Anketa

Na koji način ćete se informisati o studijama?

Putem interneta
Putem štampanih izdanja i vodiča u novinama
Od prijatelja, rođaka i poznanika
Otići ću direktno na fakultet ili visoku školu
U svojoj srednjoj školi od profesora
Želim da primam najave preko mejling liste

Arhitekte bez premca

Najbolje rezultate iz prve generacije bolonjaca, koji sada upisiju četvrtu godinu, postižu studenti arhitekture, gde je čak 97,38 odsto studenata ispunilo uslov. Sledi ETF sa 92,36, Saobraćajni - 78,35 FON - 77,04, Ekonomija - 77,33, FASPER - 63,18... Najlošiji su studenti veterine, jer je samo 4,82 odsto njih uspelo da ostvari uslov, pokazuju preliminarni rezultati analize prolaznosti na BU.

Prema rečima prof. dr Nede Bokan, uspeh bolonjskih studenata je mnogo bolji od njihovih kolega koji su studirali po starom zakonu. Ona kaže da je pre uvođenja novog načina studija prolaznost bila tek oko 20 odsto, dok je sada oko 50 procenata, ali će podaci biti potpuni tek kada se završi rok oktobar dva. Prosečna prolaznost u evropskim državama je oko 70 odsto.

Više od polovine studenta uspelo je da ostvari uslov od 48 ESP bodova na Rudarsko-geološkom fakultetu, FPN, Matematičkom i Fakultetu za fizičku hemiju. Na farmaciji je neophodni „prag znanja" prešla četvrtina studenta, na Pravoslavno-bogoslovskom - 23,81 odsto...

 

(Preuzeto sa sajta Večernje novosti - 22. 10. 2009.)

Ocena: 0,0


Pogledajte druge vesti na temu: uslov,studenti,upis,bodovi,prolaznost,univerzitetSrodne vesti

Postavljeno: 23.10.2009
Broj pregleda: 921
TwitterYoutubeFacebook
Infostud dobitnik priznanja Najbolje iz Srbije