Prijemni Infostud.com - Vredi studirati

Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Mozgalice i štrikanje dobri za zdravlje

Mozgalice i štrikanje dobri za zdravlje 06.05.2016

Istraživanja o treningu moždanih aktivnosti relativno su nova i premda su zasnovana na malom uzorku ispitanika, prvi rezultati zvuče obećavajuće. Štrikanje je bolje proučeno i gotovo je izvesno da povoljno utiče na zdravlje.

detaljnije


Medijska znanja sve potrebnija

Medijska znanja sve potrebnija 06.05.2016

U digitalnom dobu su nam sve potrebnija medijska znanja jer živimo u svetu u kojem nas zapljuskuje obilje informacija i vrlo je važno da ne samo mladi ljudi nego i opšta javnost razvije kritičku sposobnost čitanja vesti, ocenila je danas profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević.

detaljnije


Spas za mlade talente: Grad Beograd će finansirati Petnicu

Spas za mlade talente: Grad Beograd će finansirati Petnicu 06.05.2016

Grad Beograd će izdvojiti šest miliona dinara za finansiranje istraživačke stanice “Petnica”, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je rekao da će se taj novac uplaniran u rebalans budžeta, koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada sredinom juna.

detaljnije


CodeBeyond – break the borders

CodeBeyond – break the borders 05.05.2016

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd po prvi put organizuje  CodeBeyond – intezivno timsko takmičenje koje će okupiti programere i druge zainteresovane da zajednički kodiraju jedinstveno softversko rešenje od samog početka.

detaljnijeMaturanti pred važnim odlukama

Maturanti pred važnim odlukama 05.05.2016

Maturanti  Gimnazije i srednjih stručnih škola pred sobom imaju životne odluke u sferi profesionalne orijentacije. Iz tog razloga, obaveza psihologa je kroz razgovor s njima dođu do adekvatnog rešenja, iako je utisak da gimnazijalci već polovinom srednje škole profilišu svoja zanimanja.

detaljnije


Festival nauke i obrazovanja 7. i 8. maja

Festival nauke i obrazovanja 7. i 8. maja 04.05.2016

Festival nauke i obrazovanja svečano će biti otvoren u subotu 7. maja 2016. godine na platou Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu. Festival će u 10 časova otvoriti akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, a nakon toga biće upriličeno i svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Milankovićev kanon osunčavanja Zemlje“ u holu zgrade Rektorata.

detaljnije


Budući brucoši već merkaju fakultete

Budući brucoši već merkaju fakultete 28.04.2016

Ovo je vreme kada se budući studenti uveliko raspituju o uslovima studiranja na privatnim i državnim univerzitetima. Kvalitetno obrazovanje, studijski programi i profesori su najvažniji, saglasni su i privatni i državni univerziteti, kao i Ministarstvo prosvete. Ono oko čega se ne slažu jeste način finanisiranja i korišćenje postojećih kapaciteta.

detaljnije


Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi

Srednjoškolci dobrovoljni davaoci krvi 28.04.2016

U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, koju organizuje kikindski Crveni krst u saradnji sa Službom za transfuziju, humanoj akciji odazvali su se i učenici kikindskih srednjih škola.

detaljnije
Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome

Uz vršnjačku edukaciju do fakultetske diplome 28.04.2016

Vojvođanski romski centar za demokratiju, u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i Unijom studentskih organizacija UNS-a, organizovao je  Sajam obrazovanja romskih srednjoškolaca. Grupa diplomiranih romskih studenata postavila je štandove na kojima su promovisani fakulteti i smerovi da bi se srednjoškolci romske nacionalnosti ohrabrili, animirali i na vreme informisali o nastavku formalnog obrazovanja.

detaljnije
Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti

Zlatna deca Srbije: Možda bismo bili zanimljiviji kad bismo snimili rijaliti 27.04.2016

Od šestoro talentovanih tinejdžera iz Srbjie, koji su se 16. aprila uputili na Međunarodnu konferenciju mladih naučnika u Rumuniji, svo šestoro su se vratili sa medaljama – četiri zlatne i dve srebrne. Zahvaljujući inovativnim idejama na polju biologije, matematike, informatike i zaštite životne sredine, ovi srednjoškolci su u žestokoj konkurenciji uspeli da ostvare do sada nezapaćen uspeh.

detaljnije


Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu

Deci su ovi zadaci mačji kašalj, a odrasli razbijaju glavu 26.04.2016

Prvaci u Hongkongu rešavaju mozgalicu sa brojevima parking mesta za 20 sekundi, a većini odraslih ili treba dugo vremena ili uopšte ne uspeju da je reše. Osim toga, njihovim vršnjacima u Evropi lako polazi za rukom rešavanje zadatka sa autobusom, sa kojim odrasli takođe imaju mnogo problema.

detaljnije