Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Podvučena crta na fakultetima

Prvi upisni rok na državnim fakultetima završava se u ponedeljak. Gotovo na svim univerzitetima akademci su do petka već dobili indekse. Za sve one koji nisu uspeli da se upišu ostaje još jedna prilika u septembru.

Konkurs za drugi upisni rok biće objavljen sledeće nedelje, a prijavljivanje počinje prvog septembra.

Univerzitet u Beogradu organizovaće još jedan prijemni na na deset fakulteta prirodnih i tehničkih nauka. Među društven

Akademci koji se odluče da studiraju u Novom Sadu moći će u septembru da konkurišu na ukupno 12 fakulteta. Mesta na budžetu ima na PMF-u, Pedagoškom, Filozofskom, Građevinskom, Fakultetu Tehničkih nauka i Akademiji umetnosti. Najviše brucoša u drugom roku upisaće Ekonomija, gde je ostalo 514 mesta.

Na Univerzitetu u Nišu, prema rečima prof. dr Vlastimira Đokića, prodekana za nastavu, u prvom roku popunjena su sva mesta na Medicinskom i Fakultetu zaštite na radu.

- Na Građevinskom fakultetu ostalo je 9 mesta na budžetu i 53 na samofinansiranju, ali nijedno na arhitektonskom smeru - kaže prof. Đokić. - Budžetskih mesta ima i 47 na Prirodno-matematičkom fakultetu, 19 na Tehnološkom u Leskovcu, kao i na Mašinskom i Elektronskom fakultetu.Jedan akademac moći će da se upiše na Filozofski u Nišu o trošku države, a 10 na samofinansiranje. Ostalo je 10 mesta i na Fakultetu umetnosti, a u septembru će biti upisa i na pravnom i ekonomskom u Medveđi.

U Kragujevcu su ostala 344 mesta, od kojih je polovina na budžetu. Čak 132 "mašinaca" i 33 agronoma moći će da se upišu o trošku države.

Još jednu šansu da se domognu indeksa budući brucoši imaće i na Univerzitetu u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, gde je ostalo 617 slobodnih mesta, od čega je 228 na budžetu.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ostalo je ukupno 220 mesta.

Najviše mesta na poljoprivredi

Najviše indeksa u septembru podeliće Poljoprivredni fakultet - četiri na budžetu i 172 samofinansirajuća. A o trošku države studenti će u drugom roku moći da se upišu i na Rudarsko-geološki, Tehnološko-metalurški, Fizički, Hemijski i Matematički fakultet. I na Mašinskom fakultetu ostalo je 68 budžetskih mesta, gde je interesovanje studenata najveće u poslednjih 15 godina.


Pogledajte druge vesti na temu: slobodna mesta,drugi rok,fakulteti,brucošSrodne vesti

Postavljeno: 18.07.2011
Broj pregleda: 2639
 
Broj komentara: 1
joja
13.08.2011
Hoće li negde neko na bilo kom fakultetu objaviti gde ima slobodnih mesta na budžetu, na kojim smerovima ?? To što svi napišu ima 100 mesta na PMF ne znači ništa, napišite NA KOM SMERU !! Ni na jednom fakultetu nema nikakvih informacija što je žalosno !
 
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije