Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Da li je Instagram dobar za tinejdžere?

Da li je Instagram dobar za tinejdžere? 07.04.2017

Fotografije na Instagramu sa svojim pratiocima dele brojne zvezde, blogeri različitih usmerenja, obični korisnici, ali i deca i tinejdžeri. Oni su bili ciljna grupa istraživanja Univerziteta u Luvenu, koje se bavilo uticajem te društvene mreže na mlade.

detaljnije


Održan Dan otvorenih vrata na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu

Održan Dan otvorenih vrata na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu 07.04.2017

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu ove godine otvorila je svoja vrata za oko 300 učenika završnih godina srednjih škola sa područja Jablaničkog, Pčinjskog, Nišavskog i Pirotskog okruga, koji su imali priliku da čuju i vide šta ova škola nudi budućim studentima.

detaljnije
Kompanija Netflix otvorila konkurs za prevodioce filmova

Kompanija Netflix otvorila konkurs za prevodioce filmova 04.04.2017

Američki Netflix je pre nešto više od godinu dana krenuo je u globalno širenje, a najčešća kritika njihovih potencijalnih pretplatnika širom sveta, pa tako i u Srbiji, bila je da pre toga nisu osigurali gotovo nikakvu lokalizaciju sadržaja. Zbog toga su otvorili konkurs za prevodioce filmova putem platforme Hermes

detaljnije


Dan otvorenih vrata - Biću student VSOVSU

Dan otvorenih vrata - Biću student VSOVSU 04.04.2017

Manifestacija Dan otvorenih vrata – „Biću student VSOVSU Subotica“, održaće se 07.04.2017. godine (petak) sa početkom u 14 časova, u amfiteatru Škole u Subotici - na adresi Banijska 67. Dan otvorenih vrata namenjen je budućim studentima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola.

detaljnije
Beograd dobija Naučni klub

Beograd dobija Naučni klub 31.03.2017

Naučni klub u Beogradu biće otvoren 6. aprila u Ulici kralja Petra. U njemu će svakodnevno biti organizovane naučne radionice i predavanja za decu i odrasle, najavili su organizatori.

detaljnije


Učenička kompanija iz Prijepolja pobedila na regionalnom takmičenju

Učenička kompanija iz Prijepolja pobedila na regionalnom takmičenju 31.03.2017

Učenička kompanija 5 o’clock iz Ekonomsko-trgovinske škole u Prijepolju osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugozapadne i centralne Srbije održanom u Kragujevcu u četvrtak. Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom i prodajom različitih vrsta biljnih čajeva.

detaljnije


Kad smo gladni, bolje učimo i pamtimo

Kad smo gladni, bolje učimo i pamtimo 31.03.2017

Hormon grelin koji se luči u želucu kada smo gladni, direktno stimuliše moždane funkcije učenja i pamćenja, dokazali su istraživači sa Medicinskog fakulteta Jejl univerziteta.

detaljnije