Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Đaci u trci za stipendije

Đaci u trci za stipendije 22.01.2018

U Beogradu je za vikend održano dvodnevno testiranje srednjoškolaca koji žele da nastave školovanje u Velikoj Britaniji i SAD

detaljnijeSa kojom diplomom se dolazi najbrže do posla

Sa kojom diplomom se dolazi najbrže do posla 22.01.2018

Da diploma određuje koliko će trajati put do zaposlenja, pokazuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje - među visokoobrazovanim nezaposlenim ljudima najbrojniji su diplomci ekonomskih i pravnih fakulteta, dok najduže na posao čekaju mašinski tehnolozi.

detaljnije
Humanitarne akcije na UNS

Humanitarne akcije na UNS 19.01.2018

Kada su u pitanju humanitarne akcije, studenti novosadskog Univerziteta se umrežavaju i zajednički se bore za više ciljeve.

detaljnijeIT smer i na Mašinskom fakultetu

IT smer i na Mašinskom fakultetu 18.01.2018

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je novi studijski program Mašinskog fakulteta - Informacione tehnologije u mašinstvu. Trajaće tri godine, donosiće 180 bodova, a godišnje će ga upisivati 50 akademaca.

detaljnijePrvi sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu

Prvi sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu 17.01.2018

Sajam je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i predstavlja pravu priliku da na jednom mestu neposredno od predstavnika fakulteta Univerziteta u Beogradu u direktnom kontaktu i razgovoru, saznaju više o njihovom budućem pozivu.

detaljnijeVeštačka inteligencija pobedila ljude na testu čitanja

Veštačka inteligencija pobedila ljude na testu čitanja 17.01.2018

Veštačka inteligencija pobedila je ljude na testu čitanja organizovanom na Univerzitetu Stenford. Program veštačke inteligencije koji je razvio kineski gigant za elektronsku trgovinu "Alibaba" ostvario je prvu pobedu mašine nad čovekom u ovoj oblasti.

detaljnije
Ishrana bogata ribom povećava inteligenciju

Ishrana bogata ribom povećava inteligenciju 12.01.2018

Deca koja jedu ribu barem jednom nedeljno ‒ spavaju bolje i na testu inteligencije dobijaju u proseku četiri boda više nego ona koja ne jedu ribu ili je samo ponekad jedu, najnoviji su zaključci naučnika Univerziteta u Pensilvaniji.

detaljnije