Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Isplata učeničkih kredita i stipendija

Isplata učeničkih kredita i stipendija 23.02.2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će isplata učeničkih kredita i stipendija za 12.225 učenika, koji su izabrani na konkursu počinje danas za školsku 2016/2017 godinu.

detaljnije

Telekom Srbija daje dodatno ubrzanje startapima

Telekom Srbija daje dodatno ubrzanje startapima 23.02.2017

Među najmlađim polaznicima Startap akademije su Nikola i Antonio, srednjoškolci koji su već pokrenuli sopstvene startape. Ovogodišnji ciklus akademije, finansijski podržane od strane Telekoma Srbija, je pri kraju, ovo su njihovi utisci.

detaljnijeTinejdžeri su opterećeni time šta drugi o njima misle

Tinejdžeri su opterećeni time šta drugi o njima misle 22.02.2017

U telu tinejdžera dolazi do intenzivnih reakcija u trenutku kada veruju da ih neko gleda, jer brinu šta drugi, a pogotovo vršnjaci, misle o njima. Do ovog zaključka je došao tim stručnjaka koji je pratio 69 dobrovoljaca uzrasta od 8 do 23 godine.

detaljnije


Udovičić: Od 2014. nagrađen 8.601 učenik i student

Udovičić: Od 2014. nagrađen 8.601 učenik i student 22.02.2017

Sredstvima Fonda za mlade talente je od 2014. do danas nagrađeno i stipendirano 8.601 učenika srednjih škola i studenata za studije u zemlji i inostranstvu u ukupnom iznosu više od dve milijarde dinara, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

detaljnije


Putnički dron testiran u Dubaiju

Putnički dron testiran u Dubaiju 22.02.2017

Kineski prototip autonomnog putničkog drona-taksija testiran u Dubaiju, a namera tamošnjih vlasti jeste da se novi vazduhoplov uvede u upotrebu u Emiratima do jula ove godine, izvestio je AFP.

detaljnije

Bez ograničenja broja ispitnih rokova

Bez ograničenja broja ispitnih rokova 21.02.2017

Uprkos višegodišnjim najavama još neće biti uvedeno sufinansiranje, već će i dalje postojati budžetski i samofinansirajući akademci. – Duži rok za okončanje studija dobiće oni koji studiraju uz rad, studenti sa invaliditetom, kao i akademci upisani po afirmativnim merama

detaljnije


Tri inspektora za sve

Tri inspektora za sve 21.02.2017

Samo tri inspektora zadužena su da kontrolišu 270 fakulteta i visokih škola od Subotice do Kosovske Mitrovice.

detaljnijeSANU nagradio uspešne srednjoškolce

SANU nagradio uspešne srednjoškolce 20.02.2017

Članovi nedavno osnovanog niškog ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti, Univerzitet Niš i Stručnonaučno veće Centra za istraživački rad SANU sa posebnom pažnjom ugostili su srednjoškolce iz gradova i mesta na jugu i jugoistoku naše zemlje.

detaljnije


Srednjoškolcima 13. dečji dodatak

Srednjoškolcima 13. dečji dodatak 20.02.2017

Srednjoškolci u Srbiji uskoro bi mogli da dobiju i 13. dečji dodatak, što je samo jedna od novina koju donosi novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Prema podacima Ministarstva rada, broj učenika srednjih škola koji trenutno primaju novac je 63.715.

detaljnije


Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse

Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse 20.02.2017

Učitelj i vaspitač su osobe koje se ne zaboravljaju do kraja života, potvrđuje se svakodnevno! Kako postati dobar i voljen učitelj/vaspitač? Kako obrazovati i vaspitavati decu u najkritičnijoj etapi njihovog psihofizičkog razvoja, kako organizovati, prilagoditi i sprovesti vaspitno-obrazovni proces?

detaljnije