Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Škola građanske hrabrosti

Škola građanske hrabrostiHelsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, u saradnji sa organizacijom GARIWO iz Sarajeva i uz podršku Kraljevine Norveške, organizuje školu građanske hrabrosti – „Građanska hrabrost i suočavanje sa prošlošću u Srbiji".

Imajući u vidu stepen poricanja i negiranja zločina koji su počinjeni tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-tih godina, neophodno je da se u Srbiji govori o činjenicama vezanim za ova ratna dešavanja. Bavljenje ovom temom, pa i samo njeno pominjanje, u Srbiji još uvek predstavlja čin građanske hrabrosti.

Smatramo da ovu temu i ljude koji se njome bave moramo osnažiti. Takođe, imamo obavezu i da mlade upoznamo sa činjenicama kako bi mogli da na tim osnovama formiraju zdrave predstave o prošlosti svoga društva i time omoguće proces pomirenja u budućnosti.

Škola „Građanska hrabrost i suočavanje sa prošlošću u Srbiji" će se baviti osnovnim mehanizmima i grupama koje u Srbiji učestvovale u ratnom projektu tokom devedesetih: vojska, crkva, obrazovanje, mediji i elita. Takođe, Škola će se osvrnuti i na ulogu međunarodne zajednice u tom periodu, kao i na sudski utvrđene činjenice o ratnim zločinima počinjenim na prostoru bivše Jugoslavije.

Škola će se održati od 28. jula do 4. avgusta i namenjena je sredenjoškolcima i studentima. Prijave sa CV-em pošaljite na adresu oberalex@gmail.com do 18. jula 2012. godine.


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,srednjoškolci,ljudska prava,saradnja,CV

Postavljeno: 09.07.2012
Broj pregleda: 533
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije