Anketa

Zbog čega ste upisali ove studije?

Zbog želje i ljubavi prema ovoj profesiji
Zbog dobre zarade koju pruža zaposlenje u ovoj struci
Želim da primam najave preko mejling liste

Novčana kazna profesorima zbog Karleušine pesme

(Preuzeto sa sajta Blic - 10. 07. 2012. )

Novčana kazna profesorima zbog Karleušine pesme Novčano će biti kažnjeni svi članovi komisije za prijemni ispit Departmana za filozofiju u Nišu zbog toga što se na testu opšte informisanosti našlo pitanje gde se od kandidata traži da znaju tekst pesme Jelene Karleuše, kaže za „Blic” prof. Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

- Nije mi jasno kako nekom profesoru ili asistentu koji predaju na Filozofskom fakultetu padne na pamet da ubaci ovakva pitanja. To znači da oni slušaju Jelenu Karleušu?! Na sastanku Centralne upisne komisije moraće da mi odgovore kako se to pitanje našlo u testu. Kazniću ih da će narednih godinu dana pominjati Jelenu Karleušu kada budu primali platu.

Od dvadesetak kandidata koji su polagali prijemni, niko nije odgovorio na ovo pitanje, jer to su deca koje zanima Kant, Hegel, Platon, Aristotel, a ne folk pevačice - ljut je profesor Maksimović.

On kaže da će tražiti da se ovo pitanje ne ocenjuje, a da se svakom kandidatu priznaju bodovi koje je nosilo ovo pitanje.

- Uopšte, ovaj test opšte informisanosti pokazao se kao besmislen i u poslednjih nekoliko godina pravi nam ozbiljne probleme. Zbog toga sam hteo da ga izbacim sa prijemnog, međutim 2008. godine prošao je akreditaciju i to će biti moguće tek naredne godine kada bude reakreditacija fakulteta - priča prof. Maksimović.

Kako smo saznali, komisiju za prijemni na Departmanu za filozofiju čini pet profesora i asistenata, a predsednik komisije je profesorka Slađana Ristić.

Da li je ona kreirala pitanja za test opšte informisanosti ili je to poverila nekom od kolega, juče nismo mogli da saznamo.

Dvadesetak kandidata koji su pre nekoliko dana polagali prijemni ispit na Departmanu za filozofiju niškog Filozofskog fakulteta bili su šokirani testom opšte informisanosti i pitanjem pod rednim brojem 20. koje glasi: Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove: a) Nazaret i Vitlejem b) Jerusalim i Jerihon c) Sodomu i Gomoru.

Pitanje je formulisano tako da se od kandidata očekuje da zna tekst pesme.

Autor: S. R. Tuvić Foto: Kostadin Kamenov


Pogledajte druge vesti na temu: prijemni,ispit,pitanja,upis,filozofski fakultet,NišSrodne vesti

Postavljeno: 11.07.2012
Broj pregleda: 729
 
Broj komentara: 1
Mimi
17.07.2012
Najzad da se tako nešto desi i u Srbiji, da se kazne odgovorni.
 
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije