Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Pokrivene sve sfere obrazovanja

Sajam obrazovanja na Novosadskom sajmu iz godine u godinu potvrđuje afirmaciju jednog od važnih događaja koji prate obrazovanje u Srbiji, a koji ima za cilj da učenicima i budućim studentima na jednom mestu pruži uvid u ponudu smerova, uslove upisa, planove i programe obrazovnih institucija osnovnog, srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa.


- Međunarodni sajam "Putokazi" ima veliki značaj za obrazovanje u Pokrajini, a i ove godine garantuje dobar sadržaj jer će oko 60 obrazovnih ustanova pokriti sve sfere obrazovanja i pružiti potrebne informacije onima koji žele da nastave školovanje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni direktor za sajamsku delatnost i član Izvršnog odbora Novosadskog sajma dr Bojan Gajić.

Prema njegovim rečima, prisutni su gotovo svi fakulteti Novosadskog univerziteta, kao i nekoliko privatnih univerziteta i fakulteta iz čitave Srbije, ali i državne i privatne srednje škole, gimnazije, škole stranih jezika, Narodni univerzitet "Božidar Adžija" i drugi. Međunaroni karakter Sajmu daju učesnici iz Italije, Soluna i Budimpešte.


Kako je istakao zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Branimir Andrić, Sajam obrazovanja u Novom Sadu postaje tradicija koju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Vlada AP Vojvodine podržava od samog početka.

- Mi smo u školski kalendar uveli Sajam obrazovanja kao jedinicu koja je preporučena kao deo obrazovnog procesa ne samo škola u Vojvodini nego i u čitavoj Srbiji, rekao je Andrić. U toku su aktivnosti na unapređenju postojećeg Zakona o obrazovanju i otklanjanju spornih faktora koji usporavaju visoko obrazovanje, kao i preduzimanje aktivnosti u pravljenju Programa rada i pravilnika obuke za direktore škola, najavio je Andrić.

Kako je najavljeno tokom Sajma obrazovanja organizovan je kviz znanja "Koliko se poznajemo?" koji se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za propise, upravu i nacionalne manjine.

Prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za propise, upravu i nacionalne manjine Mariusa Rošua, kviz koji je osmišljen u okviru projekta Vlade AP Vojvodine se sprovodi već pet sezona, a na Sajmu ima promotivni karakter.

- Sekretarijat i Novosadski sajam su prepoznali zajednički interes, te se nadamo da će saradnja dobiti dugoročniji karakter u cilju razvijanja duha multietničke tolerancije, istakao je Rošu.

Sajam obrazovanja održava se od 18. do 20. februara, a radno vreme je od 10 do 19 časova.


Pogledajte druge vesti na temu: sajam,obrazovanje,putokazi,novi sad,sajam obrazovanja,visoko obrazovanje,visokoobrazovna ustanova

Postavljeno: 18.02.2010
Broj pregleda: 2166
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije