Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage
Aleksandar Kukolj - intelektualac na tatamiju

Aleksandar Kukolj - intelektualac na tatamiju 19.10.2017

Aktuelni je evropski prvak u džuodu u kategoriji do 90 kilograma, a trenutno je i prvoplasirani na svetskoj rang listi. Za 19 godina aktivnog bavljenja džudoom Aleksandar Kukolj osvojio je preko 200 medalja, a za isto toliko vremena koje je posvetio školovanju stigao je i do diplome magistra ekonomskih nauka.

detaljnijeUniverzitet u Novom Sadu na Šangajskoj listi

Univerzitet u Novom Sadu na Šangajskoj listi 17.10.2017

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu prvi put se pojavljuje na Šangajskoj rang listi i nalazi se među 300 najboljih u svetu u oblasti sporta - rangiran je između 201. i 300. mesta, saopštio je Univerzitet.

detaljnije
Studentski domovi čekaju nove stanare

Studentski domovi čekaju nove stanare 13.10.2017

Studenti koji su upisali prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu uselili su se u studentske domove i popunili 386 mesta rezervisanih za brucoše, među kojima je i 80 studenata koji pripadaju osetljivim grupama.

detaljnije


PIO: Studenti sa porodičnim penzijama da dostave potvrde

PIO: Studenti sa porodičnim penzijama da dostave potvrde 13.10.2017

Republički fond PIO pozvao je danas studente, korisnike porodičnih penzija, koji su to pravo ostvarili po osnovu školovanja na visokim školama ili fakultetima, da do 25. oktobra dostave nadležnim filijalama tog fonda potvrde o upisu nove školske godine.

detaljnije
Fizika za osnovce i srednjoškolce na kragujevačkom PMF-u

Fizika za osnovce i srednjoškolce na kragujevačkom PMF-u 11.10.2017

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu profesori su organizovali časove i radionice iz primenjene fizike i elektronike za osnovce i srednjoškolce. Učenici osnovnih škola ponedeljkom a srednjoškolci utorkom učiće fiziku na njima pristupačniji način.

detaljnije


Nauka u zabludi: možda grešim kada kažem da sam u pravu

Nauka u zabludi: možda grešim kada kažem da sam u pravu 11.10.2017

Zablude su svuda oko nas i ponekad je veoma teško da razgraničimo šta je istina a šta obmana. Koliko god neke činjenice bile neverovatne ako su naučno dokazane moraju da se prihvate, isto tako i čista logika i iskustvo mogu da nas dovedu na pogrešan trag. Najteže je razgraničiti mistifikaciju i pseudonauku od utvrđenih činjenica a još zanimljivije je kada saznate koliko je priznatih i velikih naučnika i genijalaca bilo u zabludi.

detaljnije


Besplatna edukacija za nezaposlene mlade u 10 gradova Srbije

Besplatna edukacija za nezaposlene mlade u 10 gradova Srbije 10.10.2017

Nezaposleni mladi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Niša, Leskovca, Prokuplja, Prijepolja, Kraljeva, Novog Pazara i Kovina ove jeseni imaju priliku da steknu nove lične i poslovne veštine ključne za zaposlenje, na besplatnim edukativnim radionicama u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

detaljnije