Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage
Kako kvalitetno provesti vreme na raspustu?

Kako kvalitetno provesti vreme na raspustu? 23.06.2017

Ocene su prebrinuli, pa će brigu zameniti zabava. Osnovci i srednjoškolci su na raspustu, i sada idu slatke brige kako da upotpune slobodno vreme. Kako da im najduži odmor u godini bude i zabavan i koristan?

detaljnije


Počela predaja dokumenata na fakultetima u Srbiji

Počela predaja dokumenata na fakultetima u Srbiji 21.06.2017

Predajom dokumenata za polaganje prijemnih ispita, počela je "bitka za indeks" za većinu univerziteta u Srbiji. Tokom nedelje, pojedini fakulteti organizovaće probne prijemne, a sledeće su i zvanični prijemni ispiti. Predaja dokumenata traje do 25. juna. Konačne rang-liste fakulteti će objaviti 10. jula.

detaljnije


Budući brucoši u trci za upis na fakultete u Kragujevcu

Budući brucoši u trci za upis na fakultete u Kragujevcu 21.06.2017

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta u toku je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija, koje će trajati do 25. juna. Na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta za upis u prvu godinu studija ima ukupno 3.723 slobodnih mesta. Od tog broja 2.375 je budžetskih, dok je 1.348 samofinansirajućih.

detaljnije


Počeo junski upisni rok na DUNP

Počeo junski upisni rok na DUNP 21.06.2017

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje traje još sutra i prekosutra, a po broju kandidata koji  prvoga dana predaju dokumenta, može se očekivati velika konkurencija na većini studijskih programa.

detaljnije


Najbolji somborski maturant želi na FTN

Najbolji somborski maturant želi na FTN 21.06.2017

U velikoj sali Županije svečano su proglašeni učenici generacije u somborskim školama, 18 u osnovnim i devet u srednjim školama. Dejan Bogdanović je najbolji maturant, a kuriozitet je da dolazi iz Srednje tehničke škole. 

detaljnije


Karijerni kutak za lakši odabir budućeg zanimanja

Karijerni kutak za lakši odabir budućeg zanimanja 21.06.2017

Pred malim i velikim maturantima ovih dana je važan izbor. Kako odabrati pravo zanimanje, pitanje je na koje će kruševački đaci moći lakše da odgovore zahvaljujući "Karijernom kutku", projektu koji Kancelarija za mlade realizuje u saradnji sa Vladom Švajcarske.

detaljnije


Letnje radionice Student Launch su počele

Letnje radionice Student Launch su počele 21.06.2017

Letnje radionice “Student Launch” su zvanično počele! Ekipa iz agencije “Evoke”, kao i učesnici radionica, sjajno su se zabavljali na otvaranju ovog događaja, koji se održao u nedelju, 18. juna, u Startit Centru u Beogradu.

detaljnije


Sestrama indeksi Kembridža i Ciriha

Sestrama indeksi Kembridža i Ciriha 20.06.2017

Beograđanke Ljubica i Katarina Cimeša ostvarile san da istovremeno studiraju na čuvenim svetskim univerzitetima Kembridžu i ETH univerzitetu u Cirihu. Za obe obezbeđene stipendije.

detaljnije
Ko gospodari Fejsbukom

Ko gospodari Fejsbukom 20.06.2017

Da li Fejsbukom gospodari menadžment te kompanije na čelu s Markom Zakerbergom? Ili ovom društvenom mrežom vladaju korisnici koji takođe kreiraju sadržaj? A možda njome zapravo caruju programi i algoritmi koje svi mi besplatno hranimo svojim podacima?

detaljnije


Slobodno 16.205 indeksa

Slobodno 16.205 indeksa 19.06.2017

Počela trka za upis na novosadskim fakultetima i visokim školama. Iz budžeta će se finansirati 8.333 brucoša, a 7.872 sami plaćaju

detaljnije