Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Prošlogodišnje pitanje na prijemnom za žurnalistiku u Nišu: Ko je pobedio u "Farmi"?

(Preuzeto sa sajta Blic - 11. 07. 2012. )

Prošlogodišnje pitanje na prijemnom za žurnalistiku u Nišu: Ko je pobedio u "Farmi"?Dekan niškog Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Maksimović pokrenuo je disciplinski postupak protiv članova komisije koje smatra odgovornim što se na testu za prijemni ispit pojavilo pitanje vezano za tekst pesme Jelene Karleuše. O njihovoj odgovornosti i kaznama biće raspravljano početkom septembra.

Prošle godine sam ih nakon prijemnog ispita na Departmanu za žurnalistiku oštro prekorio što je jedno od pitanja na testu opšte informisanosti bilo "Ko je pobednik Farme?" Ove godine pre sastavljanja pitanja za test sam profesorki Slađani Ristić i asistentu Bojanu Blagojeviću deset puta ponovio i upozorio ih da se ne ponove takva pitanja - kaže on.

Dekan kaže da ne samo što ga nisu poslušali, nego su sada postavili još gore pitanje.

- I iz centralne komisije za prijemne ispite su bili upozoreni. Oni ne znaju šta je to akademska kultura, i kakvu su štetu naneli ugledu Filozofskog fakulteta. Vrlo sam nezadovoljan stanjem na tom Departmanu.

Zato ću tražiti da se iz prijemnog ispita izbaci test opšte informisanosti - ogorčeno kaže dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Maksimović.

Načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić ocenio je da poznavanje opusa pevačice Jelene Karleuše nije merilo poznavanja opšte kulture i informisanosti.

- Apelujem da kompetentni ljudi rade na sastavljanju tih testova - kazao je Tmušić.

Autor: V. T. Foto: Kostadin Kamenov


Pogledajte druge vesti na temu: prijemni,ispit,pitanja,Filozofski fakultet,Niš

Postavljeno: 11.07.2012
Broj pregleda: 584
 
Broj komentara: 1
Mimi
17.07.2012
Najzad da se tako nešto desi i u Srbiji, da se kazne odgovorni.
 
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije