Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage
Video-igrice i prednost u učenju

Video-igrice i prednost u učenju 05.10.2017

Neuropsiholozi rurskog Univerziteta Bohum obavili su eksperiment koji je trebalo da pokaže ko je bolji u učenju – gejmeri ili oni koji nisu redovno igrali video-igrice.

detaljnije


Kako je Mark Zuckerberg pričao pre 13 godina

Kako je Mark Zuckerberg pričao pre 13 godina 05.10.2017

Na Twitteru se pojavio intervju sa Markom Zuckerbergom koji je voditeljima TV programa predstavio svoju malu kompaniju. Facebook se 2004. godine zvao The Facebook, a trebalo je da poveže studente nekoliko fakulteta.

detaljnije


Fakulteti u Subotici traže brucoše

Fakulteti u Subotici traže brucoše 05.10.2017

Nova akademska godina na fakultetima i visokim školama u Subotici prekjuče je i zvanično počela, a na većini visokoškolskih ustanova još uvek ima slobodnih mesta.

detaljnije


Srednjoškolci nezainteresovani za poljoprivredne fakulteta

Srednjoškolci nezainteresovani za poljoprivredne fakulteta 05.10.2017

Na beogradskom Univerzitetu, i posle drugog upisnog roka, ostalo je nepodeljeno nešto manje od 1.600 indeksa, što je oko 10 odsto ukupnog broja mesta. Manji broj brucoša beleže i novosadski i niški univerzitet. Iako 40 odsto stanovništva živi na selu, a agrar se promoviše kao unosna budućnost Srbije, i na poljoprivrednim fakultetima ove godine ima upražnjenih mesta.

detaljnije


Besplatan naučni program za srednjoškolce

Besplatan naučni program za srednjoškolce 03.10.2017

BASF Chemgeneration, međunarodni naučni program namenjen srednjoškolcima, počeo je danas na Hemijskom fakultetu u Beogradu i trajaće tokom cele školske godine.

 

nauka, program, srednjoškolci, besplatan, Hemijski fakultet, beograd

detaljnije


Kreću Matematičke subote na PMF-u

Kreću Matematičke subote na PMF-u 03.10.2017

Departman za matematiku i informatiku PMF-a, u saradnji sa Društvom matematičara Novog Sada, od ove subote, 7. oktobra, organizovaće radionice Matematičke subote, namenjene, pre svega učenicima srednjih škola zainteresovanim za matematiku.

detaljnije
Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta

Svečani prijem brucoša Ekonomskog fakulteta 03.10.2017

Početak nove školske godine, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru fakulteta. Najmlađim studentima dobrodošlicu su poželeli dekan, profesori, stručni saradnici i zaposleni na fakultetu.

detaljnije


Novi Zakon o visokom obrazovanju pred brucošima

Novi Zakon o visokom obrazovanju pred brucošima 02.10.2017

Za oko 250.000 akademaca u Srbiji i zvanično počela nova akademska godina. Većini će to biti i prvi radni dan. Međutim, deo studenata već ima predavanja, jer da bi ispunili nastavne planove, profesori gotovo dve nedelje drže predavanja na Ekonomskom, Matematičkom, Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu.

detaljnijeSrpski košarkaši na američkim koledžima - i lopta i diploma

Srpski košarkaši na američkim koledžima - i lopta i diploma 02.10.2017

Igrati profesionalno košarku u Srbiji i studirati na ozbiljnom fakultetu skoro da je neizvodljivo. Zbog toga se sve više mladih srpskih košarkaša nakon sticanja punoletstva odlučuje da te dve stvari spoji u Americi, jer igranje u tamošnjoj nacionalnoj koledž ligi (NCAA) to omogućava.

detaljnije