Anketa

Da li planirate da pronađete posao preko leta?

Već jesam, uveliko se radi
Ni ne pomišljam, uživam u dugom raspustu
Nisam tražio/la, ali bih rado ako mi neko ponudi
Tražim, ali ništa zanimljivo nije iskrslo
Prvo ću malo da odmorim, pa ćemo videti
Želim da primam najave preko mejling liste

Pokrivene sve sfere obrazovanja

Sajam obrazovanja na Novosadskom sajmu iz godine u godinu potvrđuje afirmaciju jednog od važnih događaja koji prate obrazovanje u Srbiji, a koji ima za cilj da učenicima i budućim studentima na jednom mestu pruži uvid u ponudu smerova, uslove upisa, planove i programe obrazovnih institucija osnovnog, srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa.


- Međunarodni sajam "Putokazi" ima veliki značaj za obrazovanje u Pokrajini, a i ove godine garantuje dobar sadržaj jer će oko 60 obrazovnih ustanova pokriti sve sfere obrazovanja i pružiti potrebne informacije onima koji žele da nastave školovanje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni direktor za sajamsku delatnost i član Izvršnog odbora Novosadskog sajma dr Bojan Gajić.

Prema njegovim rečima, prisutni su gotovo svi fakulteti Novosadskog univerziteta, kao i nekoliko privatnih univerziteta i fakulteta iz čitave Srbije, ali i državne i privatne srednje škole, gimnazije, škole stranih jezika, Narodni univerzitet "Božidar Adžija" i drugi. Međunaroni karakter Sajmu daju učesnici iz Italije, Soluna i Budimpešte.


Kako je istakao zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Branimir Andrić, Sajam obrazovanja u Novom Sadu postaje tradicija koju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Vlada AP Vojvodine podržava od samog početka.

- Mi smo u školski kalendar uveli Sajam obrazovanja kao jedinicu koja je preporučena kao deo obrazovnog procesa ne samo škola u Vojvodini nego i u čitavoj Srbiji, rekao je Andrić. U toku su aktivnosti na unapređenju postojećeg Zakona o obrazovanju i otklanjanju spornih faktora koji usporavaju visoko obrazovanje, kao i preduzimanje aktivnosti u pravljenju Programa rada i pravilnika obuke za direktore škola, najavio je Andrić.

Kako je najavljeno tokom Sajma obrazovanja organizovan je kviz znanja "Koliko se poznajemo?" koji se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za propise, upravu i nacionalne manjine.

Prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za propise, upravu i nacionalne manjine Mariusa Rošua, kviz koji je osmišljen u okviru projekta Vlade AP Vojvodine se sprovodi već pet sezona, a na Sajmu ima promotivni karakter.

- Sekretarijat i Novosadski sajam su prepoznali zajednički interes, te se nadamo da će saradnja dobiti dugoročniji karakter u cilju razvijanja duha multietničke tolerancije, istakao je Rošu.

Sajam obrazovanja održava se od 18. do 20. februara, a radno vreme je od 10 do 19 časova.


Pogledajte druge vesti na temu: sajam,obrazovanje,putokazi,novi sad,sajam obrazovanja,visoko obrazovanje,visokoobrazovna ustanova

Postavljeno: 18.02.2010
Broj pregleda: 2139
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije