Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Održana javna akcija u Novom Sadu pod sloganom Slobodno pitajte

Povodom Evropskog dana informisanja mladih, 17. 04. 2009. u periodu od 15.00 do 17.00h, u Katoličkoj porti u Novom Sadu, održana je javna akcija pod sloganom Slobodno pitajte (Feel free to ask). Mladi su u toku akcije imali priliku da dobiju odgovore na razna pitanja, u skladu sa standardima evropskog omladinskog informativnog rada i od strane devet omladinskih organizacija koje su aktivne u oblastima relevantnim za mlade ljude.

Prostor na trgu je bio uređen kao omladinski informativni centar na otvorenom i mladima su pružane informacije iz sledećih oblasti:

  • obrazovanje;
  • zaposlenje i karijera;
  • prava mladih i službe za mlade ljude;
  • praktična pitanja iz svakodnevnog života;
  • slobodno vreme, kulturne aktivnosti, prostor za kreativno ispoljavanje mladih;
  • evropske i internacionalne mogućnosti za mlade, mobilnost
  • zdravlje mladih

Cilj ove akcije jeste pre svega upoznavanje javnosti sa omladinskim informativnim radom i njegovim značajem. U toku akcije je predstavljeno i istraživanje potreba mladih za informacijama, koje je ONO organizacija sprovela u saradnji sa Agencijom TIM.

Kooridnator akcije je ONO - Omladinska Nevladina Organizacija, a organizacije koje su učestvovale u realizaciji akcije su: Infostud, Udruženje Građana RES POLIS, NVO Helsinški Odbor za Ljudska Prava, Kancelarija za mlade opštine Bečej, Centar za omladinski rad (CZOR), Volonterski Centar Vojvodine (VCV), Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje (CNC), Centar za prevenciju narkomanije EMPRONA i Zelene Inicijative.

ONO - Omladinska Nevladina Organizacija je jedina organizacija iz Srbije koja je članica Evropske mreže za informisanje i savetovanje mladih ERIKA (ERYICA - European Youth Information and Counselling Agency) uz podršku Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu. Bavi se omladinskim informativnim radom sa ciljem otvaranja Omladinskog informativnog centra u Novom Sadu a kasnije i ostalim gradovima Srbije.

 


Pogledajte druge vesti na temu: informisanje,mladi,novi sad,omladinske,organizacija,obrazovanje,zaposlenje,prava

Postavljeno: 22.04.2009
Broj pregleda: 1041
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije