Anketa

Da li ste počeli sa pripremama za prijemni ispit?

Da, pre par meseci
Da, ali tek pre oko mesec dana
Upravo počinjem sa pripremama
Nisam još, mislim da je rano, ali planiram
Neću se pripremati, imam dobro predznanje
Neću se pripremati, planiram da prepisujem
Želim da primam najave preko mejling liste

Putokaz za budući životni poziv

(Preuzeto sa sajta eKapija - 27. 02. 2012.)

DiplomaMeđunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", koji će se održati od 1. do 3. marta na Novosadskom sajmu, i ove godine okupiće veliki broj eminentnih obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva, pružajući mogućnost srednjoškolcima, budućim akademcima i studentima da se upoznaju sa mogućnosti školovanja, stipendiranja i prekvalifikacija u našoj zemlji i svetu, saopštio je Novosadski sajam.

Kako je navedeno u saopštenju na Sajmu čestvuju svi fakulteti Novosadskog univerziteta, privatni univerziteti EDUKONS i "Metropoliten" iz Beograda. Visok nivo obrazovanja promovišu i Fakultet za pravne i poslovne studije "Dr Lazar Vrkatić", Privredna akademija FIMEK, Fakultet za medije "F@M", Visoka zdravstvena sanitarna škola – VISAN, Beogradska bankarska akademija, Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Fakultet modnog dizajna "Mod Art" u Beogradu i drugi.

Dodaje se da je ove godine značajnija ponuda srednjih škola i gimnazija, a u okviru štanda Ministarstva prosvete, biće prisutne škole sa programima za školovanje odraslih "Druga šansa".

Međunarodni karakter "Putokazima" daje učešće, "The University of Shefficlo Internacional Faculty" u Solunu, "University of Nicosia" sa Kipra, DAAD-alumni portal - Fondacija nemačkih univerziteta za stipendiranje studenata iz Srbije u Nemačkoj, "University of Applied Sciences upper Austria" u Austriji, "London School of Commerc" iz Londona sa predstavništvom u Beogradu - saopšteno je.

Kaže se da će u saradnji sa Školskom upravom za Južnobački i Sremski okrug, tokom Sajam obrazovanja u Novom Sadu, u petak i subotu, 2. i 3. marta na Novosadskom sajmu, biće održana Liga srednjoškolskih bendova. Najbolji će imati prilike da nastupe na ovogodišnjem muzičkom festivalu EXIT. U istom terminu, ali tri dana duže, održavaju se Salon knjiga i Izložba umetnosti "Art Ekspo".

Besplatan ulaz za decu, đake, studente i bibliotekare

S ciljem da Salon knjiga, Izložba umetnosti i Sajam obrazovanja budu dostupni svima, uprava Novosadskog sajma je odlučila da učenici i studenti imaju besplatan ulaz, kao i pregaoci u borbi za pisanu reč – bibliotekari i knjižničari.

Cena ulaznice za ostale je 100 dinara.


Ocena: 5,0


Pogledajte druge vesti na temu: Novi Sad,sajam obrazovanja,studenti,srednjoškolci,budućnost,stipendija,školovanje

Postavljeno: 28.02.2012
Broj pregleda: 1073
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije
x
Vredi studirati