Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrageNajskuplji indeks 243.500 dinara

Najskuplji indeks 243.500 dinara 27.04.2017

Prema predlozima kvota i školarina, usvojenim na Senatu Univerziteta u Beogradu, ove godine moći će da se upiše 14.850 brucoša, od čega 9.511 na budžet. Ovo su samo predlozi fakulteta, a konačnu reč o broju onih koji će se školovati o trošku države trebalo bi tokom maja da da Vlada Srbije.

detaljnije


Upis na fakultete: Šta očekuje brucoše?

Upis na fakultete: Šta očekuje brucoše? 26.04.2017

Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu. Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži više školarine. Pojedine visokoškolske ustanove takođe nude i nove studijske programe. Ukratko, to su tri najveće promene koje ove godine očekuju brucoše širom Srbije.

detaljnije
VIŠER vas poziva na Dane otvorenih vrata

VIŠER vas poziva na Dane otvorenih vrata 26.04.2017

Visoka škola elektrotehnike i računarstva (VIŠER) poziva maturante srednjih škola na druženje u okviru Dana otvorenih vrata koji se organizuje u maju mesecu, svake subote u terminu od 09.30 do 14.00 časova.

detaljnije

Genijalci: Četvorica braće primljena na Harvard, Jejl i Djuk

Genijalci: Četvorica braće primljena na Harvard, Jejl i Djuk 25.04.2017

Četvorke iz amerićke savezne države Ohajo - Najdžel, Zakari, Aron i Nik Vejd, primljeni su na fakultete Harvard, Jejl i Djuk, kao i druge vrhunske fakultete u SAD. Neki od njih primljeni su i na Stenford, Univerzitet u Čikagu i Prinston, u zavisnosti od toga su predali aplikacije.

detaljnije


Na fakultet i posle trogodišnje škole

Na fakultet i posle trogodišnje škole 25.04.2017

Učenici koji upisuju srednje škole po dualnom sistemu obrazovanja i koji se spremaju za rad, mogu, ukoliko se u međuvremenu predomisle, da nastave školovanje i upišu fakultete.

detaljnije


Univerzitet u Nišu: Za studiranje stari cenovnik

Univerzitet u Nišu: Za studiranje stari cenovnik 25.04.2017

Nijedan od 13 fakulteta u okviru Univerziteta u gradu na Nišavi još nije doneo odluku o povećanju cena školarina, ali će budući brucoši tek u junu, pre samog upisa i polaganja prijemnog ispita, imati konačne informacije.

detaljnije


Indeksi po staroj tarifi na Univerzitetu u Novom Sadu

Indeksi po staroj tarifi na Univerzitetu u Novom Sadu 25.04.2017

Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu neće biti povećanja školarina ni u novoj školskoj godini, izuzev za dva studijska programa koji se izvode na engleskom jeziku, a očekuje se nešto veći broj brucoša koji će biti finansirani iz budžeta.

detaljnijeBravo: Naši genijalci osvojili medalje za znanje

Bravo: Naši genijalci osvojili medalje za znanje 24.04.2017

Svih šestoro učenika beogradskih srednjih škola koji su učestvovali na upravo završenoj Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika, koja važi za nezvanično svetsko prvenstvo srednjoškolskih istraživačkih radova, osvojilo je medalje.

detaljnije


Matematičko takmičenje smederevskih srednjoškolaca

Matematičko takmičenje smederevskih srednjoškolaca 24.04.2017

U Regionalnom centru za promociju nauke u Smederevu, održano je peto matematičko takmičenje srednjoškolaca iz četiri srednje škole. Timovi od po četiri đaka iz svih razreda odmeravli su svoje znanje sa vršnjacima, a sve u okviru obelažavanja maja meseca matematike.

detaljnije
Više mesta na fakultetima za IT stručnjake na Univerzitetu u Beogradu

Više mesta na fakultetima za IT stručnjake na Univerzitetu u Beogradu 24.04.2017

Univerzitet u Beogradu će do prvog maja objaviti konkurs za upis akademaca na osnovne, master i doktorske studije. O broju onih koji će se školovati o trošku države, Vlada Srbije će tek odlučivati, pa će se shodno odluci i predložene kvote menjati. Jedno je sigurno, više mesta biće na smerovima koji školuju IT stručnjake. 

detaljnije