Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrageMesta za upis ima i na budžetu

Mesta za upis ima i na budžetu 01.09.2017

Maturanti koji nisu uspeli da se upišu na studije u prvom krugu, u julu, sada imaju drugu šansu. Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita u septembarskom roku je počelo na Univerzitetu u Nišu i Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a na Univerzitetu u Beogradu počinje danas.

detaljnije


Studiranje bez novih pravila

Studiranje bez novih pravila 01.09.2017

Buduće akademce ne čeka mnogo novina na fakultetima. Nekoliko novih akreditovanih smerova, povećanje kvota na IT studijskim programima i više cene na pojedinim fakultetima. Većina je zadržala prošlogodišnje cenovnike.

detaljnije


AIESEC poziva mlade da iskažu svoje mišljenje

AIESEC poziva mlade da iskažu svoje mišljenje 31.08.2017

AIESEC Srbija u saradnji sa GfK uz podršku strateških partnera Coca-Cola HBC Srbija i Delhaize Srbija sprovodi anketu pod nazivom YouthSpeak Survey čiji je cilj da ispita mišljenje mladih u Srbiji koje se tiče obrazovanja i karijere.

detaljnije


1.267 slobodnih mesta: Počinje upis na fakultete u Kragujevcu

1.267 slobodnih mesta: Počinje upis na fakultete u Kragujevcu 31.08.2017

Dodatni upisni rok na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu počinje neredne nedelje. Većina fakulteta prijavljivanje i predaju dokumentacije organizovaće u periodu od 4. do 8. septembra. Na 12 fakuleta koji se nalaze u sastavu kragujevačkog Univerziteta preostalo je ukupno 1.267 mesta.

detaljnijeFenomen meseca septembra: Energija

Fenomen meseca septembra: Energija 31.08.2017

Fenomen centar, mesto za radoznale koje počinje sa radom u septembru u Hadži Prodanovoj 16, poziva na prvi upis članove, decu i mlade koji pokazuju interesovanje za nauku, a imaju između 7 i 15 godina.

detaljnijeSigurna mesta u domu samo vukovcima

Sigurna mesta u domu samo vukovcima 30.08.2017

Novi život u novom gradu od oktobra će započeti veliki broj studenata iz unutrašnjosti koji su se upisali na neki od fakulteta Beogradskog univerziteta. Za brucoše koji su već prebrinuli muke oko prijemnih ispita još nije sve rešeno. Najveći problem sada je pitanje gde će stanovati narednih godinu dana.

detaljnijeOtkrivena neočekivana metoda za brzo učenje stranog jezika

Otkrivena neočekivana metoda za brzo učenje stranog jezika 28.08.2017

Prema novom istraživanju, fizička aktivnost tokom učenja stranog jezika povećava sposobnost pamćenja, zadržavanja i razumevanja reči. Ovo otkriće ne donosi samo nova saznanja o učenju jezika, već dokazuje da bi za bolje mentalne procese trebalo da budemo fizički aktivni.

detaljnije


Enciklopedija praistorijskih životinja Dušana Krtolice

Enciklopedija praistorijskih životinja Dušana Krtolice 28.08.2017

Petnaestogodišnji Dušan Krtolica od ranog detinjstva fasciniran je životinjskim svetom, posebno onim koji više ne postoji. Počeo je da crta u drugoj godini i, pre nego što je počeo da čita, poželeo da napravi enciklopediju praistorijskih životinja. 

detaljnije