Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Obeležena 10. godišnjica rada Državnog univerziteta

Obeležena 10. godišnjica rada Državnog univerziteta 26.10.2016

“Pamet ne postoji samo u metropoli, već je prirodnim zakonom ravnomerno raspoređena i ne treba samo Novom Pazaru Srbija, nego istovremeno treba Srbiji i Novi Pazar” - poručio je danas sa svečanosti povodom obeležavanja desete godišnjice rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti akademik prof. dr Vladimir Kostić.

detaljnijeObrazovanje ne treba i ne sme da bude ekskluzivno pravo

Obrazovanje ne treba i ne sme da bude ekskluzivno pravo 25.10.2016

Početkom akademske godine, u Srbiji je zaoštren konflikt vezan za finansiranje fakulteta. Privatne obrazovne institucije nastoje da osiguraju deo javnih sredstava, čemu se državni fakulteti odlučno protive. Argumenti s obe strane su očekivani, ali i jedni i drugi ubedljivo promašuju suštinu problema.

detaljnije


Avio-karta na Fejsu i Instagramu? Ne, nikako!

Avio-karta na Fejsu i Instagramu? Ne, nikako! 25.10.2016

Spakovali ste kofere i spremni ste za put. Dok ispijate čoko-moko-late na aerodromu i čekate vaš let, škljocnuli ste fotografiju avionske karte i objavili je na Facebooku, Instagramu? Možete grdno da se pokajete...

detaljnije

Pogledajte šta se nalazi na vrhu piramida

Pogledajte šta se nalazi na vrhu piramida 21.10.2016

Strogo je zabranjeno penjati se na piramide u Egiptu. Pokušate li, osim što možete poginuti, zbog oštećivanja tih prastarih spomenika možete završiti u egipatskom zatvoru, i to čak do tri godine.

detaljnije