Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Najbolja naučna zabava je ovog petka u 8. Noći istraživača!

Najbolja naučna zabava je ovog petka u 8. Noći istraživača! 27.09.2017

Još samo dva dana ostalo je do početka 8. Noći istraživača u Srbiji, besplatne manifestacije koja ima za cilj da kroz popularnu nauku i zabavu, predstavi istraživače, njihove ideje u novim, atraktivnim i interaktivnim programima koji su prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju predznanje.

detaljnijeGarsonjera studentu isplativa investicija

Garsonjera studentu isplativa investicija 26.09.2017

Prema podacima Gradskog zavoda za statistiku i informatiku, u Beograd se svake godine iz unutrašnjosti Srbije doseli oko 27.000 osoba. Više od polovine njih su mladi, svršeni srednjoškolci koji žele da nastave svoje školovanje na nekom od prestoničkih fakulteta.

detaljnije


Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji

Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji 26.09.2017

Osma  po redu Noć istraživača održaće se 29. septembra u 11 gradova Srbije. Poslednjeg petka u mesecu od 17 do 22, centralne ulice i trgovi biće ispunjeni besplatnim naučnim programom za sve uzraste a sve s jednim ciljem – da nauku i istraživače približe ljudima i pokažu kako hrabri naučnici menjaju svet na bolje.

detaljnije

Počela predavanja na ETF-u

Počela predavanja na ETF-u 25.09.2017

Iako nova akademska godina zvanično počinje 1. oktobra, na pojedinim fakultetima nastava traje kako bi se ispunio nastavni plan i studentima olakšale studije.

detaljnijeNiste ni znali da postoje: Ovo je 10 najmanjih država na svetu

Niste ni znali da postoje: Ovo je 10 najmanjih država na svetu 22.09.2017

Na svetu postoji više od 200 država. Iako svi znaju za velike sile, poput SAD, Rusije, Kine i Brazila, ratnu Siriju i Irak, ali i sićušne državice Vatikan, Monako i Butan, postoji niz drugih zemalja za koje možda nikada niste čuli, a toliko su male da se njihova populacija svodi na omanje selo, piše "Biznis insajder".

detaljnijeViše od 200 slobodnih mesta na Poljoprivrednom fakultetu

Više od 200 slobodnih mesta na Poljoprivrednom fakultetu 22.09.2017

Na Univerzitetu u Beogradu, posle drugog upisnog roka, ostalo je još oko 1.650 slobodnih mesta. Zato Univerzitet organizuje treći rok za potencijalne brucoše do 25. septembra. Slobodnih mesta ima na svim univerzitetima, jer je i broj maturanata manji, tvrde profesori, a kako će se i narednih godina generacije smanjivati, mnogi fakulteti će doći u ozbiljnu krizu.

detaljnije


Do indeksa DUNP došlo 900 brucoša

Do indeksa DUNP došlo 900 brucoša 21.09.2017

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ove jeseni školovanje počinje dvanaesta generacija studenata, odnosno njih 900, koji su do indeksa ove visokoškolske obrazovne ustanove došli u junskom i septembarskom upisnom roku. 

detaljnije


Student Launch se bliži kraju

Student Launch se bliži kraju 20.09.2017

Prvi po redu, letnji projekat “Student Launch” bliži se kraju. “Student Launch” je skup radionica namenjen srednjoškolcima i studentima koji žele da prošire svoja znanja o svetu marketinga, ali i da dobiju prve karijerne prilike.

detaljnije