Anketa

Da li planirate da pronađete posao preko leta?

Već jesam, uveliko se radi
Ni ne pomišljam, uživam u dugom raspustu
Nisam tražio/la, ali bih rado ako mi neko ponudi
Tražim, ali ništa zanimljivo nije iskrslo
Prvo ću malo da odmorim, pa ćemo videti
Želim da primam najave preko mejling liste

Najviše mesta na Bogoslovskom fakultetu

(Preuzeto sa sajta RTS - 18. 07. 2012. )

Najviše mesta na Bogoslovskom fakultetuZa septembarski upisni rok, na 12 fakulteta beogradskog univerziteta ostalo još 473 mesta, od čega najviše na Bogoslovskom. Na Univerzitetu u Prištini ostalo 757 slobodnih mesta. Dva odsto dodatnih budžetskih mesta obezbeđeno za studente iz dijaspore.

Posle prvog upisnog roka na Univerzitetu u Beogradu na 12 fakulteta ostalo je još 473 mesta, od čega samo 89 budžetskih, dok je na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, za septembarski rok ostalo 757 slobodnih mesta.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na Pravoslavno-bogoslovskom fakutetu Univerziteta u Beogradu.

Dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor Aleksandra Vraneš kaže da je na tom fakultetu slobodnih mesta ostalo još na albanskom, mađarskom i francuskom jeziku, bibliotekarstvu i opštoj književnosti.

"Na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu budžet je popunjen i slobodnih mesta ima samo na samofinansiranju kao i na trogodišnjim studijama iz tekstilne tehnologije", rekla je profesorka Ivanka Popović, dekan tog fakulteta.

Dozvolu za upis i određenog broja studenata koji su ostali ispod crte na sednici Senata Beogradskog univerziteta, tražili su Tehnološko-metalurški fakulutet, FON, FPN i Učiteljski fakultet i ti studenti će moći da se upišu ukoliko fakulteti dobiju doakreditaciju i odobrenje Ministarstva prosvete i nauke.

Pored njih, u drugom ispitnom roku se upisuju i strani studenti koji su učesnici projekta "Svet u Srbiji", koji su dobili potvrde o znanju srpskog jezika.

Rektor Univerziteta u Beogradu profesor Branko Kovačević kaže da ima još dva odsto dodatnih budžetskih mesta za studente koji dolaze iz dijaspore, dok strani studenti mogu jedino biti na samofinansiranju.

"Mesta ima i za, da kažem, uslovno manjinske grupe, studente sa hendikepom i studente romske populacije", naveo je Kovačević.
Pogledajte druge vesti na temu: upis,prijemni,slobodna mesta,fakultet,univerzitetSrodne vesti

Postavljeno: 19.07.2012
Broj pregleda: 1045
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije