Anketa

Da li ste počeli sa pripremama za prijemni ispit?

Da, pre par meseci
Da, ali tek pre oko mesec dana
Upravo počinjem sa pripremama
Nisam još, mislim da je rano, ali planiram
Neću se pripremati, imam dobro predznanje
Neću se pripremati, planiram da prepisujem
Želim da primam najave preko mejling liste

Čak 40 odsto studenata palo prvu godinu

(Preuzeto sa sajta Blic - 23. 05. 2012.)

Čak 40 odsto studenata palo prvu godinuNajbolje rezultate imali su studenti Arhitektonskog fakulteta, gde je 87 odsto studenata položilo sve ispite i ostvarilo 60 ESP bodova.

- Ovaj fakultet, zbog velike konkurencije, upisuju najbolji srednjoškolci. Tokom godine studenti su na većini predmeta angažovani non-stop kroz razne projekte, analize. Polaganje ispita olakšano je i uvođenjem kolokvijuma - kaže za „Blic" prof. Vladimir Mako, dekan Arhitektonskog fakulteta.

Prema podacima UB, najmanje je studenata na Mašinskom i Pravoslavno-bogoslovskom fakultetu koji su ispunili sve svoje ispitne obaveze i ostvarili 60 ESPB bodova.

- Problem je što brucoši dolaze sa lošim predznanjem iz srednjih škola. Ideja je da već od ove godine svakog septembra organizujemo besplatnu polaznu školu matematike, gde će profesori sa brucošima prelaziti gradivo iz srednje škole - objašnjava Milorad Milovančević, dekan Mašinskog fakulteta.

Ohrabruje to što je prolaznost na ispitima generacije 2010/11. godine u odnosu na generaciju pre njih u blagom porastu - povećana je za tri odsto.

Autor: S. R. T.

Ocena: 5,0


Pogledajte druge vesti na temu: studenti,Univerzitet u Beogradu,fakultet,brucoš,rezultatiSrodne vesti

Postavljeno: 23.05.2012
Broj pregleda: 1413
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije
x
Vredi studirati