Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

Dečji osmeh nema cenu

Dečji osmeh nema cenu 06.07.2017

U petak 07. jula 2017. godine će se održati humanitarna akcija Univerziteta Metropolitan za decu iz „Zvečanske“ – Dečji osmeh nema cenu! sa početkom od 18h do 20h u Knez Mihailovoj ulici (kod Kulturnog centra Beograd).

detaljnije


Kada notari ne smeju da naplate overu dokumenta?

Kada notari ne smeju da naplate overu dokumenta? 06.07.2017

Osim overe dokumenta za upis u srednje škole ili prvi upis na fakultet, notari bi trebalo da besplatno overavaju i dokumenta za stupanje u prvi radni odnos nezaposlenima kao i overu dokumenta za ostvarenje pojedinih socijalnih usluga. To u praksi nije uvek slučaj.

detaljnije


Tesla dani: Putovanje kroz vreme sa genijem

Tesla dani: Putovanje kroz vreme sa genijem 05.07.2017

Manifestacija "Tesla dani", koja se održava tokom ovog meseca, proteći će u znaku jubileja - 125 godina od dolaska slavnog naučnika u Srbiju. Dolazak Nikole Tesle imao je veliki uticaj na elektrifikaciju i industrijalizaciju Srbije.

detaljnije
Timski rad u pametnoj učionici

Timski rad u pametnoj učionici 05.07.2017

Pametna učionica, u kojoj profesori i studenti razmenjuju znanja na inoviran, interaktivan način, a znanje se stiče aktivno, predstavljena je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Novu tehnologiju u obrazovanju demonstrirali su stručnjaci kompanije "Soni", a reč je o njihovom rešenju sa nazivom Vision Exchange.

detaljnije
Dekan ETF-a: Naši studenti mogu lepo da žive u Srbiji

Dekan ETF-a: Naši studenti mogu lepo da žive u Srbiji 04.07.2017

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Zoran Jovanović ocenio je na televiziji N1 da ne čudi veliko interesovanje mladih za obrazovanje u informacionim tehnologijama, imajući u vidu da je prosečna plata u tom sektoru četiri puta veća od proseka u državi.

detaljnije

Borba za upis na IT smerove, odlučuju male razlike

Borba za upis na IT smerove, odlučuju male razlike 03.07.2017

Prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže za RTS da su ove godine na tehničkim fakultetima i smerovima vezanim za informacione tehnologije konkurisala četiri kandidata na jedno mesto, kao i da na rang-listama za te smerove desetinke bodova odlučuju ko će upisati.

detaljnije


Saznaj zašto je MEF pravi fakultet za tebe

Saznaj zašto je MEF pravi fakultet za tebe 30.06.2017

Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – MEF pruža ti mogućnost da stekneš željene kvalifikacije putem interaktivne nastave, spojem teorije i prakse, vežbanjem javnog nastupa, poslovnih veština i primenom stečenog znanja.

detaljnije


Programeri sa sto bodova

Programeri sa sto bodova 30.06.2017

Na vrhu rang-liste odseka za softversko inženjerstvo Elektrotehničkog fakulteta UB devetoro kandidata ima sto bodova, a na smeru za elektrotehniku i računarstvo maksimalnih sto bodova imaju čak 34 buduća brucoša. Većina njih je, zbog nagrada iz matematike i fizike, bila oslobođena dela prijemnog, ali ima i onih koji su test rešili bez greške.

detaljnijeMaturant iz Kikinde drži rekord u preskakanju vijače

Maturant iz Kikinde drži rekord u preskakanju vijače 30.06.2017

Nikola Putnik, maturant Gimnazije "Dušan Vasiljev" u Kikindi, brže vrti vijaču od rekordera koji je upisan u Ginisovu knjigu. Dok rekorder iz Ginisa za 30 sekundi vijaču preskoči 159 puta, mladi košarkaš iz Banata za isto vreme je preskoči 161 put. 

detaljnijeUpisne kvote na IT studijskim programima veće za 707 mesta

Upisne kvote na IT studijskim programima veće za 707 mesta 30.06.2017

Zahuktala se trka za upis na fakultete. Hiljade svršenih srednjoškolaca ispunile su ispitne sale na prijemnim ispitima za buduće brucoše u Beogradu, Nišu, Kragujevcu... – osim u Novom Sadu, gde u sredu počinju provere znanja koje su uslov za upis na prvu godinu studija.

detaljnije