Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrageNišliji zlato iz filozofije u Roterdamu

Nišliji zlato iz filozofije u Roterdamu 02.06.2017

Milan Milenović maturant gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša osvojio je zlatnu medalju na Svetskoj olimpijadi iz filozofije u Roterdamu. Takmičenje iz filozofije zasniva se na pisanju eseja na engleskom jeziku o temi koja se sastoji u zadatim filozofskim citatima.

detaljnije


Koji su fakulteti bili najtraženiji prošle godine?

Koji su fakulteti bili najtraženiji prošle godine? 02.06.2017

Prošle godine je za prirodno-matematičke fakultete poraslo interesovanje svršenih srednjoškolaca, dok je generalno gledano opalo za ostale grupacije fakulteta, uključujući i tehničko-tehnološke, koja je od 2010. beležila konstantan rast. 

detaljnije

Svetski dan borbe protiv duvanskog dima

Svetski dan borbe protiv duvanskog dima 31.05.2017

Prvu cigaretu srednjoškolci u Srbiji zapale u uzrastu između 13 i 15 godina, puše u proseku pola paklice dnevno i mesečno na cigarete troše između dve i 10 hiljada dinara, pokazalo je istraživanje srednjoškolaca od 15 do 19 godina o pušenju, povodom Svetskog dana borbe protiv duvanskog dima, 31. maja.

detaljnije

Mladi matematičari – samo novac prepreka za Kembridž

Mladi matematičari – samo novac prepreka za Kembridž 26.05.2017

Ove godine sedmoro đaka beogradske Matematičke gimnazije položilo je prijemni ispit na Univerzitetu u Kembridžu, među njima je troje iz Pančeva. Da li će svi nastaviti školovanje na tom prestižnom koledžu zavisi od toga da li će dobiti stipendiju od 37.000 funti, koju sami ne mogu da obezbede.

detaljnije


Srednjoškolac oborio rekord po broju retvitova

Srednjoškolac oborio rekord po broju retvitova 26.05.2017

Razlozi zašto neki tvit postane viralan je uglavnom neobjašnjiv, u većini situacija je to slučajno. Slično se desilo srednjoškolcu Karteru Vilkersonu koji je 5. aprila po mnogima napravio šalu kada je na zvaničnom tviter nalogu čuvenog lanca Wendy’s postavio pitanje koliko retvitova mu je potrebno da bi dobio besplatne pileće nuggets-e. 

detaljnije
Znanje je opet u modi!

Znanje je opet u modi! 26.05.2017

Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac raspisuje konkurs za upis studenata na osnovne strukovne studije za školsku 2017/2018. godinu

detaljnije


IntegracIAA 2017: Konferencija za marketare prevazišla očekivanja učesnika

IntegracIAA 2017: Konferencija za marketare prevazišla očekivanja učesnika 25.05.2017

Konferencija pod nazivom IntegracIAA, koju je već šestu godinu po redu organizovala Sekcija Mladih profesionalaca (International Advertising Association Young Professionals – Serbian Chapter) je završena. Jedinstvenu priliku da 21. maja besplatno prisustvuje seriji radionica sa temom: REstart, REfresh, REdesign&Recreate imalo je 150 učesnika. 

detaljnije


Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu u Subotici

Maturanti srednjih škola plesali na gradskom Trgu u Subotici 24.05.2017

Maturani srednjih škola, tačno u podne, otplesali su valcer na gradskom Trgu, kako bi obeležili završetak škole. U maturantskom plesu, koji se u Subotici izvodi po treći put, učestvovali su učenici iz svih subotičkih srednjih škola, nakon čega su pustili balone.

detaljnijePotvrda kvaliteta stigla iz Londona

Potvrda kvaliteta stigla iz Londona 23.05.2017

Beogradska poslovna škola, visoka škola strukovnih studija, dobila je sertifikat o ispunjavanju ISO 9001 2015 standarda, koji potvrđuje visok kvalitet rada ove obrazovne ustanove.

detaljnije