Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Proširena rang lista na Medicinskom fakultetu

(Preuzeto sa sajta RTV - 19. 07. 2010. )

slicica

Nakon proširenja rang liste na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu konačni rezultati objavljeni su na sajtu ovog fakulteta. Zbog velikog interesovanja i izuzetno dobro urađenog prijemnog ispita dozvoljeno je proširenje rang liste od strane osnivača za 60 mesta za samofinansirajuće studente.

Ove godine interesovanje za studije medicine u Novom Sadu bilo je dvostruko veće od predviđenog broja mesta. Za upis je konkurisalo 772 kandidata, od čega je 166 kandidata bilo sa prosekom 5.00.

"Ono što do sada nikada nije bilo je da su najbolji studenti Srbije polagali prijemni kod nas, što se može videti da oni koji su bili ispod crte, mogli su sa tim brojem bodova biti upisani u Nišu ili Beogradu, što naravno ide u prilog visokom kvalitetu stručnog kadra ali i naše škole", kaže dr Nikola Grujić, dekan Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Upravo zbog velikog broja odličnih učenika koji su ostali neupisani, ove godine je traženo proširenje liste.

Odlukom kolegijuma dekana i savetom Medicinskog fakulteta od 8. jula ove godine, a uz saglasnost pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, dozvoljeno je proširenje rang liste za upis na Medicinski fakultet.

Rang lista je proširena za 60 mesta i ovi studenti će biti u kategoriji samofinansirajućih, tako da će godinu studiranja na ovom fakultetu platiti 88 000 dinara. Većina studenata sa nestrpljenjem je iščekivala rang listu nakon proširenja kako bi videli da li su upisani.

Od ove godine praviće se rang liste uspeha studenata tokom školovanja tako da i oni koji sami plaćaju školovanje mogu preći na budžet, i obrnuto.

Takođe, očekuje se i formiranje rang liste uspeha Medicinskih fakulteta u regionu, kako bi se poboljšali kvalitet nastave i školovanja budućih lekara.


Pogledajte druge vesti na temu: Medicinski fakultet,Univerzitet u Novom Sadu,rang-liste,prijemni,proširenje,samofinansiranje

Postavljeno: 20.07.2010
Broj pregleda: 11652
 
Broj komentara: 4
Maja
30.07.2010
Bolje bi bilo upisati duplo manje studenata na ovaj fakultet, a organizovati nastavu savesno i kako dolikuje jednoj obrazovnoj ustanovi ovog ranga...
Djuka
27.07.2010
Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu je ove godine upisao 500 studenata, i to je i više nego dovoljno, pritom uzimajući u obzir da se u septembru upisuju i studenti - strani državljani, kao i oni koji su srednju školu završili u inostranstvu. Na preliminarnoj listi Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, 180 njih je kvalifikovano za upis na fakultet, gde poslednji kandidat iznad crte ima 79,04 boda. O kom to \'vrhunskom kvalitetu\' se ovde govori? 180. kandidat sa preliminarne liste beogradskog fakulteta ima 86.42 bodova. Osim toga, proširenje liste u Beogradu bi bilo zaista smešno i nepotrebno.
Farmaceut u pokusaju ;)
27.07.2010
Ista stvar i u Nisu, samo sto mi imamo englesku grupu (350 000 po godini)... B-) zato nasi nemaju potrebe da prosiruju listu samofinansirajucih, bolje da uslove 10 studenata za englesku grupu nego da prime 30 na samofinansiranju... ;)
Aleksandar
21.07.2010
A,na Medicinskom fakultetu u Beogradu nije dozvoljeno prosirenje liste.Zaista sramota.........U Vojvodini se sve moze..........
 
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije