Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretragePonovo smo online!

Ponovo smo online! 13.07.2017

Ponovo smo online! Naše ekipe su u stalnoj komunikaciji sa provajderom i prate stanje. Hvala na strpljenju i razumevanju!

detaljnije


Tesline najveće izume krije arhiv u Beogradu

Tesline najveće izume krije arhiv u Beogradu 11.07.2017

Šta se događa sa zaostavštinom srpskog naučnog genija iz Smiljana? Prof. dr Abramović: Među 38.000 nepregledanih stranica vrhunska naučna otkrića. U aneksu jaltskih dogovora iz 1945. i zaostavština našeg naučnika

detaljnijeFakulteti će morati da otpuste profesore

Fakulteti će morati da otpuste profesore 10.07.2017

Fakulteti će do kraja godine početi da otpuštaju službenike, ali i profesore, kako bi postupili po Odluci vlade o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, koja je doneta 20. juna.

detaljnije
Letnja škola nauke u Kragujevcu

Letnja škola nauke u Kragujevcu 10.07.2017

Po ugledu na Istraživačku stanicu Petnica u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji održava se Kragujevačka letnja škola nauke. Organizuju je članovi sekcije primenjene fizike i elektronike. Predavači su nekadašnji gimnazijalci, saradnici u Petnici, a polaznici kragujevački srednjoškolci.

detaljnije


Šta donosi velika matura

Šta donosi velika matura 07.07.2017

Ministarstvo prosvete ostaje pri planu da velika matura zameni prijemni na fakultetima. Prva generacija koja će je polagati su, najverovatnije, sadašnji osmaci. 

detaljnije
Više mesta nego budućih brucoša

Više mesta nego budućih brucoša 06.07.2017

Za 5.087 mesta na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu se prijavilo 4.216 kandidata, pa izgleda kao da će svi zainteresovani moći da se upišu na studije. Najveće interesovanje je za Medicinski, Elektronski i Filozofski fakultet, a rezultati prijemnog ispita i broj bodova moraju da budu objavljeni najkasnije do 10. jula.

detaljnije


Kako video-igrice deluju na ljudski mozak

Kako video-igrice deluju na ljudski mozak 06.07.2017

Grupa naučnika sakupila je i proučila dosadašnje studije o tome kako video-igrice utiču na mozak i ljudsko ponašanje. Dosadašnja istraživanja sugerišu da igranje video-igrica može da promeni oblasti u mozgu koje su odgovorne za pažnju i vizuelne veštine, i učini ih efikasnijim.

detaljnijeDečji osmeh nema cenu

Dečji osmeh nema cenu 06.07.2017

U petak 07. jula 2017. godine će se održati humanitarna akcija Univerziteta Metropolitan za decu iz „Zvečanske“ – Dečji osmeh nema cenu! sa početkom od 18h do 20h u Knez Mihailovoj ulici (kod Kulturnog centra Beograd).

detaljnije