Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju 23.05.2017

Javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju završena je tribinom u Rektoratu Univerziteta u Nišu, a ministar prosvete Mladen Šarčevuić je rekao da su u pripremu nacrta bili uključeni sve relevantni činioci i naglasio da će svi pristigli predlozi biti razmotreni, a neki od njih i ugrađeni u novi zakonski predlog.

detaljnije

Od jeseni indeks za 150 brucoša

Od jeseni indeks za 150 brucoša 19.05.2017

Poljoprivredni fakultet, prvi u Kruševcu, tokom zasedanja Radne grupe i Privremenog saveta ove visokoškolske ustanove, o čijem osnivanju je odluku donela Vlada Srbije - dobio je svoj Statut, a određene su i upisne kvote po kojima će biti mesta za 150 akademaca.

detaljnije


Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju

Evo koje poslove mladi mogu raditi na letovanju 19.05.2017

Odlazak na letovanje je želja gotovo svakoj mladoj osobi. Međutim, to nije uvek jednostavan poduhvat. Nekad su ograničenja vremenska, da ne možemo da uklopimo letovanje sa studijama ili poslom. Sa druge strane, tu je i pitanje finansija. Odlazak na more u zavisnosti od destinacije za koju se odlučite može zahtevati više novca. Čak iako u moru aranžmana postoje ubedljivo najjeftinija letovanja za mlade, neki mladi biraju da rade tokom letovanja.

detaljnije


Srednjoškolci iz Kragujevca idu u Brisel!

Srednjoškolci iz Kragujevca idu u Brisel! 19.05.2017

Učenička kompanija „Lego Buzz” iz Prve kragujevačke gimnazije osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu u ponedeljak i utorak.

detaljnije


Vodič kroz svet skrivenih dragulja 14. Noći muzeja

Vodič kroz svet skrivenih dragulja 14. Noći muzeja 17.05.2017

Ovogodišnja, četrnaesta po redu, Noć muzeja uz premijerno otvaranje veličanstvenih zdanja i ekskluzivnih lokacija, doneće više od stotinu zanimljvih sadržaja koje posetioci 20. maja nikako ne bi trebalo da propuste. U narednim redovima predstavljamo izložbe koje su skriveni dragulji 14. Noći muzeja i čekaju da budu otkriveni.

detaljnijeSedmi Festival pameti u Novom Sadu

Sedmi Festival pameti u Novom Sadu 17.05.2017

Na ovogodišnjem Festivalu pameti, prostorne, kreativne i vizuelne sposobnosti, predstavilo je oko 1000 učesnika, od kojih su za finalno proglašenje tri najbolja rada, odnosno pobednika, izabrana najinovativnija rešenja srednjoškolaca iz Srbije i još devet država u regionu.

detaljnijePrezentacija sportskih stipendija za studiranje u SAD

Prezentacija sportskih stipendija za studiranje u SAD 16.05.2017

Američki kutak Novi Sad, u saradnji s jezičkim centrom House of English, ogranizovaće prezentaciju obrazovnih prilika za sportiste, predstavljenih iz perspektive srpske sportistkinje koja je prošla kroz ceo proces. Prezentacija će se održati u petak, 19. maja, u 18.30 časova.

detaljnijeObjavljen konkurs za upis brucoša

Objavljen konkurs za upis brucoša 15.05.2017

Konkurs za upis brucoša na beogradskom Univerzitetu je objavljen, pa budući studenti na sajtu univerziteta mogu da pronađu informacije o programima koji ih najviše interesuju. Senat univerziteta usvojio je i Predlog strategije razvoja takozvanog celoživotnog učenja.

detaljnijeSportski seminar u organizaciji OKS i SSS

Sportski seminar u organizaciji OKS i SSS 15.05.2017

Pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu u Kulturnom centru Čukarica održan je drugi međunarodni seminar na temu Sport, rekreacija i zdravlje.

detaljnije


Diplome za najbolje gimnazijalce

Diplome za najbolje gimnazijalce 15.05.2017

Gimnazijalcima koji su osvojili nagrade na okružnim i republičkim takmičenjima, škola je rešila da se zahvali – svečanom dodelom diploma, koja će ubuduće postati redovna praksa ove srednje škole.

detaljnije