Anketa

Na koji način ćete finansirati troškove školarine?

Na budžetu sam
Iz sopstvenih sredstava
Putem kredita banke
Iz stipendije
Roditelji me finansiraju
Ne planiram da studiram
Želim da primam najave preko mejling liste

Protest u Novom Sadu zbog testa na Pravnom fakultetu

(Preuzeto sa sajta Blic - 05. 07. 2012. )

Protest u Novom Sadu zbog testa na Pravnom fakultetu Budući brucoši mađarske nacionalnosti koji su polagali prijemni u ponedeljak i utorak na Pravnom fakultetu umesto testa na maternjem jeziku dobili su test srpskog jezika i književnosti preveden na mađarski jezik. Posledica toga je bila da nijedan student mađarske nacionalnosti nije ima dovoljno bodova za budžet.

- Pravni fakultet je prekinuo ovu desetogodišnju praksu bez prethodne najave, tako da su o promenama kandidati obavešteni na licu mesta. Deca nisu bila spremna na srpsku književnost i test iz srpskog jezika jer to nisu učili ni spremali 10 godina unazad.

Sve studente smo savetovali da ulože prigovor i žalbu, a o konačnoj odluci dekana znaćemo danas u podne - rekao je Laslo Lenđel savetnik za visoko obrazovanje u Nacionalnom savetu Mađara.

Prema rečima Milana Simića, prorektora za nastavu, Novosadski univerzitet nije organizovao prijemne već su to radili fakulteti samostalno.

- Univerzitet nema nadležnosti za prijemne ispite, to je prepušteno autonomiji fakulteta - rekao je Simić. Na Pravnom fakultetu nisu želeli da komentarišu ovu situaciju.


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,Novi Sad,Pravni fakultet,protest,brucoš,prijemni,ispitSrodne vesti

Postavljeno: 06.07.2012
Broj pregleda: 856
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije