnuti i na ulogu međunarodne zajednice u tom periodu, kao i na sudski utvrđene činjenice o ratnim zločinima počinjenim na prostoru bivše Jugoslavije.

Škola će se održati od 28. jula do 4. avgusta i namenjena je sredenjoškolcima i studentima. Prijave sa CV-em pošaljite na adresu oberalex@gmail.com do 18. jula 2012. godine.


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,srednjoškolci,ljudska prava,saradnja,CV

Postavljeno: 09.07.2012
Broj pregleda: 502
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije