Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Putokaz za budući životni poziv

(Preuzeto sa sajta eKapija - 27. 02. 2012.)

DiplomaMeđunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", koji će se održati od 1. do 3. marta na Novosadskom sajmu, i ove godine okupiće veliki broj eminentnih obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva, pružajući mogućnost srednjoškolcima, budućim akademcima i studentima da se upoznaju sa mogućnosti školovanja, stipendiranja i prekvalifikacija u našoj zemlji i svetu, saopštio je Novosadski sajam.

Kako je navedeno u saopštenju na Sajmu čestvuju svi fakulteti Novosadskog univerziteta, privatni univerziteti EDUKONS i "Metropoliten" iz Beograda. Visok nivo obrazovanja promovišu i Fakultet za pravne i poslovne studije "Dr Lazar Vrkatić", Privredna akademija FIMEK, Fakultet za medije "F@M", Visoka zdravstvena sanitarna škola – VISAN, Beogradska bankarska akademija, Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Fakultet modnog dizajna "Mod Art" u Beogradu i drugi.

Dodaje se da je ove godine značajnija ponuda srednjih škola i gimnazija, a u okviru štanda Ministarstva prosvete, biće prisutne škole sa programima za školovanje odraslih "Druga šansa".

Međunarodni karakter "Putokazima" daje učešće, "The University of Shefficlo Internacional Faculty" u Solunu, "University of Nicosia" sa Kipra, DAAD-alumni portal - Fondacija nemačkih univerziteta za stipendiranje studenata iz Srbije u Nemačkoj, "University of Applied Sciences upper Austria" u Austriji, "London School of Commerc" iz Londona sa predstavništvom u Beogradu - saopšteno je.

Kaže se da će u saradnji sa Školskom upravom za Južnobački i Sremski okrug, tokom Sajam obrazovanja u Novom Sadu, u petak i subotu, 2. i 3. marta na Novosadskom sajmu, biće održana Liga srednjoškolskih bendova. Najbolji će imati prilike da nastupe na ovogodišnjem muzičkom festivalu EXIT. U istom terminu, ali tri dana duže, održavaju se Salon knjiga i Izložba umetnosti "Art Ekspo".

Besplatan ulaz za decu, đake, studente i bibliotekare

S ciljem da Salon knjiga, Izložba umetnosti i Sajam obrazovanja budu dostupni svima, uprava Novosadskog sajma je odlučila da učenici i studenti imaju besplatan ulaz, kao i pregaoci u borbi za pisanu reč – bibliotekari i knjižničari.

Cena ulaznice za ostale je 100 dinara.Pogledajte druge vesti na temu: Novi Sad,sajam obrazovanja,studenti,srednjoškolci,budućnost,stipendija,školovanje

Postavljeno: 28.02.2012
Broj pregleda: 1159
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije