Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage

U drugom upisnom roku još 60 mesta za buduće vaspitače u Pirotu

U drugom upisnom roku još 60 mesta za buduće vaspitače u Pirotu 30.06.2016

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu je organizovala prijemni ispit za upis novih studenata. Prijavljeno je 39 kandidata, a prema rečima direktorke, Danijele Vidanović, u septembarskom roku ima još 20 slobodnih mesta za upis studenata na bužetu i još 40 mesta za samofinansirajuće studente.

detaljnijeŠta se desilo na prijemnom ispitu na FPN-u?

Šta se desilo na prijemnom ispitu na FPN-u? 29.06.2016

“Da li su gradska deca inteligentnija od gradske dece?” Ovo pitanje je u ponedeljak postavljeno budućim studentima na prijemnom za Fakultet političkih nauka. I ne bi to bio toliki problem da je ovo jedina greška koja se potkrala u formulaciji testa i mnoge kandidate naterala da izađu iz ringa bez borbe.

detaljnijeDUNP – Prijavljeno preko 780 kandidata

DUNP – Prijavljeno preko 780 kandidata 28.06.2016

Za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u prvom upisnom roku, na 20 akreditovanih studijskih programa, konkurisalo je  preko 780 kandidata.

detaljnije
Vukovcima od Grada po 10.000 dinara

Vukovcima od Grada po 10.000 dinara 28.06.2016

Za skroz odličan uspeh tokom četvorogodišnjeg školovanja diplomu “Vuk Karadžić” ove godine dobilo je 62 maturanta Gimnazije, Medicinske, Elektrotehničke, Tehničke, Mašinske, Poljoprivredne, Muzičke i Baletske škole.

detaljnije
Univerzitet odbrane otvoren za civilne studente

Univerzitet odbrane otvoren za civilne studente 27.06.2016

Na akreditovanim studijskim programima Univerziteta odbrane – Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije u školskoj 2016/2017. godini otvoreno je ukupno 270 mesta za civilne, odnosno, samofinansirajuće studente, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

detaljnije


Završen prvi upisni rok u Kikindi

Završen prvi upisni rok u Kikindi 27.06.2016

U petak je završen prvi upisni rok za novu generaciju studenata na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi. Na osnovnim studijama jedine visokoškolske ustanove u Kikindi studenti i studentkinje imaju na raspolaganju tri smera, a resorno Ministarstvo odobrilo je 145 mesta za buduće brucoše.

detaljnijeUpisna groznica: Na ova tri fakulteta je najveća navala

Upisna groznica: Na ova tri fakulteta je najveća navala 27.06.2016

Na Beogradskom univerzitetu, pored FON-a, za koji se ove godine prijavio najveći broj studenata, veliko interesovanje je i za elektrotehniku i filologiju. Najmanje prijavljenih je za Farmaceutski fakultet, gde su se za polaganje prijemnog ispita prijavila 324 studenata, dok je broj mesta 468.

detaljnije


Sad bi svi da uče kineski, ruski i arapski

Sad bi svi da uče kineski, ruski i arapski 24.06.2016

Kandidati za studente ove godine masovno se prijavljuju na studije kineskog, ruskog i arapskog na Filološkom fakultetu u Beogradu. Da li poznavanje ova tri jezika pruža perspektivan i siguran posao u Srbiji?

detaljnije