Prijemni Infostud.com - Vredi studirati

Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

CodeBeyond – break the borders

CodeBeyond – break the borders 05.05.2016

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd po prvi put organizuje  CodeBeyond – intezivno timsko takmičenje koje će okupiti programere i druge zainteresovane da zajednički kodiraju jedinstveno softversko rešenje od samog početka.

detaljnijeMaturanti pred važnim odlukama

Maturanti pred važnim odlukama 05.05.2016

Maturanti  Gimnazije i srednjih stručnih škola pred sobom imaju životne odluke u sferi profesionalne orijentacije. Iz tog razloga, obaveza psihologa je kroz razgovor s njima dođu do adekvatnog rešenja, iako je utisak da gimnazijalci već polovinom srednje škole profilišu svoja zanimanja.

detaljnije


Festival nauke i obrazovanja 7. i 8. maja

Festival nauke i obrazovanja 7. i 8. maja 04.05.2016

Festival nauke i obrazovanja svečano će biti otvoren u subotu 7. maja 2016. godine na platou Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu. Festival će u 10 časova otvoriti akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, a nakon toga biće upriličeno i svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Milankovićev kanon osunčavanja Zemlje“ u holu zgrade Rektorata.

detaljnije


Budući brucoši već merkaju fakultete

Budući brucoši već merkaju fakultete 28.04.2016

Ovo je vreme kada se budući studenti uveliko raspituju o uslovima studiranja na privatnim i državnim univerzitetima. Kvalitetno obrazovanje, studijski programi i profesori su najvažniji, saglasni su i privatni i državni univerziteti, kao i Ministarstvo prosvete. Ono oko čega se ne slažu jeste način finanisiranja i korišćenje postojećih kapaciteta.

detaljnije


Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi

Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi 28.04.2016

U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, koju organizuje kikindski Crveni krst u saradnji sa Službom za transfuziju, humanoj akciji odazvali su se i učenici kikindskih srednjih škola.

detaljnije
Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome

Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome 28.04.2016

Vojvođanski romski centar za demokratiju, u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i Unijom studentskih organizacija UNS-a, organizovao je  Sajam obrazovanja romskih srednjoškolaca. Grupa diplomiranih romskih studenata postavila je štandove na kojima su promovisani fakulteti i smerovi da bi se srednjoškolci romske nacionalnosti ohrabrili, animirali i na vreme informisali o nastavku formalnog obrazovanja.

detaljnije
Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti

Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti 27.04.2016

Od šestoro talentovanih tinejdžera iz Srbjie, koji su se 16. aprila uputili na Međunarodnu konferenciju mladih naučnika u Rumuniji, svo šestoro su se vratili sa medaljama – četiri zlatne i dve srebrne. Zahvaljujući inovativnim idejama na polju biologije, matematike, informatike i zaštite životne sredine, ovi srednjoškolci su u žestokoj konkurenciji uspeli da ostvare do sada nezapaćen uspeh.

detaljnije


Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu

Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu 26.04.2016

Prvaci u Hongkongu rešavaju mozgalicu sa brojevima parking mesta za 20 sekundi, a većini odraslih ili treba dugo vremena ili uopšte ne uspeju da je reše. Osim toga, njihovim vršnjacima u Evropi lako polazi za rukom rešavanje zadatka sa autobusom, sa kojim odrasli takođe imaju mnogo problema.

detaljnijeKoliko znamo i kako negujemo srpski jezik?

Koliko znamo i kako negujemo srpski jezik? 25.04.2016

Profesor Veljko Brborić, šef katedre za srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu, govorio je u Novom danu o akciji "Negujmo srpski jezik", koja je privukla veliku pažnju građana i medija.

detaljnije


Šta vreme rođenja govori o vama?

Šta vreme rođenja govori o vama? 25.04.2016

Od vremena, tj sata kada ste se rodili i ugledali svet zavisi da li ćete biti radoznali, ambiciozni, humani... Kažu da su ljudi rođeni u periodu od četiri do šest ujutru hrabre ličnosti. Utvrdite vreme svog rođenja i zavirite u ovo simpatično tumačenje.

detaljnije