Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Protest u Novom Sadu zbog testa na Pravnom fakultetu

(Preuzeto sa sajta Blic - 05. 07. 2012. )

Protest u Novom Sadu zbog testa na Pravnom fakultetu Budući brucoši mađarske nacionalnosti koji su polagali prijemni u ponedeljak i utorak na Pravnom fakultetu umesto testa na maternjem jeziku dobili su test srpskog jezika i književnosti preveden na mađarski jezik. Posledica toga je bila da nijedan student mađarske nacionalnosti nije ima dovoljno bodova za budžet.

- Pravni fakultet je prekinuo ovu desetogodišnju praksu bez prethodne najave, tako da su o promenama kandidati obavešteni na licu mesta. Deca nisu bila spremna na srpsku književnost i test iz srpskog jezika jer to nisu učili ni spremali 10 godina unazad.

Sve studente smo savetovali da ulože prigovor i žalbu, a o konačnoj odluci dekana znaćemo danas u podne - rekao je Laslo Lenđel savetnik za visoko obrazovanje u Nacionalnom savetu Mađara.

Prema rečima Milana Simića, prorektora za nastavu, Novosadski univerzitet nije organizovao prijemne već su to radili fakulteti samostalno.

- Univerzitet nema nadležnosti za prijemne ispite, to je prepušteno autonomiji fakulteta - rekao je Simić. Na Pravnom fakultetu nisu želeli da komentarišu ovu situaciju.


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,Novi Sad,Pravni fakultet,protest,brucoš,prijemni,ispitSrodne vesti

Postavljeno: 06.07.2012
Broj pregleda: 886
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije