Anketa

Da li planirate da pronađete posao preko leta?

Već jesam, uveliko se radi
Ni ne pomišljam, uživam u dugom raspustu
Nisam tražio/la, ali bih rado ako mi neko ponudi
Tražim, ali ništa zanimljivo nije iskrslo
Prvo ću malo da odmorim, pa ćemo videti
Želim da primam najave preko mejling liste

Pola veka rada Univerziteta

(Preuzeto sa sajta 24 sata - 20. 05. 2010. )

Univerzitet u Novom Sadu ove godine obeležava pola veka postojanja i rada, a u sklopu proslave tokom godine biće organizovano više od 100 različitih dešavanja iz domena nauke, kulture i evropske razmene. Rektor Univerziteta Miroslav Vesković ističe da će ova, jubilarna godina, biti obeležena radno, ne samo u Novom Sadu nego i u celoj Vojvodini.

- Naša ustanova je uključena u sve pore života u vojvođanskim gradovima. Proslava 50. godišnjice osnivanja Novosadskog univerziteta obuhvatiće brojne programe, koji su već počeli na Fakultetu tehničkih nauka, Medicinskom i Ekonomskom fakultetu. Za vikend, 22. i 23. maja, sledi veliki Festival nauke, a 28. maja će biti upriličena dodela nagrada najboljim studentima - najavio je Vesković, uz napomenu da će ove godine prestižna priznanja dobiti čak 962 akademca sa prosečnom ocenom preko 9,00.

Tokom maja u Kampusu će biti organizovan koncert klasične muzike, di-džej nastupi, žonglerske radionice i brojni drugi sadržaji. Jun će obeležiti putujući umetnički program po gradovima Vojvodine, ali i Međunarodna univerzitetska regata osmeraca. Posle susreta evropskih univerzitetskih ansambala, 28. juna će u Srpskom narodnom pozorištu, biti priređena i Svečana akademija povodom Dana Univerziteta. Program proslave pola veka Novosadskog univerziteta se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića.

Univerzitet u brojkama

Ukupan broj studenata - 46.857
I stepen studija - 43.440
II stepen studija - 2.463
III stepen studija - 954
Broj akreditovanih programa - 237
Ukupan broj zaposlenih - 4.261

A. V.


Pogledajte druge vesti na temu: Univerzitet u Novom Sadu,godišnjica,obeležavanje,student,radionica,predavanje

Postavljeno: 21.05.2010
Broj pregleda: 616
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije