Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Bitka za mesto: Na ove fakultete je najveća navala

Bitka za mesto: Na ove fakultete je najveća navala 16.06.2017

Maturantima je do početka prijavljivanja za polaganje prijemnih ispita na fakultetima ostalo nekoliko dana, a fakulteti i visoke škole su za ovogodišnju generaciju pripremili čak 66.000 indeksa. Evo gde se očekuje najveća gužva...

detaljnije


Počinje trka za više od 9.500 novih indeksa u NS

Počinje trka za više od 9.500 novih indeksa u NS 14.06.2017

Na Univerzitetu u Novom Sadu ovogodišnja upisna trka počeće 16. juna prijemom prijava za polaganje prijemnih ispita na Departmanu dramskih umetnosti na Akademiji umetnosti, na kojoj zatim slede prijave za Departman muzičkih umetnosti 20, i za Departman likovnih umetnosti 21 juna.

detaljnijeViktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju

Viktorija će u Americi igrati fudbal i studirati farmaciju 14.06.2017

Mogla je Nišlijka Viktorija Mišeljić (19), fudbalerka Mašinca i reprezentativka Srbije, svoju karijeru da nastavi u holandskom PSV-u, u Rusiji, na Kipru... Profesionalni ugovor bi joj sigurno omogućio da zaradi mnogo novca, ali je ovoj sjajnoj mladoj devojci najvažnije da stekne fakultetsku diplomu iz farmacije.

detaljnije
Objavljen konkurs za upis na VTŠ Subotica

Objavljen konkurs za upis na VTŠ Subotica 12.06.2017

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice objavila je konkurs za upis studenata na studijske programe osnovnih strukovnih studija i na specijalističke strukovne studije u školskoj 2017/2018. godini.

detaljnijeDan NIS-a na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu

Dan NIS-a na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu 08.06.2017

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu održan je „Dan NIS-a“ na kome su studenti, učenici Visoke tehničke škole u Zrenjaninu i mnogobrojni srednjoškolci iz tog grada imali priliku da se upoznaju sa programima koje kompanija NIS sprovodi na ovom fakultetu.

detaljnijeAjnštajn je bio u pravu: Važno otkriće o crnim rupama

Ajnštajn je bio u pravu: Važno otkriće o crnim rupama 08.06.2017

Kada se kosmički materijal suviše približi crnoj rupi, na horizontu događaja biva progutan i nestaje iz vidljivog dela svemira. Naučnici su sada potvrdili i da sve crne rupe imaju horizont događaja u još jednom uspešnom testu za Ajnštajnovu opštu teoriju relativnosti.

detaljnijeMaturantima veselo, roditeljima preselo

Maturantima veselo, roditeljima preselo 08.06.2017

Srećni i uzbuđeni završetkom školovanja, maturanti širom Srbije dali su se u potragu za svečanom toaletom za matursko veče. Njihovi roditelji, međutim, ovih dana pate od glavobolje, jer treba pripremiti minimum 15.000 dinara za haljinu, šminku, cipele i provod u restoranu. Maksimalne cene - nema, jer firmirane modele teško ko sebi u Srbiji može da priušti.

detaljnije