Anketa

Da li planirate da pronađete posao preko leta?

Već jesam, uveliko se radi
Ni ne pomišljam, uživam u dugom raspustu
Nisam tražio/la, ali bih rado ako mi neko ponudi
Tražim, ali ništa zanimljivo nije iskrslo
Prvo ću malo da odmorim, pa ćemo videti
Želim da primam najave preko mejling liste

Održana javna akcija u Novom Sadu pod sloganom Slobodno pitajte

Povodom Evropskog dana informisanja mladih, 17. 04. 2009. u periodu od 15.00 do 17.00h, u Katoličkoj porti u Novom Sadu, održana je javna akcija pod sloganom Slobodno pitajte (Feel free to ask). Mladi su u toku akcije imali priliku da dobiju odgovore na razna pitanja, u skladu sa standardima evropskog omladinskog informativnog rada i od strane devet omladinskih organizacija koje su aktivne u oblastima relevantnim za mlade ljude.

Prostor na trgu je bio uređen kao omladinski informativni centar na otvorenom i mladima su pružane informacije iz sledećih oblasti:

  • obrazovanje;
  • zaposlenje i karijera;
  • prava mladih i službe za mlade ljude;
  • praktična pitanja iz svakodnevnog života;
  • slobodno vreme, kulturne aktivnosti, prostor za kreativno ispoljavanje mladih;
  • evropske i internacionalne mogućnosti za mlade, mobilnost
  • zdravlje mladih

Cilj ove akcije jeste pre svega upoznavanje javnosti sa omladinskim informativnim radom i njegovim značajem. U toku akcije je predstavljeno i istraživanje potreba mladih za informacijama, koje je ONO organizacija sprovela u saradnji sa Agencijom TIM.

Kooridnator akcije je ONO - Omladinska Nevladina Organizacija, a organizacije koje su učestvovale u realizaciji akcije su: Infostud, Udruženje Građana RES POLIS, NVO Helsinški Odbor za Ljudska Prava, Kancelarija za mlade opštine Bečej, Centar za omladinski rad (CZOR), Volonterski Centar Vojvodine (VCV), Centar za neformalno obrazovanje i celoživotno učenje (CNC), Centar za prevenciju narkomanije EMPRONA i Zelene Inicijative.

ONO - Omladinska Nevladina Organizacija je jedina organizacija iz Srbije koja je članica Evropske mreže za informisanje i savetovanje mladih ERIKA (ERYICA - European Youth Information and Counselling Agency) uz podršku Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu. Bavi se omladinskim informativnim radom sa ciljem otvaranja Omladinskog informativnog centra u Novom Sadu a kasnije i ostalim gradovima Srbije.

 


Pogledajte druge vesti na temu: informisanje,mladi,novi sad,omladinske,organizacija,obrazovanje,zaposlenje,prava

Postavljeno: 22.04.2009
Broj pregleda: 1012
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije