Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse

Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse 20.02.2017

Učitelj i vaspitač su osobe koje se ne zaboravljaju do kraja života, potvrđuje se svakodnevno! Kako postati dobar i voljen učitelj/vaspitač? Kako obrazovati i vaspitavati decu u najkritičnijoj etapi njihovog psihofizičkog razvoja, kako organizovati, prilagoditi i sprovesti vaspitno-obrazovni proces?

detaljnije

Telekom Srbija daje dodatno ubrzanje startapima

Telekom Srbija daje dodatno ubrzanje startapima 23.02.2017

Među najmlađim polaznicima Startap akademije su Nikola i Antonio, srednjoškolci koji su već pokrenuli sopstvene startape. Ovogodišnji ciklus akademije, finansijski podržane od strane Telekoma Srbija, je pri kraju, ovo su njihovi utisci.

detaljnijeTinejdžeri su opterećeni time šta drugi o njima misle

Tinejdžeri su opterećeni time šta drugi o njima misle 22.02.2017

U telu tinejdžera dolazi do intenzivnih reakcija u trenutku kada veruju da ih neko gleda, jer brinu šta drugi, a pogotovo vršnjaci, misle o njima. Do ovog zaključka je došao tim stručnjaka koji je pratio 69 dobrovoljaca uzrasta od 8 do 23 godine.

detaljnije


Udovičić: Od 2014. nagrađen 8.601 učenik i student

Udovičić: Od 2014. nagrađen 8.601 učenik i student 22.02.2017

Sredstvima Fonda za mlade talente je od 2014. do danas nagrađeno i stipendirano 8.601 učenika srednjih škola i studenata za studije u zemlji i inostranstvu u ukupnom iznosu više od dve milijarde dinara, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

detaljnije


Putnički dron testiran u Dubaiju

Putnički dron testiran u Dubaiju 22.02.2017

Kineski prototip autonomnog putničkog drona-taksija testiran u Dubaiju, a namera tamošnjih vlasti jeste da se novi vazduhoplov uvede u upotrebu u Emiratima do jula ove godine, izvestio je AFP.

detaljnije

Bez ograničenja broja ispitnih rokova

Bez ograničenja broja ispitnih rokova 21.02.2017

Uprkos višegodišnjim najavama još neće biti uvedeno sufinansiranje, već će i dalje postojati budžetski i samofinansirajući akademci. – Duži rok za okončanje studija dobiće oni koji studiraju uz rad, studenti sa invaliditetom, kao i akademci upisani po afirmativnim merama

detaljnije


Tri inspektora za sve

Tri inspektora za sve 21.02.2017

Samo tri inspektora zadužena su da kontrolišu 270 fakulteta i visokih škola od Subotice do Kosovske Mitrovice.

detaljnijeSANU nagradio uspešne srednjoškolce

SANU nagradio uspešne srednjoškolce 20.02.2017

Članovi nedavno osnovanog niškog ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti, Univerzitet Niš i Stručnonaučno veće Centra za istraživački rad SANU sa posebnom pažnjom ugostili su srednjoškolce iz gradova i mesta na jugu i jugoistoku naše zemlje.

detaljnije


Srednjoškolcima 13. dečji dodatak

Srednjoškolcima 13. dečji dodatak 20.02.2017

Srednjoškolci u Srbiji uskoro bi mogli da dobiju i 13. dečji dodatak, što je samo jedna od novina koju donosi novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Prema podacima Ministarstva rada, broj učenika srednjih škola koji trenutno primaju novac je 63.715.

detaljnije