Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Obrazovanje ne treba i ne sme da bude ekskluzivno pravo

Obrazovanje ne treba i ne sme da bude ekskluzivno pravo 25.10.2016

Početkom akademske godine, u Srbiji je zaoštren konflikt vezan za finansiranje fakulteta. Privatne obrazovne institucije nastoje da osiguraju deo javnih sredstava, čemu se državni fakulteti odlučno protive. Argumenti s obe strane su očekivani, ali i jedni i drugi ubedljivo promašuju suštinu problema.

detaljnije


Avio-karta na Fejsu i Instagramu? Ne, nikako!

Avio-karta na Fejsu i Instagramu? Ne, nikako! 25.10.2016

Spakovali ste kofere i spremni ste za put. Dok ispijate čoko-moko-late na aerodromu i čekate vaš let, škljocnuli ste fotografiju avionske karte i objavili je na Facebooku, Instagramu? Možete grdno da se pokajete...

detaljnije

Pogledajte šta se nalazi na vrhu piramida

Pogledajte šta se nalazi na vrhu piramida 21.10.2016

Strogo je zabranjeno penjati se na piramide u Egiptu. Pokušate li, osim što možete poginuti, zbog oštećivanja tih prastarih spomenika možete završiti u egipatskom zatvoru, i to čak do tri godine.

detaljnije

Potrebno više stručnjaka za brži razvoj IT sektora

Potrebno više stručnjaka za brži razvoj IT sektora 18.10.2016

U narednih pet godina, pet puta više inženjera za informacione tehnologije je predviđeno novom vladinom strategijom. Pokazalo se da su IT stručnjaci najtraženiji i da ih najmanje ima. Kako usaglasiti zahteve kompanija i kapacitete fakulteta i škola?

detaljnije


Pozorišni festival Kulturica

Pozorišni festival Kulturica 17.10.2016

Pozorišni festival „Kulturica“ održava se 18.oktobra od 17.30h u Teatru 78, Resavska broj 78 i osmišljen je kao takmičenje tri dramske sekcije beogradskih gimnazija sa ciljem da se učenici ovih škola povežu kroz kreativno stvaralaštvo.

detaljnije