Prijemni.infostud.com
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:
Rezultati pretrage


Poziv društvu i porodici: Bezbednost dece u Srbiji mora biti bolja

Poziv društvu i porodici: Bezbednost dece u Srbiji mora biti bolja 12.10.2016

Prva Konferencija o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2016“ u organizaciji Fondacije Tijana Jurić prevazišla je sva očekivanja okupivši među predavačima domaće i stručnjake iz Evrope, a u publici prosvetne i socijalne radnike, pravnike, pedagoge, psihologe, predstavnike najviših državnih institucija i nevladinih organizacija.

detaljnije


Tribina Tesla - Genije iznad svog vremena

Tribina Tesla - Genije iznad svog vremena 11.10.2016

Pozivamo vas na veliku tribinu "Tesla - Genije iznad vremena" povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, gde ćete imati priliku da od kvalifikovanih poznavalaca lika i dela jednog od naših najznačajnijih naučnika čujete na koje sve načine i koliko je Nikola Tesla doprineo društvu.

detaljnije


Niti radi niti se školuje 150.000 mladih

Niti radi niti se školuje 150.000 mladih 11.10.2016

U Srbiji svaka druga osoba između 19. i 24. godine nema zaposlenje, ali i ne podižu sopstvenu kvalifikaciju. Posmatrano od 2009. godine do danas, na tržištu rada sad je broj nezaposlenih omladinaca najmanji

detaljnije

Obeležen dan Filološkog fakulteta

Obeležen dan Filološkog fakulteta 07.10.2016

Jedna od najvećih i najstarijih visokoškolskih ustanova u Srba – Filološki fakultet u Beogradu obeležio je Dan fakulteta u prisustvu profesora, studenata, ambasadora, predstavnika ministarstava, Rektorata BU, Vojske Srbije, stranih univerziteta... 

detaljnije


Među najboljima u svetu tri šabačka đaka

Među najboljima u svetu tri šabačka đaka 07.10.2016

Početkom decembra, na Internacionalnu juniorsku naučnu olimpijadu na Baliju, sa najboljim učenicima iz celog sveta, otputovaće i šestoro đaka iz naše zemlje. Posle izbornog takmičenja, kao prvi na listi, svoje znanje iz oblasti prirodnih nauka pokazaće i David Milinković, učenik prvog razreda Šabačke gimnazije.

detaljnije
U studentskim domovima mesta za 1.711 studenata

U studentskim domovima mesta za 1.711 studenata 05.10.2016

Oko pet stotina polaznika prve godine osnovnih studija na Prištinskom univerzitetu, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, uselilo se u domove Studentskog centra, koji se nalaze na teritoriji severnog Kosmeta i u Blacu.

detaljnije