Anketa

Da li ste počeli sa pripremama za prijemni ispit?

Da, pre par meseci
Da, ali tek pre oko mesec dana
Upravo počinjem sa pripremama
Nisam još, mislim da je rano, ali planiram
Neću se pripremati, imam dobro predznanje
Neću se pripremati, planiram da prepisujem
Želim da primam najave preko mejling liste

Protestom upozorili Senat da reši četiri studentska zahteva

Oko 150 studenata Univerziteta u Beogradu okupilo se juče ispred zgrade Vlade Srbije kako bi ukazali da je potrebno hitno rešiti četiri studentska zahteva koji bi omogućili većem broju akademaca da upišu narednu godinu studija. Ovo okupljanje bilo je upozorenje pred nastavak sednice Senata Univerziteta zakazane za sredu, nakon koje bi trebalo da bude poznata sudbina četiri studentska zahteva.

Nakon gotovo jednomesečne blokade i držanja nastave na drugim fakultetima, studenti arhitekture danas se vraćaju u svoju zgradu na predavanja i vežbe, rečeno je Tanjugu na tom fakultetu. Kako je Tanjugu izjavio dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimir Mako, upis studenata na master studije je završen i za studente upisane školske 2006/07. budžetska kvota je 146 mesta. Školarina za samofinansirajuće mastere iznosi 240.000 dinara i može se platiti u nekoliko rata.

Odlukom dekana, studentima upisanim 2005/06. godine i ranije, koji su završili osnovne akademske studije kao budžetski studenti, odobrava se upis na master studije u statusu budžetskih, dok će ostali plaćati školovanje.

 

(Preuzeto sa sajta 24 sata 20. 10. 2009.)

Ocena: 0,0


Pogledajte druge vesti na temu: univerzitet,studenti,protesti,master,budžet,samofinansiranje,upisSrodne vesti

Postavljeno: 21.10.2009
Broj pregleda: 1106
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije
x
Vredi studirati